fbpx

Zo maakten we het omslag van De grand tour

Eind november verscheen De grand tour van Henry Montague van Mackenzi Lee, een spannend boek vol actie en (queer) romantiek. Het boek gaat over Henry ‘Monty’ Montague, die een gentleman hoort te zijn maar liever een hedonistisch leven leidt. Wanneer hij samen met zijn beste vriend Percy en zusje Felicity vertrekt op een grand tour door Europa, verandert zijn reis al snel in een heus avontuur. Voor De grand tour hebben wij een prachtige Nederlandse cover gemaakt, die totaal verschilt van de Engelse cover. In dit artikel nemen we jullie mee: hoe zijn we op deze cover gekomen?

Een nieuwe cover

We beginnen bij het begin: waarom een nieuwe cover? Dit omdat we de Amerikaanse cover eigenlijk niet zo mooi vonden. We hadden ons Monty anders voorgesteld, en hoewel we ‘tevreden’ waren met het omslag van het eerste deel in de serie, waren we écht geen fan van de latere delen. Ook het lettertype sprak ons niet aan. Daarom bebesloten we: we gaan voor een nieuwe cover! We gingen brainstormen – hoe kunnen we het karakter van het verhaal zo goed mogelijk weergeven op het omslag? Fleur had de ingeving om een klassieke afbeelding te combineren met moderne typografie. Henry Montague is namelijk een historisch boek, maar het voelt toch heel modern omdat Monty zelf een moderne stem heeft. Dus gingen we aan de slag met een Pinterest board, op zoek naar meer inspiratie!

 

Een nieuwe cover

Hoe meer tijd we doorbrachten op Pinterest, hoe enthousiaster we werden. En dus namen we contact op met de perfecte vormgever voor deze klus: Caren Limpers! Caren was meteen enthousiast over ons voorstel, ze las het boek, en begreep precies wat we voor ogen hadden. Alleen toen volgde weer een dilemma: ze kwam met zoveel goede voorstellen dat we niet meer konden kiezen. En dus schakelden we nog meer hulp in…

Wat vonden jullie?

Om te beslissen welk lettertype we wilden gebruiken, gingen we naar Instagram. Wat vonden jullie ervan? Poll time! De poll vertelde ons dat de strakke letters het meest werden gewaardeerd. En stiekem vonden wij die ook het leukst. Dit is uiteindelijk ook de cover geworden. Het is speels, opvallend en een goede reflectie van het verhaal.

Het eindresultaat

Eerlijk is eerlijk, je telefoon- of computerscherm doet dit omslag geen recht aan. Dus als je ooit nog eens in een boekhandel komt (nog 1 maandje volhouden!) dan moet je dit boek écht even opzoeken. Maar: dit is hem geworden! Een prachtige cover die je meteen een idee geeft van de toon van het verhaal! Wij zijn blijkbaar niet de enigen die dit denken, want de Russische uitgever van Henry Montague heeft ons gevraagd of ze hetzelfde omslag voor hun Russische uitgave mogen gebruiken. Wij waren natuurlijk helemaal vereerd!

Ben je nu benieuwd naar het boek? Hier lees je er meer over. Volgend jaar komt bovendien het tweede deel uit, over Henry’s zus Felicity. Dat boek is net zo spannend, met dezelfde historische-maar-toch-moderne toon! En ook deel 2 krijgt natuurlijk weer neonletters en neonschutbladen. Hmmm, voor welke kleur zullen we dan gaan?