fbpx

Nog 6 cadeautips voor Sinterklaas en Kerst!

Twee weken geleden las je onze cadeautips voor de feestdagen – maar laten we nou nog meer tips hebben! In dit artikel lees je over boeken die perfect in je jutten zak of onder je boom passen. Zo kun je jouw ouders, broertjes en zusjes, vrienden en vriendinnen, of gewoon jezelf blij maken!

Apocalyps

Alles is geoorloofd ten tijde van liefde en anarchie

Ken jij iemand die helemaal fan is van de Rebellen-trilogie van Marissa Meyer? Dan kun je diegene mooi verrassen, want het lang verwachte, laatste boek van de serie, Apocalyps, is net uit! In dit epische slot moeten Nova en Adrian hun identiteit verbergen, niet alleen voor de wereld maar ook voor elkaar. En als je deze serie nog niet kent maar wel heel erg van superhelden en schurken houdt, check dan het eerste deel!

Apocalyps  kost €21,99, zowel online als in jouw lokale boekhandel. Lees het eerste hoofdstuk hier.

Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen

‘Vouw het stembiljet weer netjes op (origami voor gevorderden) en doe het in de stembus. Het klopt dat een stembus in de meeste gevallen op een kliko lijkt. Laat je daardoor niet weerhouden.’

Volgend jaar komen de verkiezingen er alweer aan. Wil jij er helemaal op voorbereid zijn? Of ken je iemand die geen idee heeft waar hij/zij/hen op moet stemmen? Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen  geeft je meer inzicht in de politiek en waarom stemmen zo belangrijk is! In het pamflet vertellen Titia Hoogendoorn en Nienke Schuitemaker je alles wat je moet weten voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen.

Waarom je niet zomaar moet stemmen is een pamflet van zo’n 120 pagina’s en kost maar €8,99. De inleiding kun je nu al lezen: klik daarvoor hier.

De Grisha-paperbacks

De superpopulaire Grisha-trilogie van Leigh Bardugo is dit jaar ook in een prachtige paperbackversie verschenen. De serie begint met Schim en Schaduwmet daarna Dreiging en Duisternis en Val en Verlossing. De boeken gaan over Alina, die woont in het magische land Ravka. Wanneer er een onbekende kracht bij haar ontwaakt, wordt ze meegezweept om getraind te worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling.

Heb jij nou een vriend(in) die deze serie nog steeds niet gelezen heeft, terwijl jij weet hoe geweldig hij is? De nieuwe paperbacks kosten maar €15,00 per stuk en zijn een perfect cadeautje voor de feestdagen! Hier begin je alvast in het eerste hoofdstuk van Schim en Schaduw.

De Academie

‘Ze zijn slim, talentvol en grenzeloos ambitieus. En ze opereren vanuit de schaduw.’

In oktober kwam De Academie van onze Nederlandse auteur Astrid Boonstoppel uit: een thriller die zich afspeelt op de exclusieve Recourt Academie voor Meisjes. Het boek gaat over de ambitieuze, talentvolle Em, die toegelaten wordt tot de Academie. Langzamerhand komt ze erachter dat er iets duisters aan de gang is…

De Volkskrant noemt De Academie ‘een internationale bestseller in de maak’. Benieuwd? Koop het boek voor jezelf of voor een vriend(in) voor de feestdagen! Het kost €18,99.

Voor de Hebban Adventskalender heeft Astrid bovendien een verhaal geschreven dat een aanvulling vormt op het boek! Klik hier om naar de Adventskalender te gaan, en lees hier alvast de eerste paar hoofdstukken van De Academie

Sterke verhalen & hoe je ze schrijft

Leuk voor de schrijvers onder ons: Sterke verhalen & hoe je ze schrijftIn deze samenstelling van essays geven schrijvers zoals John Green, Marissa Meyer en Jennifer Niven je tips & tricks voor creatief schrijven. Want: iedereen heeft een verhaal dat het verdient om verteld te worden!

Voor €18,99 kun je dit kerstcadeautje onder je boom leggen. Hier vind je het eerste hoofdstuk.

 

Dustjackets

Dit laatste cadeau-idee is voor de verandering geen boek, maar een accessoire! Heb jij de Lunar Chronicles– of de Touching Juliettehardcovers op je boekenplank staan? En zou je die misschien in een nieuw jasje willen steken? Dat jasje vind je in onze webshop! Hier bestel je de dustjackets van de Lunar Chronicles, en hier die van Touching Juliette.

Met deze prachtige dustjackets, zien je boeken er nog mooier uit op hun boekenplank. De illustraties van de Lunar Chronicles-dust jackets zijn gemaakt door Tara Spruit, en die van Touching Juliette door Bhavna Madan.