fbpx

Deze boeken verschijnen in november 2020

Je knippert drie keer met je ogen en we zitten weer in lockdown. Leuk is het niet, maar je moet er iets van maken. Met een boek bijvoorbeeld. Gelukkig verschijnen er in november weer een heleboel mooie titels. En met een beetje geluk bezorgt je lokale boekhandel ze direct bij je thuis, zodat je helemaal niet meer naar buiten hoeft! #ikleesnogsteedsthuis

Een vloek zo eenzaam - Brigid Kemmerer

Vorige maand stond ie ook al in het rijtje, maar het was all hands on deck om De academie op tijd in de boekhandel te krijgen, dus we redden het net niet. Twee weken later dan beloofd verschijnt Een vloek zo eenzaam nu dus op woensdag 3 november. Alleen maar beter, want dat betekent ook twee weken minder lang wachten op deel 2, dat in mei 2021 verschijnt.

Van sprookjes-hertellingen krijgen we nooit genoeg! Een vloek zo eenzaam is een duistere maar hoopvolle hertelling van Belle en het beest waarin hoofdpersoon en villain Rhen geen controle heeft over zijn eigen lichaam wanneer hij, zoals iedere maand, verandert in een bloeddorstig monster. Alleen ware liefde kan hem redden. Maar wie kan ooit van een monster houden?

Pre-order Een vloek zo eenzaam alvast bij je favoriete boekhandel: dat kan via deze link.

Apocalyps - Marissa Meyer

Het is alweer even geleden dat we dit artikel schreven waarin we aankondigden dat we ondanks de teleurstellende verkoopcijfer van deel 1 en 2 toch besloten hebben om dit meterdikke vervolg op Alter ego en Aartsrivaal in het Nederlands te vertalen. Vertaler Sandra Hessels is inmiddels hard aan het werk en ook aan de Nederlandse omslagbelettering wordt gesleuteld. Je leest het goed: Apocalyps (Engelse titel Supernova) van Marissa Meyer komt er gewoon aan!

Om spoilers te voorkomen zullen we verder niks over de inhoud zeggen, maar we kunnen je al wel vertellen dat als je van superhelden, dystopische werelden en dunne lijntjes tussen goed en kwaad houdt, dan is deze serie wat voor jou.

Pre-order Apocalyps alvast bij je favoriete boekhandel via deze link. Deel 1 in de serie, Alter ego, vind je hier.

Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen

In maart 2021 gaan we weer stemmen. En je kan maar niet vroeg genoeg beginnen met je inlezen in wat dat betekent. Oh, en waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen(dat is niet voor niks de titel natuurlijk).

Mag jij in 2021 voor het eerst stemmen? Ga je dan voor het eerst stemmen? Of wil je heel graag een keer bewust stemmen? Dan is dit pamflet iets voor jou. In zo’n 90 pagina’s legt Titia Hoogendoorn, ook wel bekend als de politieknoob van haar eigen podcast Polititia, je op een hele overzichtelijke manier uit hoe de Nederlandse politiek in elkaar zit en wat jouw stem in de Tweede Kamerverkiezingen betekent. Daarbij krijgt ze hulp van Nienke Schuitemakers (die je misschien ook wel eens hebt gehoord in diezelfde podcast).

Bestel het pamflet, wat overigens maar €8,99 kost, alvast via deze link. Of koop het na verschijnen in je lokale boekhandel.

De grand tour van Henry Montague

Eindelijk is het zo ver, Mackenzi Lee’s debuut zal in november in het Nederlands verschijnen! En om maar even TEEN VOGUE te quoten: ‘Dit is hét historische queer YA-boek waarvan je niet wist dat je het nodig had in je leven’. 

Als Monty en zijn beste vriend Percy vertrekken op hun grand tour door Europa, zoals gebruike- lijk is voor alle jongemannen uit de Britse elite, weet hij dat dit de laatste maanden zijn van zijn vrije hedonistische leven. Maar als de reis door Monty’s roekeloze gedrag verandert in een schrijnende klopjacht, begint hij alles wat hij weet in twijfel te trekken.

Bestel het boek alvast hier.

Dickens' Kerstverhaal

Kerstliefhebbers opgelet: in November vullen we onze serie wereldklassiekers aan met een kerstklassieker: Dickens’ kerstverhaal is een van de meest gelezen boeken op aarde (heb ik dat net zelf verzonnen? Ja. Maar ik denk ook dat het waar is) en de vertaling van Merel Leene voelt als een perfécte aanvulling op onze serie.

Dickens’ Kerstverhaal gaat over de oude gierige Scrooge die niks doet voor zijn medemens. Tot hij op kerstavond bezoek krijgt van drie geesten, die hem een nieuw perspectief op het leven geven. Of je het verhaal nu al kent van de Muppets of niet, dit boek moet je een keer gelezen hebben.

Als je goed hebt opgelet weet je misschien dat Dickens’ Kerstverhaal eigenlijk onze vijfde wereldklassieker zou zijn, maar helaas hebben we door coronagerelateerde pech Dantes Goddelijke komedie: De hel moeten verschuiven naar maart 2021. Klik hier om hem alvast te bestellen (of gewoon het omslag even te bekijken).

Twee herdrukken

En om de lijst compleet te maken laten we je ook even weten welke boeken zoooo goed verkopen dat we ze in november voor de zoveelste keer mogen herdrukken. Van DAMN, HONEY zijn al meer dan 10.000 exemplaren verkocht en van Ik geef je de zon zijn zelfs al meer dan 20.000 exemplaren verkocht! (Ik geef je de zon had wel een voorsprongetje hoor, van een paar jaar).

Beide titels zijn nu (bijna) op maar je kan ze alvast bestellen zodat je ze volgende maand meteen in huis hebt. Klik op onderstaande linkjes om je favoriete boekhandel te kiezen.

 

PS Heb je Ik geef je de zon nog niet gelezen? Lees dan even dit artikel waarin Myrthe je overtuigt om dat zsm wel te doen.