fbpx

Zeven keer de spannendste boeken voor Halloween

Oktober is de maand van Halloween! Ben jij er al klaar voor? Of ben je allang begonnen, en kijk je elke avond horrorfilms? Om deze griezelige maand helemaal compleet te maken, hebben wij hier een lijst van zes spannende boeken die perfect zijn voor Halloween. Veel leesplezier!

Twee wereldklassiekers: Frankenstein en Jekyll & Hyde

Deze lijst kan niet compleet zijn zonder deze twee horrorklassiekers: Frankenstein en Jekyll en Hyde. In Mary Shelley’s verhaal Frankenstein gebruikt de jonge Viktor Frankenstein elektriciteit om zelf een levend wezen te scheppen. Vervolgens schrikt hij zo van zijn eigen creatie, dat hij het als een monster ziet. Is het wezen ook echt een monster? Dat kan jij als lezer zelf bepalen.

In Jekyll en Hyde heeft dr. Henry Jekyll een geheim: een tweede, kwade persoonlijkheid, genaamd de heer Hyde. Jekyll denkt het kwade onder controle te kunnen houden, maar dat lukt steeds minder goed. Deze griezelige vertelling gaat over het goede en kwade dat in iedereen zit. Heerlijk Halloween-y.

Silber

In Silber is Liv Silber met haar moeder en zusje naar Londen verhuisd. En… ze heeft vreemde dromen. Griezelige dromen. Ze ziet lange gangen met versierde deuren, standbeelden die in raadsels spreken – en een nanny die haar achtervolgt met een bijl. Creepy, toch?

Wink, Poppy en Midnight

In Wink, Poppy en Midnight zijn er drie vertellers – een van de drie is een held, een is een slechterik en een een is leugenaar. Maar wie is wie? Deze onzekerheid, wie er goed is en wie slecht, past perfect bij Halloween. Want zijn monsters nou echt 100% slecht? Of ligt het gewoon aan je perspectief?

De taal der doornen

In De taal der doornen schrijft Leigh Bardugo zes korte verhalen gebaseerd op mythes, sprookjes en legenden. De verhalen bevinden zich in spooksteden, of hongerige wouden, in een wereld waarin bij maanlicht duistere overeenkomsten worden gesloten. Echt sp(r)ookjesachtig!

Een vloek zo eenzaam

Op het nippertje voor Halloween komt ‘ie uit: Een vloek zo eenzaam van Brigid Kemmerer! In dit boek verandert het hoofdpersonage eens per maand in een bloeddorstig monster. Hij vernielt alles om zich heen, zelfs de mensen waar hij om geeft. Soms willen monsters geen monsters zijn. Maar ze zijn alsnog gevaarlijk. Lees het in deze spannende vertelling!

TBS

Ben je niet zo’n fan van gegriezel, maar houd je wel van een beetje spanning? Dan is TBS misschien wel iets voor jou! Het feit dat Maya’s moeder een affaire heeft met een tbs’er is al erg genoeg. Maar wanneer deze tbs’er, Nico, bij Maya en haar moeder intrekt, moet Maya ingrijpen. Ze weet zeker dat Nico gevaarlijk is, maar hoe kan ze haar moeder hiervan overtuigen?