Frankenstein

Mary Shelley's Frankenstein
Maria Postema
Sophie Pluim

‘Er is zo veel geluk om me heen, terwijl ik overal word buitengesloten. Ik was vriendelijke en goed, maar mijn wanhoop heeft me tot slechte daden gedreven.’ 

Wereldklassiekers: boeken die je gelezen moét hebben. Met onze nieuwe lijn hopen we meer jongeren te interesseren in en kennis te laten maken met de klassieke wereldliteratuur. De nieuwe hertalingen blijven dicht op het origineel maar zijn tegelijkertijd zo bewerkt dat ze voor jongeren dé opstap vormen naar ander klassiek werk.

Frankenstein is de tweede klassieker die we aan onze serie toevoegen. Bewerker Maria Postema is net als Tiny Fisscher (Romeo en Julia) dicht bij het origineel gebleven, maar heeft hier en daar ingegrepen om de fijne leesbaarheid te garanderen. Daarnaast heeft Maria uitgebreid research gedaan naar de verschillen in het origineel uit 1818, en de door Shelley bewerkte versie uit 1831. In de nieuwe editie komen beide versies samen.

De Wereldklassiekers worden uitgegeven in een linnen omslag met folieopdruk en leeslint. Sophie Pluim verzorgde de illustraties op het omslag, diverse zwart-witillustraties, een gekleurde illustratie voor de schutbladen en geïllustreerde beginkapitalen.

ca. 192 pagina's
Hardcover € 24,99
ISBN: 978 94 6349 2515

Categorieën

  • Fantasy / Sci-fi
  • Literaire YA
  • Wereldklassiekers

Thema's

  • Liefde
  • Queeste

Downloads

Koop dit boek bij

Anderen lazen ook

3D omslag Jekyll & Hyde

Het vreemde verhaal van dr. Jekyll & de heer Hyde

Dantes goddelijke komedie: de hel

de slaapster en de spintol 3D

De slaapster en de spintol