Leigh Bardugo

Leigh Bardugo is de schrijfster van De Grisha-trilogie en andere boeken uit de Grishaverse. Na de Grisha-trilogie schreef ze List en Leugens en Kraai en Koninkrijk, een duologie die zich afspeelt in het Grisha-universum. Dit werd aangevuld met De Taal der Doornen en de Nikolai-duologie.

 

Leigh is geboren in Jeruzalem en opgegroeid in Los Angeles. Ze heeft aan Yale gestudeerd en woont nu in Hollywood. Als ze niet schrijft, leeft ze een heel ander leven: dat van glitter en glamour. Ze is namelijk ook nog visagist! In die baan gaat ze door het leven als L.B. Benson. En alsof succesauteur en visagist van de sterren nog niet genoeg is, zingt ze af en toe in een bandje genaamd Captain Automatic.

 

De naam “Grisha” is Russisch, het is de Russische verkleinvorm van de naam Gregory. Die naam betekent “oplettend, waakzaam” en is afgeleid van het Bijbelse Grigori. Fans van paranormale boeken zullen de verwijzing naar gevallen engelen wel herkennen. Daarbij vertelt Leigh dat het zowel gevoelsmatig als visueel ook lijkt op het woord “geisha”. ‘Ik hoopte dat dit het idee van de schoonheid en geheimzinnigheid rond Ravka’s elite zou ondersteunen,’ vertelt ze.

 

Als Leigh zelf een karakter uit Grisha kon kiezen, zou ze graag een Hartenwringer zijn. ‘Zo’n bloeddorstig type ben ik wel. Daar komt bij dat rood me heel goed staat.’

Boeken door Leigh Bardugo

De Grisha-triologie

De Grisha. Schim & Schaduw

De Grisha. Dreiging & Duisternis

De Grisha. Val & Verlossing

List & Leugens

Kraai & Koninkrijk

De taal der doornen

De kraaien-duologie

De kraaien-duologie limited edition

De Verminkte Koning