Over ons

Blossom Books is een kleine zelfstandige uitgeverij die is gespecialiseerd in het uitgeven van boeken voor jongeren. Ons grootste doel: jongeren aan het lezen houden en krijgen. We vinden het vooral belangrijk dat de leeservaring die wij je bieden een positief gevoel oplevert, want lezen hoort nou eenmaal leuk te zijn! Wij geloven er heilig in dat iedereen van lezen kan houden, zolang je maar het juiste boek vindt. Uiteraard is het onze missie om juist díe boeken uit te geven!

Naast boeken voor jongeren, zijn er bij ons ook boeken te vinden voor lezers van ca. 20 – 35 jaar. Deze boeken worden uitgegeven onder het imprint Blossom Books bold.

Onze missie

Lezen is niet alleen heel erg leuk, het is ook wetenschappelijk bewezen dat lezen goed voor je is. Lezen vergroot je taalgevoel, woordenschat, concentratie, creativiteit en – voor ons het allerbelangrijkste – je empatisch vermogen. Wij geloven erin dat het lezen van boeken een positieve bijdrage kan leveren aan de maatschappij: door boeken te lezen kun je je verdiepen in andere perspectieven, culturen en verhalen.

We gunnen het iedereen om een boek te vinden waarin je jezelf volledig in kunt verliezen, en dat je op welke manier dan ook altijd bij je zult dragen. We werken er dagelijks hard aan om deze boeken te zoeken en met zorg uit te geven.

We voelen ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid en willen (ook) boeken uitbrengen die jongeren aan het denken kunnen zetten en kunnen helpen met het vormen van meningen. Wij schuwen grote thema’s niet en zien het als onze taak om hiermee een bijdrage te leveren aan het maatschappelijk debat. Boeken kunnen ervoor zorgen dat je weet wie je bent en waar je voor staat, en we willen jongeren helpen met het vormen van een open geest, een eigen mening en identiteit.

Onze toekomstdroom? Een wereld waarin íedereen weet hoe fijn lezen is en jongeren automatisch een boek oppakken omdat het leuk is (en niet alleen omdat de docent zegt dat dat moet)!

Lotte, Myrthe en Fleur

Ons team

Myrthe Spiteri (1986) is eigenaar en uitgeef-directeur van Blossom Books. Ze begon ooit als stagiaire bij uitgeverij Kluitman, richtte daar het imprint Blossom Books op en kocht het per 1 januari 2017 uit om ermee verder te gaan als zelfstandige uitgeverij. Myrthe gelooft dat boeken de wereld kunnen veranderen en het is haar droom om voor elke jongere een nieuw lievelingsboek uit te geven. We zouden graag eens een kijkje in Myrthe’s hoofd nemen: het lijkt altijd te bruisen met nieuwe ideeën, concepten en plannen, en ze verrast je altijd weer door iets te bedenken wat nog niet bestaat. Ze heeft er een hekel aan als mensen zeggen dat Young Adult alleen een marketinglabel is. Haar lievelingsboek is Ik geef je de zon van Jandy Nelson, ze is stiekem verliefd op auteur Jason Reynolds en ze is enorm trots op de lancering van haar YA Wereld- klassiekerslijn. Je kunt Myrthe bereiken door een e-mail te sturen naar myrthe.at.blossombooks.nl

 

Lotte Dijkstra (1991) is acquirerend redacteur en werkt al vanaf haar stage bij Blossom Books. Lotte’s lievelingsboeken zijn romantische verhalen en ze is een ster in het uitzoeken van verhalen met humor (die de zware verhalen die Myrthe soms uitkiest wat tegengewicht kunnen bieden). De eerste titel die Lotte zelf acquireerde (Everless!) werd meteen een enorm succes, wat extra knap is omdat ze het aankocht nadat ze maar vier hoofdstukken had gelezen. Lotte heeft een exceptioneel talent voor het geven van feedback op een positieve manier en ze is een ster in het sleutelen aan nieuwe manuscripten. Ze zorgt dagelijks voor een lach op de redactie omdat ze als geen ander emoji’s kan nadoen en haar scherpe oog op de planning zorgt ervoor dat we het hele jaar door fantastische boeken uitgeven. Je kunt Lotte bereiken door een e-mail te sturen naar lotte.at.blossombooks.nl

 

Fleur Smid (1995) werkt drie dagen per week als marketeer en is geheel volgens traditie eerst begonnen als stagiaire. Op de eerste dag dat Blossom Books zelfstandig was, wist zij Myrthe aan te sporen ‘om maar gewoon te gaan doen wat ze altijd deed’ en zo maakte ze zich meteen onmisbaar. Fleur is de strengste van het team, en heeft al heel vaak een ontzettend simpel voorstel gedaan waar de rest ‘net even niet aan gedacht had’. Je kan overal Fleur herkennen aan haar daadkracht, haar prachtige strawberry blonde haarkleur en haar voorliefde voor paarse en roze kleding. Fleur leest het liefst hedendaagse verhalen, en het is haar persoonlijke missie een bestseller te maken van een verhaal met een lesbische of biseksuele hoofdpersoon. Je kunt Fleur bereiken door een e-mail te sturen naar fleur.at.blossombooks.nl