fbpx

Wat is er lekkerder dan op het strand, in je luie stoel of opgekruld in bed weg te kruipen met een heerlijk boek? Een boek waarin het gaat over iemand die op jou lijkt. Een boek waarbij je kunt weg zwijmelen omdat het gaat over de liefde. Een boek waarbij je steeds hardop zit te giechelen omdat het zo grappig is. Een boek dat zo intens is, dat het je aanzet tot nadenken. Of een boek waarbij je je een voorstelling kunt maken van een andere wereld die precies lijkt op die van ons, maar net even anders is. Als jij graag zulke boeken leest, dan zit je bij Blossom Books helemaal goed.

Blossom Books is in februari 2010 opgericht en is begonnen met het uitgeven van teen chicklit en fantasy chicks voor meiden vanaf 13 jaar, maar krijgt een steeds breder fonds met meerdere genres. Daarnaast zijn ze sinds begin 2013 naast het uitgeven van boeken begonnen met het produceren van producten die lezen als lifestyle promoten.

Bij Blossom Books vinden we het vooral belangrijk dat de leeservaring die wij je bieden een positief gevoel oplevert, want lezen hoort nou eenmaal leuk te zijn! Wij geloven er heilig in dat iedereen van lezen kan houden, zolang je maar het juiste boek vindt en uiteraard is het onze missie om juist díe boeken uit te geven!

Blossom Books is een toegankelijke, open uitgeverij met een persoonlijk karakter. We houden van contact met onze lezers en vinden hun mening erg belangrijk. We zien onze site als een platform waar zij zich kunnen uiten, waar zij alle informatie kunnen vinden over de boeken die zij graag lezen maar natuurlijk ook waar wij met hen in contact kunnen komen. Tevens is Blossom Books erg actief op diverse sociale media zoals Twitter, Facebook, Youtube en Instagram en zien dit als een belangrijk onderdeel van onze identiteit. Heb je een vraag voor ons, of wil je gewoon wat vertellen (je leeservaring met ons delen bijvoorbeeld) dan kun je via die diverse kanalen altijd contact met ons opnemen.

Recenseren van onze boeken

Voor diverse media zoals kranten, tijdschriften, schoolkranten, boekensites en (persoonlijke) blogs kunnen van onze boeken recensie-exemplaren worden aangevraagd. Ook kunnen we per boek een beperkt aantal win-acties organiseren. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via het e-mailadres marketing[at]blossombooks.nl. Let op: van elk boek is een beperkt aantal recensie-exemplaren beschikbaar.

Insturen van een manuscript

Heb jij een Young Adult-boek geschreven dat je eventueel graag bij Blossom Books uitgegeven zou willen zien, dan kun je de eerste hoofdstukken per mail naar info[at]blossombooks.nl sturen. Bij interesse zullen we contact met je opnemen en je vragen het hele manuscript op te sturen. Bij Blossom Books worden alleen boeken uitgegeven voor jongeren vanaf 14 jaar. Wij nemen alleen digitale manuscripten aan die via de mail zijn gestuurd. 

Als je je manuscript opstuurt, vinden we het fijn als je daarbij een synopsis meestuurt. Daarin staat een korte inhoud en plot en een introductie van de personages. Verder ontvangen wij graag een begeleidende mail met een korte persoonlijke omschrijving van jezelf, waarbij je je naam, adres en e-mailadres vermeldt.

Zodra wij je manuscript hebben ontvangen, mailen een ontvangstbevestiging. Je manuscript wordt vervolgens vrijblijvend bekeken door één van onze redacteuren. Na de beoordeling krijg je altijd een reactie van ons. Over deze beoordeling kan niet worden gecorrespondeerd. Ook telefonisch zullen wij niet ingaan op de beoordeling. De responstijd is momenteel omstreeks zes maanden.

Bekijk onze catalogus

Heb je onze catalogus ontvangen, maar ben je ´m kwijtgeraakt? Of ben je gewoon heel erg nieuwsgierig naar de boeken en producten die we gaan uitbrengen? Bekijk hieronder een online versie van onze catalogus.

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.