fbpx

Over ons

Blossom Books is een gedreven zelfstandige uitgeverij met een fonds voor lezers van ca. 15 tot 35 jaar. We zijn gespecialiseerd in het uitgeven van boeken voor jongeren. Daarnaast geven we, in ons speciale imprint Bold Books, maatschappelijke (non-)fictie uit. Sinds kort zijn we een extra imprint rijker genaamd Blush Books, waarin we erotische fictie door en voor vrouwen uitgeven.

Ons grootste doel: mensen (voornamelijk jongeren) aan het lezen houden en krijgen. We vinden het vooral belangrijk dat de leeservaring die wij je bieden een positief gevoel oplevert, want lezen hoort nou eenmaal leuk te zijn! Wij geloven er heilig in dat iedereen van lezen kan houden, zolang je maar het juiste boek vindt. Uiteraard is het onze missie om juist díe boeken uit te geven! Daarnaast willen we graag een positieve bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat en ervoor zorgen dat de wereld van morgen dankzij onze boeken wellicht een piepklein beetje beter kan zijn.

Onze missie

Lezen is niet alleen heel erg leuk, het is ook wetenschappelijk bewezen dat lezen goed voor je is. Lezen vergroot je taalgevoel, woordenschat, concentratie, creativiteit en – voor ons het allerbelangrijkste – je empatisch vermogen. Wij geloven erin dat het lezen van boeken een positieve bijdrage kan leveren aan de maatschappij: door boeken te lezen kun je je verdiepen in andere perspectieven, culturen en verhalen.

We gunnen het iedereen om een boek te vinden waarin je jezelf volledig kunt verliezen, en dat je op welke manier dan ook altijd bij je zult dragen. We werken er dagelijks hard aan om deze boeken te zoeken en met zorg uit te geven.

We voelen ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid en willen (ook) boeken uitbrengen die mensen aan het denken kunnen zetten en kunnen helpen met het vormen van meningen. Wij schuwen grote thema’s niet en zien het als onze taak om hiermee een bijdrage te leveren aan het maatschappelijk debat. Boeken kunnen ervoor zorgen dat je weet wie je bent en waar je voor staat, en we willen jongeren helpen met het vormen van een open geest, een eigen mening en identiteit.

Onze toekomstdroom? Een wereld waarin íedereen weet hoe fijn lezen is en jongeren automatisch een boek oppakken omdat het leuk is (en niet alleen omdat de docent zegt dat dat moet)!

Ons team

Myrthe Spiteri (1986) is eigenaar en uitgeef-directeur van Blossom Books. Ze begon ooit als stagiaire bij uitgeverij Kluitman, richtte daar het imprint Blossom Books op en kocht het per 1 januari 2017 uit om ermee verder te gaan als zelfstandige uitgeverij. In 2018 richtte voegde ze het imprint Blossom Books Bold toe aan het fonds van de uitgeverij. Myrthe gelooft dat boeken de wereld kunnen veranderen en het is haar droom om voor elke jongere een nieuw lievelingsboek uit te geven. We zouden graag eens een kijkje in Myrthe’s hoofd nemen: het lijkt altijd te bruisen met nieuwe ideeën, concepten en plannen, en ze verrast je altijd weer door iets te bedenken wat nog niet bestaat. Ze heeft er een hekel aan als mensen zeggen dat Young Adult alleen een marketinglabel is. Haar lievelingsboek is Ik geef je de zon van Jandy Nelson, ze is stiekem verliefd op auteur Jason Reynolds en ze is enorm trots op de lancering van haar YA Wereldlklassiekerslijn.

Linda van Scherrenburg (1990) is acquirerend redacteur en werkt sinds maart 2020 bij Blossom Books. Linda is ontzettend goed in het redigeren van (non-)fictie en is een ster in feedback geven op een hele aardige manier. We zijn nog geen auteur tegengekomen die níet met Linda wil werken. Linda’s lievelingsboeken zijn historische romans en feel good-boeken, en hoe lief ze ook lijkt met haar blonde lokken: een goede thriller staat ook in haar top drie. Linda kent verder geen stress en is daardoor het rustpunt op de redactie en de perfecte aanvulling op het team. Terwijl deadlines, e-mails van auteurs, nieuwe manuscripten en wilde plannen van haar collega’s haar om de oren vliegen, lukt het Linda altijd om haar eigen ding te doen en haar overzicht te bewaren. Tot slot heeft Linda de stoerste hobby’s van het team: ze drumt, luistert graag naar reggae en in de weekenden vind je haar op de tribune bij Vitesse-wedstrijden óf in de zaal met een basketbal aan haar hand.

Maureen Walrave (1995) is de alleskunner van Blossom Books: ze mixt de verschillende functies administratief medewerker, office manager en bureauredacteur tot een variërende baan die precies bij haar past. Omdat ze van alles en nog wat kan, denkt ze ongetwijfeld meermaals per dag ‘Ik moet hier ook alles doen’ maar klagen doet ze nooit. Maureen is het meest zachtaardig van ons allemaal, terwijl ze ons als het écht moet waarschijnlijk allemaal onder tafel lult; ze haalde ooit de halve finale van de BBC Public Speaking Awards. Op de dagen dat Maureen niet bij Blossom Books aanwezig is, breit ze graag truien, knuffelt ze met haar katten en leest of kijkt ze de meest gore thrillers, horrors en slashers – maar vindt ze eigenlijk nooit iets eng.

Nicole Ligthart (1994) is in september 2023 begonnen bij Blossom Books als content creator. Ze schrijft alle nieuwsbrieven en website-artikelen en maakt foto’s en video’s voor onze sociale media. Na enkele omzwervingen, volgde Nicole haar hart en ging toch weer aan de slag in de boekenwereld. Als Bookstagrammer en medewerker van boekhandel Broekhuis leerde ze alvast hoe ze de liefde voor het boek zo goed mogelijk aan anderen kon overbrengen waardoor ze bij ons een perfecte aanvulling is op het team. Fun fact over Nicole ze woonde in Berlijn, Bejing (en spreekt dus ook Chinees) en Singapore, doet aan crossfit, is bijna altijd vrolijk en heeft een vrouw, hond, kat en een baby!

Frederiek Verberg (1989) versterkt sinds oktober 2023 het team als digitaal specialist. Ze heeft een erg angstaanjagend goedgevulde CV (waar Myrthe spontaan van verschoot) en werkte onder andere eerder als content creator, online marketeer en heeft al veel ervaring in het boekenvak. Bij Blossom Books is ze verantwoordelijk voor zo ongeveer alles online: adverteren via sociale media, Google en alles wat verder nog bestaat (Frederiek weet dat, uw tekstschrijver duidelijk niet) is haar expertise maar ook is het haar taak om ervoor te zorgen dat onze e-books en luisterboeken overal vindbaar zijn (en natuurlijk gelezen/geluisterd worden) én is ze onze data analyst. Ze houdt van cijfers en weet als geen ander excelbrijen te vertalen naar duidelijke resultaten. De komst van Frederiek zorgde ervoor dat we onze eerste Spotify-campagne draaiden én we (al was het maar héél eventjes) met een van onze boeken te zien waren langs de snelweg.

Ondersteunend team

Zo veel mooie boeken uitgeven elk jaar kunnen we natuurlijk niet alleen. We hebben ook nog een (wisselend) ondersteunend team waarin niemand bang is om de handen uit de mouwen te steken. Stagiairs beantwoorden e-mails, corrigeren drukproeven en bedenken de leukste haakjes om onze boeken op de juiste plaats onder de aandacht te brengen. Onze oproepkrachten zorgen dat iedereen hun webshopbestelling netjes en op tijd krijgt en helpen op boekevenementen. En we kunnen niet zonder ons geweldige kantoorhondje Koosje, die vooral voor mentale steun zorgt en ons eindeloos blijft vermaken met haar kunstjes.

Mirthe Hoetink
Koosje