fbpx

Over ons

Blossom Books is een gedreven zelfstandige uitgeverij met een fonds voor lezers van ca. 15 tot 35 jaar. We zijn gespecialiseerd in het uitgeven van boeken voor jongeren en maatschappelijke (non-)fictie. Deze boeken verschijnen in ons speciale imprint Blossom Books bold.

Ons grootste doel: jongeren aan het lezen houden en krijgen. We vinden het vooral belangrijk dat de leeservaring die wij je bieden een positief gevoel oplevert, want lezen hoort nou eenmaal leuk te zijn! Wij geloven er heilig in dat iedereen van lezen kan houden, zolang je maar het juiste boek vindt. Uiteraard is het onze missie om juist díe boeken uit te geven! Daarnaast willen we graag een positieve bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat en ervoor zorgen dat de wereld van morgen dankzij onze boeken wellicht een piepklein beetje beter kan zijn.

Onze missie

Lezen is niet alleen heel erg leuk, het is ook wetenschappelijk bewezen dat lezen goed voor je is. Lezen vergroot je taalgevoel, woordenschat, concentratie, creativiteit en – voor ons het allerbelangrijkste – je empatisch vermogen. Wij geloven erin dat het lezen van boeken een positieve bijdrage kan leveren aan de maatschappij: door boeken te lezen kun je je verdiepen in andere perspectieven, culturen en verhalen.

We gunnen het iedereen om een boek te vinden waarin je jezelf volledig kunt verliezen, en dat je op welke manier dan ook altijd bij je zult dragen. We werken er dagelijks hard aan om deze boeken te zoeken en met zorg uit te geven.

We voelen ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid en willen (ook) boeken uitbrengen die mensen aan het denken kunnen zetten en kunnen helpen met het vormen van meningen. Wij schuwen grote thema’s niet en zien het als onze taak om hiermee een bijdrage te leveren aan het maatschappelijk debat. Boeken kunnen ervoor zorgen dat je weet wie je bent en waar je voor staat, en we willen jongeren helpen met het vormen van een open geest, een eigen mening en identiteit.

Onze toekomstdroom? Een wereld waarin íedereen weet hoe fijn lezen is en jongeren automatisch een boek oppakken omdat het leuk is (en niet alleen omdat de docent zegt dat dat moet)!

Ons team

Myrthe Spiteri (1986) is eigenaar en uitgeef-directeur van Blossom Books. Ze begon ooit als stagiaire bij uitgeverij Kluitman, richtte daar het imprint Blossom Books op en kocht het per 1 januari 2017 uit om ermee verder te gaan als zelfstandige uitgeverij. In 2018 richtte voegde ze het imprint Blossom Books Bold toe aan het fonds van de uitgeverij. Myrthe gelooft dat boeken de wereld kunnen veranderen en het is haar droom om voor elke jongere een nieuw lievelingsboek uit te geven. We zouden graag eens een kijkje in Myrthe’s hoofd nemen: het lijkt altijd te bruisen met nieuwe ideeën, concepten en plannen, en ze verrast je altijd weer door iets te bedenken wat nog niet bestaat. Ze heeft er een hekel aan als mensen zeggen dat Young Adult alleen een marketinglabel is. Haar lievelingsboek is Ik geef je de zon van Jandy Nelson, ze is stiekem verliefd op auteur Jason Reynolds en ze is enorm trots op de lancering van haar YA Wereldlklassiekerslijn.

Linda van Scherrenburg (1990) is acquirerend redacteur en werkt sinds maart 2020 bij Blossom Books. Linda is ontzettend goed in het redigeren van (non-)fictie en is een ster in feedback geven op een hele aardige manier. We zijn nog geen auteur tegengekomen die níet met Linda wil werken. Linda’s lievelingsboeken zijn historische romans en feel good-boeken, en hoe lief ze ook lijkt met haar blonde lokken: een goede thriller staat ook in haar top drie. Linda kent verder geen stress en is daardoor het rustpunt op de redactie en de perfecte aanvulling op het team. Terwijl deadlines, e-mails van auteurs, nieuwe manuscripten en wilde plannen van haar collega’s haar om de oren vliegen, lukt het Linda altijd om haar eigen ding te doen en haar overzicht te bewaren. Tot slot heeft Linda de stoerste hobby’s van het team: ze drumt, luistert graag naar reggae en in de weekenden vind je haar op de tribune bij Vitesse-wedstrijden óf in de zaal met een basketbal aan haar hand.

Maureen Walrave (1995) is de heldin van Blossom Books. Sinds januari 2021 versterkt ze 30 uur per week het team als ondersteunend medewerker – wat in zekere zin betekent dat zij van alles voor iedereen doet en meermaals per dag denkt ‘Ik moet hier ook alles doen’. Klagen doet Maureen nooit want ze is het meest zachtaardig van ons allemaal, terwijl ze ons als het écht moet waarschijnlijk allemaal onder tafel lult; ze haalde ooit de halve finale van de BBC Public Speaking Awards. Het is belangrijk om Maureen te vriend te houden want zij bepaalt welke koekjes we hebben als je op visite komt, neemt de telefoon op én ze beantwoordt alle algemene binnengekomen e-mails. Op de dagen dat Maureen niet bij Blossom Books aanwezig is, breit ze graag truien, doet ze vrijwilligerswerk, knuffelt ze met haar poezen of leest en kijkt ze de meest gore thrillers, horrors en slashers – maar vindt ze eigenlijk nooit iets eng.

Hannah van der Mark (1995) versterkt het team als digital retail specialist. Ze is onze eigen puss in boots: van buiten lijkt ze lief en zachtaardig, maar vanbinnen is ze een vlammende ninja die recht op haar doel afgaat. Ze deed ooit twee bachelors tegelijk, is niet vies van vrijwilligerswerk, bekommert zich om mens en maatschappij en houdt van een flinke portie cultuur. Hannah is waarschijnlijk de stilste van de Blossoms: terwijl de rest zich laat afleiden door elkaars geklets, stort Hannah zich met haar kritische en analytische blik op rapporten, grafieken en cijfers en is het haar doel om onze online verkopen te boosten. Tot slot herken je Hannah aan haar feilloze modegevoel en haar FEMINIST-sokken.

Ondersteunend team

Zo veel mooie boeken uitgeven elk jaar kunnen we natuurlijk niet alleen. We hebben ook nog een (wisselend) ondersteunend team waarin niemand bang is om de handen uit de mouwen te steken. Stagiairs ontwerpen het mooiste POS-materiaal, corrigeren drukproeven en bedenken de leukste haakjes om onze boeken op de juiste plaats onder de aandacht te brengen. Onze oproepkrachten doen alles van zorgen dat iedereen hun bestelling netjes en op tijd krijgt tot het kantoor schoon en fris houden en van helpen op boekevenementen tot het maken van Reels en TikToks voor onze socials. En we kunnen niet zonder ons geweldige kantoorhondje, die vooral voor mentale steun zorgt en ons eindeloos blijft vermaken met haar kunstjes.

Oumaima
Koosje