fbpx

Een wrap-up van 2020!

2020 is voorbij gevlogen. Het voelt alsof het gisteren nog maart was, maar het voelt ook alsof we al eeuwenlang in deze corona-lockdown zitten. Raar, hè? Ondanks alle negatieve dingen is 2020 voor ons en hopelijk ook voor jullie toch een mooi jaar geweest: we hebben een nieuwe redacteur aangenomen, we zijn verhuisd, hebben in de bestseller top 60 gestaan met Druks, hebben een Tiny Pretty Things-serie en een Shadow and Boneteaser gekregen en nog veel meer! In dit artikel kijken we terug op dit vreemde jaar, en wat er allemaal gebeurd is bij Blossom Books.

#BB10jaar

In 2020 bestond Blossom Books tien jaar – tijd om het te vieren! Aan het begin van het jaar maakten we bekend dat we #BB10jaar groots gingen uitpakken. Zo was elke maand een themamaand, waarin er een speciale nieuwsbrief uitkwam. In deze nieuwsbrief deelden we leestips die met een thema te maken hadden. Thema’s die voorbij zijn gekomen: ‘vriendschap’, ‘feminisme’, ‘lees een boek met een LHBT+-hoofdpersoon’, ‘lees een boek dat zich afspeelt voor 1950’ en nog veel meer. Elke maand maakten jullie kans om een verrassingspakket te winnen als jullie een Instagramfoto plaatsten die met het thema te maken had, met de hashtag #BB10jaar. Een feestelijke manier om ons jubileum te vieren! Onze echte verjaardag was in het begin van het jaar, op 14 februari.

(Helaas zijn door Corona ook veel van onze plannen niet doorgegaan, maar we hopen dat goed te kunnen maken als we weer ‘normaal’ evenementen mogen organiseren.)

Linda!

Begin dit jaar vond ons meubelstuk Lotte een fantastische nieuwe baan en op 9 maart had haar opvolgster Linda haar eerste werkdag bij Blossom Books! Meteen bracht Linda enthousiasme en kalmte met zich mee, waardoor ze een fijne aanwinst werd voor ons team. Nu kunnen we Blossom Books niet meer zonder haar voorstellen!

#BBReadathon en #BBBookstagram

En dan… de leeschallenges! Dit jaar hebben we weer onze jaarlijkse challenges georganiseerd: de #BBreadathon en de #BBBookstagram. De #BBreadathon vond eind mei plaats. Het doel: om in één weekend zoveel mogelijk tijd vrij te maken om te lezen. Het leven is altijd zo druk, en lezen komt er vaak niet van – dus daarom moet je soms tijd máken.

De #BBBookstagram vindt elk jaar in augustus plaats. Tijdens deze maand hebben we elke dag een nieuwe challenge: deel een Instagramfoto van een boek dat past bij het thema van die dag. Bijvoorbeeld op 1 augustus was dat: ‘een boek dat in augustus verschijnt’; op 28 augustus ‘in één ruk uitgelezen’. We hebben weer heel mooie foto’s voorbij zien komen!

Heb je de #BBreadathon of de #BBBookstagram gemist? Don’t worry, ze zijn er volgend jaar uiteraard weer!

Jonge Jury Debuutprijs

In juni won Astrid Boonstoppel de Jonge Jury Debuutprijs met Dit is hoe het gingDat is natuurlijk een enorme eer, omdat de winnaar door jongeren gekozen wordt – precies wat wij belangrijk vinden! Wij zijn heel blij dat jullie Astrid net zoveel waarderen als wij en we zijn ontzettend benieuwd of jullie net zo genoten hebben van haar tweede boek: De academie.

Marie Lotte en Nydia op nos.nl

In juli stonden onze auteurs Marie Lotte Hagen en Nydia Voorthuizen op de site van de NOS! In dit artikel hebben Marie Lotte en Nydia het erover dat veel tijdschriften misschien af en toe een nummer over body positivity maken, maar dat ze verder juist niet body positive zijn: ze suggereren dat cellullitis en rimpels lelijk zijn en geven tips om ‘dunner’ te lijken. In Damn, honey schrijven Marie Lotte en Nydia nog meer over body positivity, voor als je nieuwsgierig bent! (En mocht je er graag een héél boek over lezen, kijk dan eens naar Body Positive Power van Megan Jayne Crabbe (@Bodiposipanda).

Druks in de bestseller top 60

Naast de #BBBookstagram gebeurde er in augustus wel meer, want: Druks van Francien Regelink kwam uit én kwam direct in de bestseller top 60 te staan – en hield dat twee weken vol! Zo cool, en we zijn zo trots op Francien! We hopen dat iedereen met AD(H)D, en iedereen die iemand kent met AD(H)D, heel veel heeft aan Franciens boek. Aan de positieve reacties te horen wel!

Verhuizing

Eind augustus was het zover: we verhuisden naar een zelfstandig pand in Vleuten. Hier zitten we midden in de rustige natuur vol met oude fruitbomen (ahem ja oké, het is eigenlijk een heel groot park, maar toch) en hebben we het pand helemaal voor onszelf. Heerlijk! We moesten natuurlijk even wennen, maar voelen ons nu al helemaal thuis. Soms werken we door corona thuis, maar vaak genoeg zit er toch een of twee van ons in het pand te werken. En we kunnen niet wachten tot het lente is en alle fruitbomen overal in Blossom staan. Dat wordt echt geníeten.

Dag van de biseksualiteit

Dit jaar was 23 september, de dag van de biseksualiteit, voor ons extra speciaal, want toen kwam Rianne Robbes debuut Zomerburen uit! Dit is ons eerste boek met een biseksueel hoofdpersonage van een Nederlandse auteur, en het heeft dan ook voor veel herkenning gezorgd bij lezers. Het boek is nu zelfs genomineerd voor de Jonge Jury Debuutprijs (je-weet-wel, die Astrid Boonstoppel dit jaar won. Je kunt hier stemmen op Rianne – of op onze andere genomineerde auteur Lisa van Campenhout).

Tiny Pretty Things op Netflix

Op 14 december verscheen Tiny Pretty Things op Netflix! We gaven zelf deel 1 van de serie al in juni 2019 uit en keken al lang uit naar deze verfilming van het boek van Sona Charaipotra en Dhonielle Clayton en we vinden het resultaat echt te gek. Het boek en de serie gaan over een exclusieve balletschool waar drie meisjes er alles aan doen om de top te bereiken. Alles. De serie wijkt wel wat af van de boeken, maar Myrthe zal daar binnenkort een IGTV over maken om te vertellen wat ze ervan vond!

Ben je fan van de serie en wil je meer? Acteur Brennan Clost (hij speelt Shane in de serie) heeft een paar behind the scenes-vlog op zijn YouTube-kanaal gezet!)

Shadow and Bone

Nog meer Netflix-nieuws: op 17 december onthulde Netflix een teaser van de verfilming van de Grisha– en Kraaien-boeken! Deze Netflix-serie draait om de personages uit beide boekenseries van Leigh Bardugo. Volg Alina, Mal, de Duisterling, Kaz, Inej, Nina en nog veel meer personages. Wij kunnen echt niet wachten tot april – want dat is wanneer Shadow and Bone uitkomt! Tot die tijd gaan wij snel de boeken herlezen. Wist je dat we dit jaar de Grisha-boeken als splinternieuwe paperbacks hebben uitgegeven?

Op naar 2021!

Net als de meeste mensen zijn wij helemaal klaar voor 2021. In het nieuwe jaar gaan we weer heel veel leuke boeken maken! In januari komen bijvoorbeeld De erfenis van Jennifer Lynn Barnes en Boek der heiligen van Leigh Bardugo uit. Later in het jaar komen Een hart zo vurig van Brigid KemmererQueer, baby van Marie Lotte en NydiaIk ben autastisch van Esther Walraven en Bianca Toeps, en nog veel meer diverse en fantastische boeken! We hebben er zin in.