Foto: Bianca Toeps

Bianca Toeps

Bianca Toeps (1984) is website-ontwikkelaar, fotograaf en blogger op toeps.nl. Ze schrijft en spreekt over autisme, maar ook over vintage Polaroid-camera’s, toffe treinen en bijzondere plekken in Japan, waar ze sinds twee jaar woont. Je vindt haar regelmatig in de kringloopwinkel, bij Starbucks, in Disneyland of aan de voet van Mt. Fuji. (Het gevaarte beklimmen laat ze liever aan anderen over.)

Bianca kreeg op haar zesentwintigste de diagnose autisme, na een eetstoornis, een aantal autistische burn-outs en een paar radicale rage quits carrièreswitches. Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit is haar eerste boek, waar ze zelf de omslag voor fotografeerde en ontwierp. Samen met Esther Walraven heeft ze dit boek ook omgetoverd tot een kinderversie. Ik ben autastisch! kan zowel autistische kinderen als ouders van deze kinderen steun bieden.

Vanaf het moment dat Bianca in 2008 voor het eerst in Japan kwam, was ze gefascineerd door het land. Ze kwam er steeds vaker, en in 2020 hakte ze de knoop door en besloot ze te verhuizen. Over dit proces schreef ze het boek Deze autist ging naar Japan, dat in september 2023 verscheen.