Bianca Toeps
Foto: Bianca Toeps

Bianca Toeps

Bianca Toeps (1984) is fotograaf, website-ontwikkelaar, hobby-vintagejager en blogger op toeps.nl. Aan dat lijstje kan ze nu ook auteur toevoegen. Ze heeft bijna elke maand een andere haarkleur (roze, blauw, oranje), verzamelt en verkoopt vintage kleding en woont minstens drie maanden per jaar in Tokio. En ze heeft autisme.

 

Bianca woont in Den Haag in een tiny house (zoals ze het zelf noemt, maar eigenlijk is het gewoon een zelfstandige studio) of in haar favoriete stad Tokio in een nog tiny-er house. Bianca noemt zichzelf een autistische nerd en heeft een Disney-obsessie en een spoorkaart aan de muur. Je kunt haar wakker maken voor ramen (de noodles, niet de vensters) en ze heeft een lichtelijke Starbucks-verslaving. Zonder haar iPhone is ze nergens.

 

Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit is haar eerste boek, waar ze zelf de omslag voor fotografeerde en ontwierp. Samen met Esther Walraven heeft ze dit boek helemaal omgetoverd tot een kinderversie. Ik ben autastisch! kan zowel autistische kinderen als ouders van deze kinderen steun bieden.