fbpx

Deze boeken verschijnen in maart 2021

De afgelopen twee weken konden we warm onder een dekentje, maar ook lekker buiten in de zon onze favoriete boeken lezen. Of het nou weer gaat sneeuwen of de zon blijft schijnen, wij blijven gewoon mooie boeken uitgeven. In maart staan een nieuwe wereldklassieker, een nieuwe Shortie én wel vier herdrukken op de planning! Lees hier welke boeken jouw TBR-stapel weer een beetje groter gaan maken.

Dantes goddelijke komedie: de hel

Na Romeo & Julia, Frankenstein, Jekyll & Hyde en Dickens Kerstverhaal vullen we ons rijtje wereldklassiekers op 19 maart aan met De goddelijke komedie: de hel, van Dante Alighieri. Als je de afgelopen weken onze Instagram een beetje in de gaten hebt gehouden, dan weet je misschien dat Myrthe heel erg heeft genoten van het redigeren van de hel én dat er een heleboel tekeningen bij te pas kwamen (want hoe werkt dat nou, met al die verschillende cirkels?).

Zo fantastisch was de hel nog nooit. Althans; als boek dan. Lies Lavrijsen bewerkte de poëtische tekst van dit prachtige Italiaanse meesterwerk uit de veertiende eeuw tot een prettig leesbaar verhaal. Ze heeft zichzelf overtroffen door dit werk, dat ooit bedoeld was om te worden voorgedragen, te bewerken tot een spoken word-versie die net als vroeger gelezen en voorgedragen kan worden!

De hel is Dantes verslag van de reis door een van de drie rijken van het hiernamaals en het geldt als een van de hoogtepunten uit de wereldliteratuur. Het boek is geïllustreerd door Sophie Pluim en uitgegeven met een prachtig linnen omslag, folieopdruk en geïllustreerde beginkapitalen.

Nieuwsgierig? Pre-order het boek hier!

De tweede stem

Nadat in augustus de eerste Blossom Books Shortie verscheen (dat was natuurlijk Het zusje van van Carlie van Tongeren), werd deze supergave, mooi uitgevoerde serie meteen een groot succes!  Op 25 maart komt debutant Elin Meijnen met De tweede stem. Om het met Linda’s woorden te zeggen: “Dit knap geschreven verhaal leest als een trein en is dan ook de perfecte Shortie #2.”

De tweede stem gaat over de onzekere Mette, die haar draai probeert te vinden op een nieuwe middelbare school. Als ze besluit zich aan te sluiten bij een musicalgroepje gaat het steeds beter. Iedereen is gek op haar zang (ze krijgt zelfs de hoofdrol!) en ze mag de regisseur helpen met het begeleiden van jongere toneelspelers.

Maar dan komt er ineens een nieuwe zangdocent, eentje die Mette nog kent van haar vorige school en die ze hoopte nooit meer tegen te komen. De zangdocent is zelfs een van de redenen geweest dat Mette heeft besloten van school te wisselen. Wat is er gebeurd? En kan Mette het verleden achter zich laten?

Wil je deze nieuwe Shortie van €10 alvast pre-orderen? Dat kan hier.

Vier herdrukken

We krijgen maar geen genoeg van deze boeken en dus drukken we ze gewoon nog een keer!

Cinder van Marissa Meyer verscheen in 2017 voor het eerst bij Blossom Books en binnen een jaar kwam al de eerste herdruk. Nu kunnen we jullie vol trots vertellen dat de vierde druk in maart zal verschijnen. En ook Romeo & Julia is in maart aan een herdruk toe!

Daarnaast komt er op 1 maart ook een (derde!) herdruk van Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen van Titia Hoogendoorn en Nienke Schuitemaker.

Deze titels zijn nu (bijna) op maar je kan ze alvast bestellen zodat je ze volgende maand meteen in huis hebt. Klik op onderstaande linkjes om je favoriete boekhandel te kiezen.

Alsof dat allemaal nog niet geweldig genoeg is, komt er ook een tweede druk van het Structuurjunkie dagboek van Cynthia SchultzHet dagboek zal vrijwel hetzelfde blijven, maar komt met een paar mini aanpassingen zodat jij nog beter elke dag al je verhalen kan neerpennen.