Foto: Mo Schalkx (Titia)

Titia Hoogendoorn & Nienke Schuitemaker

Titia Hoogendoorn

Actrice, podcast- en videomaker, influencer én illustrator: Wat kan Titia niet? Je kent deze creatieve duizendpoot misschien wel van de hitserie SpangaS waarin ze de excentrieke rol van Fay vervulde. Of van Vakkenvullers, waarin ze de intense (en sexy) supermarktassistentmanager Gerda was. Titia Hoogendoorn heeft op de Gerrit Rietveld Academie Beeld en Taal gestudeerd, en studeerde in 2014 af. Ze houdt zich tegenwoordig onder andere bezig met het wakkerschudden van het Nederlandse volk. In haar podcast Polititia transformeerde ze van politieke n00b naar activist. Ze roept haar luisteraars op om vooral niet ‘politiek neutraal’ te zijn, maar uit te komen voor je politieke voorkeur en hierover het gesprek aan te gaan.


Titia heeft in 2019 met haar Instagram de Best Social Award gewonnen. Om op de hoogte te blijven, kun je haar Instagram hier vinden.

 

Nienke Schuitemaker

Nienke Schuitemaker ging geschiedenis studeren om beter te begrjipen hoe de wereld in elkaar zit, en raakte vervolgens gefascineerd door de manier waarop wij mensen elkaar verhalen vertellen om connecties met elkaar te maken. Ze is nu werkzaam bij Prodemos, gevestigd in het politiek episch centrum Den Haag, tegenover het binnenhof. Dichterbij kan niet! Prodemos vindt dat iedereen die actief wil meedoen in de politiek, dat ook moet kunnen.


Nienke is dol op politiek en communicatie en analyseert het liefst de hele dag welk gevoel merken jou proberen te geven met hun advertenties en hoe die ene politica met je probeert te levelen om straks jouw stem te krijgen. Ze vindt het belangrijk dat je begrijpt welke invloed ‘de politiek’ op jouw dagelijks leven heeft en wat je zelf kunt doen om daar dan weer een beetje invloed op uit te oefenen. Ze reageert op de politiek via haar gezellige Instagram: @Nienkeschuit.

Boeken door Titia Hoogendoorn & Nienke Schuitemaker

Boek waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen

Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen