fbpx

Lees het in de sterren

Altijd al willen weten welk boek volgens de sterren helemaal bij jou past? Wij hebben de sterren dit jaar eens goed bestudeerd en het ideale boek voor elk sterrenbeeld uitgezocht. Check je sterrenbeeld en ontdek welk boek jij dit jaar echt moet lezen!

Disclaimer: wij zijn amateur-astrologen en geen professionals of top-wetenschappers. Het kan daarom zo zijn dat je het boek bij je sterrenbeeld misschien al hebt gelezen. Kijk dan ook eens naar de andere sterrenbeelden, wie weet zie je daar nog een toffe titel tussen staan!

 

Voor dit artikel hebben we informatie gebruikt van de jaarhoroscopen van ELLE.

Steenbok (23 december t/m 20 januari)

Steenbok! Het beste aan dit jaar wordt juist datgene wat jou niet gaat overkomen. Huh? Ja, je maakt dus iets niet mee en dat is juist perfect. Dit jaar geen herhalingen van alle ellende van vorig jaar (betekent dat misschien dat corona verdwijnt?!). De planeten bewegen lekker verder, en jij dus ook. Tijd om je leven weer helemaal op te pakken, let’s go! Loopt het even niet zoals verwacht? Geen probleem, iedereen heeft wel eens een dipje. De laatste maanden van dit jaar helpen jou vast weer de goede kant op. Maak je daarom geen zorgen, dit jaar zit vol met happy endings!

Geef jezelf net wat extra energie en lees De grand tour van Henry Montague!

Waterman (21 januari t/m 18 februari)

Wejo, Waterman! Dit kan wel eens een van je beste jaren worden! Alle tegenwerkingen zijn samengekomen en dat gaat dit jaar juist voor hele mooie samenwerkingen zorgen. Eindelijk krijg je waar voor je geld en word je eens beloond voor alles wat je doet. Je zoekt uit wat van waarde voor je is: wat is belangrijk om te behouden en wat heb je eigenlijk helemaal niet nodig in je leven? Niet alleen mentale waarde, maar juist ook fysiek. Omringt door je favoriete boeken, voel jij je helemaal op je plek.

Misschien ontdek jij dit jaar dan ook wel je favoriete boek? Lees een van onze favorieten: Een vloek zo eenzaam en ontdek of je sterrenbeeld inderdaad gelijk heeft!

Vissen (19 februari t/m 20 maart)

Vissen, jij gaat dit jaar een ‘once in a lifetime’-ervaring meemaken! Bereid je daarom maar goed voor. Natuurlijk moet je dit zelf nog wel even mogelijk maken, je krijgt het niet voorgeschoteld. Maar alle kansen liggen voor het grijpen. Ze zijn daar, pak wat je pakken kan! Dan brengt 2022 jou een ongelofelijke ervaring, of misschien wel een heel mooi succes. Twijfel niet, want er zal dit jaar bij jou niets mislukken.

Het is jouw tijd in de spotlight. Lees De erfenis en grijp, net als Avery Grambs, je kans!

Ram (21 maart t/m 20 april)

Hoi Ram, dit wordt voor jou waarschijnlijk wel een goed jaar. Maar let wel op je timing, want niet iedere maand is even succesvol. Kies daarom je momenten uit, maar pak ook zeker je rust. Vooral de eerste helft van het jaar kan je zeker je kansen pakken. Dat komt voor jou goed uit, want je springt graag in het diepe. Ga ervoor in het begin van dit jaar, en haal daarna in waar je niet aan toe bent gekomen. Op deze manier zal het hele jaar voor jou zeker aangenaam verlopen.

Om niet te vergeten je rust te nemen, kan je lekker in een goed boek duiken. Verlies je in de wereld van Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum.

Stier (21 april t/m 21 mei)

Het is tijd om jou wat meer zelfvertrouwen te geven Stier! In het verleden liet je het maar allemaal over je heen komen, dit jaar ga je voor een actievere rol. Toch twijfel je af en toe nog wel wat aan jezelf. Doe je het allemaal wel goed en ben je wel de juiste richting ingeslagen? No worries, het komt met jou allemaal goed. Misschien moet je aan het begin van dit jaar nog een beetje ontdekken wat voor jou goed voelt, maar aan het eind van het jaar heb je dit zeker te weten allemaal uitgevogeld!

Zoek je naar een verhaal waar je herkenning in kan vinden? Ga mee op reis met Yara en lees Het is hier helemaal niet perfect.

Tweelingen (22 mei t/m 21 juni)

Tweelingen, jij wil altijd iets nieuws proberen! Je creativiteit erop los laten, nieuwe ideeën ontdekken en veel uitproberen, dat past helemaal bij jou. Hier staat wel tegenover dat je ook snel weer op iets bent uitgekeken, maar gelukkig zit jij vol met plannen en is dit dus niet aan de orde. Dit jaar ga je alles zelfs beter doen dan verwacht. Daarbij heb je ook nog eens enorme lol bij al die nieuwe plannen van je. Voor jou wordt dit vast een heel innovatief en creatief jaar!

Om nog een beetje orde in al jouw plannen en ideeën te houden moet je Goed werk lezen! Cynthia Schultz helpt je om met structuur het jaar door te komen.

Kreeft (22 juni t/m 23 juli)

Kreeft, jouw jaar staat in het teken van veranderingen. Je leer om anders te denken over bepaalde zaken, waardoor je nieuwe invloeden omarmt en oude vooroordelen laat varen. Aan het eind van het jaar kijk je misschien wel terug en zie je dat je van bepaalde zaken in het leven afscheid hebt genomen. Niet tevreden met een verandering? Kies dan iets nieuws en probeer het opnieuw! Weg met het verleden, en hoera voor de nieuwe toekomst!

Een goede tip voor jou is misschien wel Een intens gelukkig gevoel. En ben je het er niet mee eens, kies dan iets anders! 😉

Leeuw (24 juli t/m 23 augustus)

Lieve Leeuw, jouw jaar draait om de toekomst. Het is natuurlijk altijd lastig om keuzes te maken die belangrijk zijn voor de toekomst, want hoe weet je hoe überhaupt wat dan belangrijk is?! Het is allemaal nog een beetje vaag, die verre toekomst. Maar alles komt goed, want jouw focus op de toekomst zorgt ook voor nieuwe inspiratie. Laat het je niet ontmoedigen en blijf vooruit kijken. Dan komt alles goed!

Wil je toch nog even niet aan die verre toekomst denken? Begrijpelijk! Duik in de wereld van de Grisha en lees de boeken van Leigh Bardugo. Begin met Schim & Schaduw, en zeven boeken verder heb je vast weer zin en tijd om na te denken over de toekomst.

Maagd (24 augustus t/m 23 september)

Tijd voor rust en ruimte! Gooi je strakke agenda en volgeboekte planning overboord. Jij moet eens goed ontspannen en durven dromen. Je nauwkeurigheid en oog voor detail hoef je niet meteen in de prullenbak te gooien, maar probeer het eens wat losser aan te pakken. Misschien is dit niet echt iets voor jou, maar wie weet helpt het door ergens een keer anders naar te kijken en het op een andere manier te proberen. Geef jezelf de ruimte, dan ervaar je waarschijnlijk ook wat minder druk!

Dompel je onder in de wereld van Lore, en ontdek wat er allemaal mogelijk is als je doorzet en in jezelf gelooft!

Weegschaal (24 september t/m 23 oktober)

Guess who’s back? Jij bent het Weegschaal! Dit jaar gaat voor jou een stijgende lijn zijn. Uit de put klim je langzaam maar zeker weer lekker terug omhoog. Je zelfvertrouwen groeit gestaag, en er gaat een gerucht dat je hoogtepunt rond je verjaardag zal zijn! Alle losse eindjes ga je in het begin van het jaar afronden en daarna focus je je op wat je al die tijd gemist hebt in je leven. Maar wees je er wel van bewust dat dit alles rust op een goede basis. Vergeet daarom niet je thuis, je vrienden en je familie. Misschien komt er nog een moeilijke beslissing om de hoek kijken, maar jij en ik weten dat je de juiste keuzes zult maken.

Wie weet is Het kleine-dingen-boek wel wat voor jou! Daarin kan je je waardering opschrijven en stil staan bij wat belangrijk voor je is.

Schorpioen (24 oktober t/m 22 november)

Schorpioen, dit gaat voor jou een belangrijk jaar worden. Het loopt misschien niet altijd zoals je in gedachten had, maar soms is het beter om daar juist in mee te gaan dan je er tegen te verzetten. Je hebt niet altijd invloed op het lot. Het is zoals het is, en dat is oké. Soms brengt het je juist waar je op hoopte en kan je iets als een kans zien die je kan aangrijpen. Op de korte termijn kan je je ertegen willen verzetten, maar na een tijdje zal je inzien dat het juist een goede keuze is geweest. Je kan dit jaar zien als een reset: kies voor jezelf en hou vast aan wat je belangrijk vindt.

Lees De hemel begint bij je voeten en ontdek welke keuzes Lennie moest maken. Zij weet namelijk dat als de zon en de maan botsen, de wereld explodeert.

Boogschutter

Boogschutter, het lijkt erop dat dit een jaar is waarin al jouw dromen waarheid worden. Je bent lekker optimistisch en barst van de mogelijkheden en ideeën. Het lijkt erop dat niets jouw dromen in de weg staat. Maar pas op! Gevaar ligt altijd op de loer. Let op dat je je niet met alles wat je hebt stort op een nieuw avontuur. Denk nog even goed na of het wel nodig is en wees je bewust van wat je doet. Straks mislukt je nieuwe avontuur en ben je heel veel kwijt. Het kan ook zo zijn dat er zo veel nieuwe avonturen op je liggen te wachten, dat je geen keuze kan maken! Wat nu? Straks zijn alle avonturen en kansen weer weg! Probeer daarom een goede middenweg te vinden, dan komt het helemaal goed.

Lees Bijna echt en ga mee op avontuur met Brenda en hoe zij zichzelf opnieuw wil ontdekken in Amsterdam!