fbpx

7 romantische leestips voor Valentijn!

Valentijnsdag staat voor de deur! Of je het nu viert met je geliefde, vrienden of in je eentje, een goed boek kan er altijd bij!

Speciaal voor Valentijn tippen we je in deze blog zeven boeken met een super lieve romance. Dat liefde ook een belangrijke rol speelt middenin een oorlog, in een fantasy-setting of in het verleden bewijzen deze verhalen; we kozen boeken in uiteenlopende genres voor je uit. Zo zit er altijd een boek mét een liefdespaar voor je tussen!

We beginnen de tips met één van onze klassiekers! Vrees me is het eerste deel in de Touching Juliette serie.

In deze dystopische serie lees je over Juliette, een gebroken meisje met een dodelijke aanraking. Niemand weet waardoor het komt dat geen levende ziel haar aanraking overleeft, maar Het Herstel heeft grootste plannen met haar. Ze willen haar gebruiken in hun strijd voor alleenheerschappij. Maar Juliette heeft haar eigen plannen. Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

Op zoek naar een spannende serie met een love triangle en romantische scènes waar je het warm van krijgt? Dan zijn deze boeken wat voor jou!

Kun je geen genoeg krijgen van de boeken van Tahereh Mafi? Dan hebben we goed nieuws! Onlangs is het eerste deel in een nieuwe serie van haar bij ons verschenen. Alizeh. De duistere profetie is Tahereh’s eerste fantasy boek vol magie en bijzondere wezens, waarvoor ze zich liet inspireren door de Perzische mythologie. En ook in deze boeken zit een heerlijk romantisch verhaal!

Alizeh is een onopvallende bediende. Niemand in Ardounia mag weten wie ze echt is: een djinn. Haar volk is vrijwel volledig uitgeroeid, ook haar ouders zijn vermoord. Sindsdien is ze haar leven niet zeker en houdt ze haar bovennatuurlijke krachten verborgen.
Maar dan maakt Alizeh een vergissing.

Kamran is de kleinzoon van koning Zaahl en de kroonprins van Ardounia. Hij weet dat er een profetie is gedaan over het lot van zijn grootvader: een demonachtig wezen met ijs in diens bloed zal hem doden. Kamran is vastbesloten om het monster te vinden en te stoppen, voordat de profetie in vervulling kan gaan.
Maar dan wordt hij verliefd op een bediende.

Over love triangles gesproken; dit boek heeft er ook één! Laat je ons weten of je #TeamJameson of #TeamGrayson bent?

In De erfenis erft Avery Grambs een fortuin van een filantroop die ze niet kent. Er is maar één voorwaarde om de miljardenerfenis van de overleden Tobias Hawthorne te ontvangen. Ze moet direct intrekken in Hawthorne House en daar een jaar lang wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery? Dat is het begin van deze spannende serie vol raadsels, puzzels en mysteries.

Zin in een echt zwijmelboek? Zoek dan niet verder, Zomerburen is perfect voor jou! Het gaat over jezelf leren kennen en een zomerse liefde.

Olivia heeft haar toekomst al helemaal uitgestippeld: na de zomer gaat ze Nederlands studeren en samenwonen met haar vriendje Niels. Dat plan valt echter in duigen als hij in de eerste week van de zomervakantie in zijn eentje naar Australië vertrekt.
Verdrietig en in de war besluit Olivia de zomer door te brengen bij haar opa en oma in Drenthe, waar ze elke dag afspreekt met hun buurmeisje Ilse. Met Ilse durft ze haar twijfels te delen; over haar vriendje, haar studie en haar toekomst. Olivia merkt dat ze langzaam weer vrolijker wordt. Zou dat komen door de lieve lach en de mooie krullen van Ilse waar ze opeens zo vaak aan moet denken?

Een vloek zo eenzaam is het perfecte boek voor iedereen die dol is op romantische verhalen en sprookjes, zowel voor de doorgewinterde fantasyliefhebbers als lezers die het genre willen ontdekken. Het is een spannend verhaal dat is gebaseerd op ons favoriete sprookje; Belle en het beest!

Prins Rhen is vervloekt en beleeft de herfst van zijn achttiende levensjaar telkens opnieuw. Om de vloek te verbreken moet er een meisje verliefd op hem worden, maar hoe kan ooit iemand van hem houden als hij aan het einde van iedere herfst verandert in een bloeddorstig monster? Het monster verscheurt alles om hem heen: zijn kasteel, zijn familie en alle hoop die hij nog had.

Harper heeft geleerd om sterk te zijn. Haar vader is weg, haar moeder ligt op sterven en haar broer denkt dat haar cerebrale parese haar kwetsbaar maakt, maar Harper doet er alles aan om te overleven. Wanneer ze in de straten van Washington een ontvoering probeert te voorkomen, belandt ze plotseling in een magische wereld. Rhens wereld. Kan zij de prins toch nog hoop geven?

Zolang de citroenbomen bloeien gaat over de oorlog in Syrië. Het is een indrukwekkend verhaal waarbij je een doos tissues klaar moet zetten. Het is ook een verhaal vol hoop en een verhaal met een eerste liefde.

Salama Kassab was farmaciestudent toen de revolutie in Syrië begon. Ze had haar ouders nog, haar grote broer, haar huis. Nu is ze haar familie kwijt en werkt ze als vrijwilliger in het ziekenhuis van Homs waar de gewonden onophoudelijk binnenstromen.
Ze wil weg uit deze oorlog, weg van de ellende en verschrikkingen. Maar ze wil ook blijven, voor alles wat Syrië was – en voor de mensen die haar hulp nodig hebben. Met haar twijfel groeit ook haar PTSS, in de menselijke gedaante van Khawf, die haar alle verschrikkingen die ze heeft meegemaakt telkens opnieuw laat beleven.
Dan ontmoet ze Kenan die haar probeert de kleuren te tonen die allang zijn vervaagd. Hij durft te dromen van een toekomst, en het is aan Salama om te beslissen of ze daarin met hem meegaat.

We sluiten deze blog af met een laatste heerlijke leestip! De grand tour van Henry Montague is het historische queer YA-boek waarvan je niet wist dat je het nodig had in je leven. Het sleept je mee, is spannend en bevat een flinke dosis liefde.

Al bij de geboorte was het duidelijk wat Henry ‘Monty’ Montague moest worden: een echte gentleman en een waardig erfgenaam voor de titel van zijn vader. Maar hoe hard Lord Montague ook probeert, het lukt hem niet om zijn zoon met zijn verwerpelijke passies in het gareel te houden. Monty houdt van gokken, drank en seks.

Als Monty en zijn beste vriend Percy vertrekken op hun grand tour door Europa, zoals gebruikelijk is voor alle jongemannen uit de Britse elite in de 18e eeuw, weet hij dat dit de laatste maanden zijn van zijn vrije hedonistische leven. Maar als de reis door Monty’s roekeloze gedrag verandert in een schrijnende klopjacht, begint hij alles wat hij weet in twijfel te trekken.