fbpx

Deze boeken verschijnen in maart

Het is alweer maart, het gaat ontzettend snel. Valentijnsdag is achter de rug, de carnavalvierders kunnen de komende dagen bijkomen en over drie weken staat het nieuwe seizoen van Shadow & Bone online. We kunnen ons verheugen op de nieuwe titels die in maart verschijnen! Onder andere twee non-ficties over totaal verschillende onderwerpen. Komen deze boeken ook op jouw verlanglijstje te staan?

Milou Munsters kon haar seksleven samenvatten op een post-it. Ze had dat lang gezien als een feit: seks kon je hebben of niet, zoals een huisdier of een rijbewijs. Een (fijn) seksleven was voor haar blijkbaar niet weggelegd. Toch voelde het steeds vaker alsof ze iets miste.

In een wereld waar soms álles om seks lijkt te draaien, verbaasde het Milou hoe weinig daar op een normale manier over wordt gesproken. Dat wil zeggen: los van geil gelul, geseksualiseerde praat of geromantiseerde ideeën waar er genoeg van zijn. Ze besloot te onderzoeken waarom seks voor haar zo abstract was, en zo beladen.

Ze onderzocht hoe het gesprek anders kan, en wat fijne seks voor haar betekende. Niet bepaald sexy, dat verschijnt op Internationale Vrouwendag, is het boek dat ze zelf graag had willen lezen aan het begin van haar zoektocht, en vormt voor anderen hopelijk de aanleiding voor vele openhartige gesprekken.

 

Verschijningsdatum: 08-03-2023
Bestel Niet bepaald sexy hier.

In het onthutsende relaas God Bless America van Sander Meij vertelt hij over de twee jaar die hij in de VS doorbracht, inclusief smeuïge anekdotes en keiharde cijfers.

Maak kennis met de in pyjama geklede supermarktklanten die om 8 uur ‘s ochtends een emmer popcorn en een pistool bij de zelfscankassa afrekenen; de collega’s die claimen al acht jaar geen verlofdag te hebben opgenomen; de handhaver van het praatverbod in de lift; de ouders die mac & cheese als gezonde optie aanprijzen; de fietsers als politiek statement, en, last but not least, de buurtkinderen die met een negentiende-eeuws musket op hertenjacht gaan. Ze bestaan allemaal écht en figureren stuk voor stuk in dit boek.

 

Verschijningsdatum: 29-03-2023
Bestel God Bless America hier.

En nog iets leuks; onze Structuurjunkie-collectie van Cynthia Schultz wordt uitgebreid! Er komt een nieuwe editie van de Structuurjunkie Dagboek. Dit keer met een luxe cover! Heb jij altijd al een dagboek willen bijhouden, maar komt het er gewoon niet van? Het Structuurjunkie Dagboek geeft je het duwtje in de rug dat je nodig hebt. In dit dagboek kun je elke dag noteren waar je die dag dankbaar voor was, wat er minder leuk was en wat je verder nog te melden hebt. En elke dag krijg je een nieuwe vraag om te beantwoorden, zodat je elke dag kunt reflecteren op je dag.

Naast deze vragen bevat het dagboek ook pixeldagboeken, waarin je met pixels kunt aangeven hoe je humeur was en hoeveel je geslapen en gesport hebt. Het dagboek bevat ook lege pixeldagboeken, waarbij je de legenda zelf kunt invullen.

 

Verschijningsdatum: 30-03-2023

Op de laatste dag van maart wordt een nieuwe paperback bij ons uitgebracht! De laatste zet is het derde deel van het Hawthorne-mysterie van auteur Jennifer Lynn Barnes -‘Haar barnsteenkleurige haar wapperde in de milde bries. Zelfs van achteren, zelfs in een versleten, vieze witte jurk, leek dit meisje te stralen.’

Het is nog maar een kwestie van weken voor de miljarden van Tobias Hawthorne officieel van Avery Grambs zullen zijn: haar jaar in Hawthorne House is bijna voorbij. De beveiliging staat op scherp, paparazzi liggen in de struiken en haar advocaat bestookt haar met financiële plannen. Maar Avery laat zich liever afleiden door de Hawthorne-broers, die ze inmiddels niet meer kan wegdenken uit haar leven. Zij kent hun geheimen en de broers die van haar.

Alles kan echter in een klap veranderen wanneer Avery een onverwachte bezoeker binnenlaat. Het meisje vraagt om hulp, maar is ze te vertrouwen? Haar komt maakt in elk geval veel los in Hawthorne House. Algauw wordt duidelijk dat er nog een laatste puzzel moet worden opgelost: een gevaarlijk spel tegen een onbekende, machtige speler. En er kan maar één de winnaar zijn.

Naast de hardcover van De laatste zet, komt er nu ook een paperback-editie!

Verschijningsdatum: 31-03-2023

In 2009 verscheen het eerste deel van de Edelsteentrilogie Robijnrood van auteur Kerstin Gier. Hierin wordt de zestienjarige Gwen soms gek van haar strenge oma lady Arista, haar bemoeizuchtige tante Glenda en vooral haar arrogante nichtje Charlotte. Maar boven alles van de vele geheimen in haar eigenaardige familie…

Alles wordt anders als ze op een dag plotseling terechtkomt in het Londen van honderd jaar geleden. Wanneer ze gelukkig ook weer snel naar haar eigen tijd terugspringt, wordt duidelijk dat zijzelf het allergrootste geheim van de familie is. Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en vooral ook… de knappe Gideon. En ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden…

Deze maand verschijnt er bij ons een heruitgave van Robijnrood, mét een nieuwe cover!

Verschijningsdatum: 16-03-2023