Kerstin Gier

Kerstin Gier

Kerstin Gier (1966) is een Duitse bestsellerauteur. Het is altijd Kerstins grootste droom geweest om schrijfster te worden; het leek haar fantastisch om de hele dag verhalen te kunnen bedenken en die op te schrijven.

 

Kerstin, die zich in haar boeken voornamelijk op het vrouwelijke lezerspubliek richt, besloot om ook eens voor young adults te schrijven. En daar zijn wij hier ontzettend blij mee! We zijn namelijk dol op haar überspannende en romantische Edelsteentrilogie, die inmiddels naar meer dan twintig talen vertaald is en wereldwijd op de bestsellerlijsten prijkt! De eerste twee delen uit deze trilogie, Robijnrood en Saffierblauw, verschenen bij ons in het voor- en najaar van 2011. In februari 2012 verscheen het laatste deel: Smaragdgroen.

 

Kerstin woont met haar man, zoon en twee katten (Merlin und Madame Mim) in een dorpje in het Bergische Land (Duitsland). Haar boeken schrijft ze in haar werkkamer op zolder. De muren hangen vol met foto’s en wijze spreuken, die Kerstin zelf met een marker heeft opgeschreven. Een van haar favoriete spreuken is: “A pencil and a dream can take you anywhere” door J.A. Myers. Detail: wanneer Kerstin schrijft ligt één van haar katten altijd trouw naast haar – of bovenop haar toetsenbord, met ‘Frcxdfnvghglijtruz’ als resultaat.