fbpx

deze boeken verschijnen in februari

Wat vliegt de tijd! Het is alweer februari en dat betekent dat het hoog tijd is om met jullie te delen welke boeken je deze maand bij ons kunt verwachten! We hebben met veel zorg gewerkt aan de nieuwe titels, die je beiden inzicht geven in een belangrijk onderwerp. Lees vlug verder om te ontdekken welke boeken dat zijn!

Op 22 februari is het 79 jaar geleden dat Nijmegen in de Tweede Wereldoorlog werd gebombardeerd. Het is een stukje van de geschiedenis waar je niet zo vaak over hoort. Er vallen achthonderd doden en duizenden gewonden, en de impact is enorm – ook nog lang na de oorlog. Daarom brachten we in 2019 het boek Grondvuur uit, waarin je het verhaal leest van drie generaties van één familie, en hoe de bombardementen tot op het heden effect hebben.

Als Julia een doos met oude brieven van haar oma vindt, begint ze uit nieuwsgierigheid te lezen. Haar oma schreef de brieven tijdens en na de Tweede Wereldoorlog aan haar overleden zus Corrie. Ze schrijft over de nasleep van het bombardement op Nijmegen, maar ook over haar ouders en de jongen die ze later op haar werk leert kennen.

Julia ontdekt een oud familiegeheim in de brieven, en gaat vastbesloten op onderzoek uit. Maar haar oma houdt haar mond stijf dicht, en ook bij haar moeder komt ze niet veel verder. Wat doe je als het verleden zo nadrukkelijk aanwezig is, maar niemand erover praat?

Omdat we dit belangrijke en mooie boek meer aandacht gunnen, brengen we het dit jaar opnieuw uit met een gloednieuw omslag!

 

Verschijningsdatum: 20-2-2023

Bestel Grondvuur hier.

Een nieuw boek in de Hoofdzaken serie! In Spiegeltje spiegeltje aan de wand vertelt auteur Maaike Schmitz hoe het is om te leven met BDD.

De meeste mensen zijn weleens onzeker of ontevreden over hun uiterlijk, maar vaak kunnen we hiermee omgaan. Bij Maaike Schmitz liep dit anders. Na haar zwangerschap dacht ze dat ze kaal werd en die overtuiging nam haar hele leven over. Ze móést elke vijf minuten de status van haar haar checken, durfde niet meer in de spiegel te kijken en liet haar vriend haar haren wassen. Zelfs toen ze ging trouwen, wilde ze niet zien hoe ze eruitzag. Pas toen ze hoorde over BDD, wist ze dat ze ziek was.

Body Dismorphic Disorder, kortweg BDD, is een serieuze mentale ziekte waardoor je zelfbeeld vertekend raakt en je hele leven beheerst kan worden door je uiterlijk. Maaike Schmitz geeft op toegankelijke wijze een inkijkje in het leven van iemand met BDD, schrijft over haar eigen ervaringen, therapie en medicatie en vertelt openhartig over de invloed van de ziekte op haar relatie en het moederschap.

 

Verschijningsdatum: 28-2-2023

Bestel Spiegeltje spiegeltje aan de wand hier.

Herdrukken

Deze boeken krijgen in februari een nieuwe druk, zodat ze weer volop leverbaar zijn!

De graphic novel van 67 seconden ligt vanaf 16 februari weer overal in de winkel.

De Academie van Astrid Boonstoppel krijgt een tweede druk. Eind februari is die weer overal verkrijgbaar!