fbpx

De Blossom Books Read-a-thon is terug!

De zesde editie van de Blossom Books Read-a-thon komt eraan en we maken ons klaar voor vier dagen leesplezier (als dat niet klinkt als een paradijs, dan weet ik het ook niet meer)! Lees op 13 (vanaf 20.00 uur), 14, 15 en 16 mei zo veel mogelijk en houd ons en je mede-bookjunkies op de hoogte via #BBreadathon. Samen maken we er één groot feest van!

Alles wat je moet weten

Ben je een read-a-thon newbie, of net een ancien? Dat maakt niet uit, iedereen is welkom! Het idee: vier dagen lang zo veel mogelijk lezen, samen met honderden andere Proud Bookjunkies! Daarbij gaat het niet eens om hoeveel pagina’s je leest, maar om het feit dat je bewust tijd maakt om te lezen, zeker op momenten dat je normaal misschien iets anders zou doen. Voor we beginnen is hier een korte handleiding, want een goede voorbereiding voor je read-a-thon is het halve werk.

Wij vinden het supertof om op de hoogte te blijven van je inspanningen. Deel dus je vorderingen, je dipjes, je blijheid of leuke quotes vooral met #BBReadathon op social media! Zo motiveer je elkaar en wordt je door eventuele leesdipjes heen gesleept. Ook wij zullen actief meekijken (en meelezen) tijdens de read-a-thon.

We hebben, net als vorig jaar, allerlei leuke plannen om het lezen makkelijker te maken. Elke dag komt er om 10:00 uur en 17:00 uur een challenge online. Kijk op Instagram en doe mee! Als je aan alle challenges meedoet, maak je kans op supertoffe prijzen!

Daarnaast ‘sprinten’ we elke dag van 11:30 uur tot 12:00 uur en van 19:30 uur tot 20:00 uur. Tijdens de sprint lees je in een half uurtje ongestoord. Aan het einde deel je hoeveel pagina’s je gelezen hebt. Kijk uit: het kan zomaar zijn dat mensen het niet eerlijk vinden dat je zóveel hebt kunnen lezen in een half uur – of misschien wordt je zelf wel jaloers op anderen! Het is social reading en dat maakt het zo leuk!

Read-a-thon prep 101

Tip #1: Kiezen welke boeken je wil gaan lezen is natuurlijk een zware klus (we zeggen niet voor niets ‘so many books, so little time’), dus dat kan je beter doen voor de read-a-thon begint. Organiseer je boekenstapel (of synchroniseer je audio- en e-boeken) en maak een TBR (To be read-lijst). Wil je eindelijk dat ene boek eens lezen dat al een tijdje stof staat te vangen op je plank? Binge je een hele serie? Ga je alle boeken van je lievelingsschrijver lezen? Of net zoveel mogelijk verschillende, nieuwe verhalen? Zodra je klaar bent met je TBR-lijst, kun je hem delen met #TBR en #BBReadathon. Vergeet ons niet te taggen zodat we mee kunnen genieten!

Tip #2: Kies een fijn plekje om te lezen. Dat kan binnen zijn of buiten (met een beetje geluk hebben we heel het (lange) weekend een heldere hemel met stralende zon), jij kiest waar je je het meest comfortabel voelt.

Tip #3: laat jezelf niet te veel afleiden en leg je telefoon aan de kant tijdens leessprints. Maar vergeet na de sprint niet te delen hoeveel pagina’s je gelezen hebt!

Lijst met benodigdheden

Snacks
Want als er één ding is waar we (bijna) evenveel van houden als boeken, dan zijn het wel snacks!

Thee
Dit is gewoon een noodzaak. Moeten we nog meer zeggen?

Een rol keukenpapier voor als je thee morst
Je weet nooit wanneer die plotwending je net iets te veel laat schrikken.

Koffie (omdat je stiekem ook een koffiedrinker bent)
Of een andere versie van cafeïne in een kopje.

Warme deken
Omdat het buiten (misschien) koud is en THE COZY FEELS!

Koptelefoon
Zodat iedereen om je heen de SHH IK BEN AAN HET LEZEN boodschap begrijpt.

Claim een comfortabele stoel
Die is vanaf nu van mij.

Telefoonoplader
Zorg ervoor dat je meldingen aanzet voor Blossom Books! Er komen lekker veel Instagram check-ins.

Een coole boekenlegger
Zodat je geen rare dingen zoals mueslireepverpakkingen gaat gebruiken om je plaats te onthouden.

Tissues
In het geval dat een van je boeken je te hard raakt.

Planning

Donderdag
20:00 uur Ready, set, GO!
21:00 uur CHALLENGE #1

Vrijdag
10:00 uur CHALLENGE #2
11:30 uur SPRINT
17:00 uur CHALLENGE #3
19:30 uur SPRINT

Zaterdag
10:00 uur CHALLENGE #4
11:30 uur SPRINT
17:00 uur CHALLENGE #5
19:30 uur SPRINT

Zondag
10:00 uur CHALLENGE #6
11:30 uur SPRINT
17:00 uur SPRINT
19:30 uur EINDSPRINT
20:00 uur EINDE

Wrap up

Op 16 mei om 20.00 uur eindigt de Blossom Books Read-a-thon en kan je uitgeput in slaap vallen – hopelijk met de meest fantastische verhalen nog vers in je hoofd. De volgende dag (of meteen, als je nog vol adrenaline zit) willen wij natuurlijk weten wat en hoeveel je hebt gelezen! Geef jezelf vooral een schouderklopje, want hoe groot of klein je doel ook was: je hebt net een hele marathon gelezen en mag best trots op jezelf zijn!

Winnen

Voor alle challenges geldt: vergeet niet om ons te taggen en #BBreadathon te gebruiken om kans te maken op prijzen. Wacht, prijzen?!! Ja! Dit kan je allemaal winnen:

Als je meedoet aan alle challenges maak je kans op:

  • Een boek naar keuze
  • Set kaarten van De Raven + een Spread the Booklove item
  • De nieuwe Grisha-boekenleggers die er binnenkort aankomen (sneak peek hierboven!) + een Spread the Booklove item

Wij hebben er superveel zin in! Laat je weten of je mee doet? Er is een Facebook-event en de hashtag #BBReadathon is hierbij ook officieel geopend!

Ready? Let’s go!