fbpx

6 x nieuwe favorieten in 2022

2022 is van start gegaan! We hebben oliebollen gegeten, geproost met champagne (of een ander bubbeldrankje) en knalerwtjes op de grond gegooid. Maar natuurlijk hebben we ook een boekenplanning voor dit jaar gemaakt. Daar zijn we vorig jaar in oktober al mee begonnen, toen we de catalogus voor het voorjaar van 2022 maakten. Die heb je misschien al gespot op onze website (of misschien nog niet en dan vind je de catalogus hier).

Stiekem hebben we dit jaar allemaal een favoriet waar we naar uit kijken. En dit zijn niet alleen maar boeken die in het voorjaar verschijnen, dus sommigen van ons moeten nog even geduld hebben. Benieuwd naar welke boeken wij het meest uitkijken? Lees dan snel verder!

Dit artikel is gedeeltelijk eerder verschenen op de Facebook-pagina van MustReadsOrNot.

Myrthe kan niet wachten tot maart

Afgelopen jaar tekende Cecile Korevaar een contract bij ons voor haar nieuwe boek Thuis draag ik bij me. Dit gaat over drie jongeren die vanuit Syrië naar Europa vluchten en hun weg naar een veilige toekomst. Cecile heeft enorm veel research gedaan (onder andere de vluchtroute zelf ook afgelegd en jarenlang met drie jongeren gesproken) en dat merk je heel goed. Het verhaal is heftig; wat de drie jongeren meemaken wens je echt niemand toe. Maar ik vind het ontzettend belangrijk dat dit verhaal verteld wordt zonder dat we het mooier maken dan het is.

Thuis draag ik bij mij verschijnt op 15 maart 2022.

Hannah wil nu de nieuwe Wereldklassieker in handen hebben

Hier hoef ik gelukkig niet lang over na te denken, want met stipt op één staat Zorro. De Vloek van Capistrano. Ik ben sowieso heel blij met de Wereldklassieker-serie, want ik ben het type ‘Is het omslag mooi, betoverend en adembenemend? Dan is het boek dat sowieso ook’. Zorro wordt de zevende hertelling en hij is een echte cultheld: de cape, de hoed, het masker, de letter Z en het schermen zijn bij voorbaat al fantastische ingrediënten voor een spannend avontuur. Nog maar 86 nachtjes slapen!

Zorro. De Vloek van Capistrano is herteld door Kevin Hassing en verschijnt op 3 april!

Voor Linda moet het snel herfst worden

As long as the lemon trees grow van Zoulfa Katouh heeft me diep geraakt. Het verhaal speelt zich af in Homs, Syrië, waar Salama hoop probeert te houden in een oorlog die alles verwoest. Katouh zal je met haar woorden tot tranen roeren, van verdriet en onmacht, maar ook van geluk en liefde. Ik vind het zo belangrijk dat Nederlandse jongeren (en volwassenen!) dit lezen, niet alleen omdat het een prachtig verhaal is, maar ook om hopelijk steeds meer mensen te laten inzien dat niemand zijn thuis ontvlucht zonder reden en dat iedereen recht heeft op een menswaardig en gelukkig bestaan.

As long as the lemon trees grow verschijnt in het najaar van 2022.

Twyla kijkt uit naar dé pageturner van 2022

Het boek waar ik zonder twijfel het meest naar uitkijk, is Verguld van Marissa Meyer. Ik ben dol op sprookjesverhalen en boeken die daarop gebaseerd zijn, zoals de Vervloekt-serie en The Lunar Chronicles. Dit zijn echt mijn all-time-favorites! Verguld past perfect in dit straatje, want het is gebaseerd op het sprookje Repelsteeltje. Ik ben benieuwd wat voor twist Marissa Meyer aan dit verhaal geeft en of het net zo’n pageturner is als al haar andere verhalen. Stiekem kijk ik ook heel erg uit naar het design van het boek zelf, want daar komt een in ‘goud’ omhulde Blossom Books editie van. Heel tof. Ik kan in ieder geval niet wachten om in april de eerste pagina open te slaan.

Verguld verschijnt op 18 april.

Sanne wil terug naar de wereld van de Montagues

In februari verschijnt er een nieuw deel van de Montague-kronieken! De Montague-kronieken 1,5 gaat verder waar De grand tour van Henry Montague is geëindigd: in het zonnige Griekenland! Monty, Felicity, Percy en hun zeemanvrienden genieten van de zee en het strand, maar de Montagues kunnen nooit op reis zijn zonder een beetje drama. Mijn favoriete queer-stel (benieuwd wie dit zijn? Lees dan deel 1!) heeft elkaar eindelijk de liefde verklaard. Hoteldebotel zijn ze, maar tegelijkertijd ook heel gespannen over wat er nu allemaal gaat gebeuren…

Klinkt als een heerlijk nieuw avontuur toch? Ik kan niet wachten om te lezen hoe Mackenzi Lee dit tussendeel heeft uitgewerkt!

(‘Tussendeel, novelle, deel 1,5’, noem gewoon de titel! Dit zouden we graag aan jullie vertellen, maar we zijn nog druk bezig om de perfecte titel te verzinnen.)

De novelle wordt alleen als e-book uitgegeven en verschijnt op 15 februari.

Maureen slaat de zomer over, september kom maar door!

Voor mij kan het niet snel genoeg september zijn. Ik kan namelijk niet wachten tot het laatste deel van het Hawthorne-mysterie verschijnt. Het is gewoon onmogelijk om afscheid te nemen van deze serie. De spanning, het mysterie, de romantiek… Give me more! Én ik ben van mening dat Avery de verkeerde keuze heeft gemaakt en ik ben daarom reuzebenieuwd wat er mogelijk nog gaat gebeuren in deel drie. Daarnaast vind ik de vormgeving erg mooi en kijk ik uit naar wat voor prachtige schutbladen Sophie Pluim weer gaat maken. Dus september: kom maar door!

De laatste zet verschijnt in het najaar van 2022.