fbpx

Shadow & Bone seizoen 2!

Op 23 april 2021 ging seizoen 1 van Shadow & Bone in première op Netflix. Al in de tweede week werd deze achtdelige serie benoemd tot de meest gestreamde show in de U.S. Ook belandde Shadow & Bone wereldwijd in de top 10 lijst van de streamingdienst. Heb jij seizoen 1 ook aan een stuk door gebingewatcht en kan je niet wachten om meer van deze wereld en personages te ontdekken in seizoen 2? Lees dan gauw verder, want in dit artikel hebben wij alles wat wij weten over het aankomende seizoen voor jullie samengevat!

De Grisha-trilogie

Shadow & Bone (Schim en schaduw) is gebaseerd op de Grisha-trilogie van auteur Leigh Bardugo. Het verhaal gaat over Alina Starkov (Jessie Mei Li), die ontdekt dat ze een unieke kracht heeft om licht, zo krachtig als de zon, op te roepen. Ze moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind wordt tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling. Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst in Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt.

Hoewel de focus ligt op het boek Schim en schaduw gebruikt de Netflixserie hier en daar ook een deel van het boek List en leugens. List en leugens gaat over een groep misfits en bestaat uit Kaz, Nina, Inej, Wylan, Matthias en Jesper. In de hoop stinkend rijk te worden, besluiten ze samen een vrijwel onmogelijke opdracht uit te voeren. Het gerucht gaat dat deze personages van De kraaien ook hun eigen spin-off serie krijgen, maar dat is weer een ander verhaal.

Heb jij seizoen 1 van Shadow & Bone niet gezien? Of weleens van de Grishaverse gehoord, maar nog geen tijd gehad om je in de boeken te verdiepen? Geen zorgen, dit artikel wordt geen bommenveld vol met spoilers! Wij adviseren wel, dat als je dat nog niet hebt gedaan, je de serie kijkt of de boeken leest. Je zal er absoluut geen spijt van krijgen. 😉

De cast

Op 7 juni 2021 uploadde Netflix een korte video op YouTube, waarin ze aankondigden dat er een seizoen 2 zou komen van Shadow & Bone. Ook dit seizoen zal bestaan uit acht afleveringen die ieder ongeveer een uur zullen duren. Veel acteurs uit seizoen 1 zullen we tegen die tijd weer terug zien op onze beeldschermen, waaronder:

 • Jessie Mei li (Alina Starkov)
 • Archie Renaux (Malyen Oretsev)
 • Freddy Carter (Kaz Brekker)
 • Amita Suman (Inej)
 • Kit Young (Jesper Fahey)
 • Ben Barnes (Generaal Kirigan)
 • Danielle Galligan (Nina Zenik)
 • Calahan Skogman (Matthias Helvar)

Je hoeft maar een blik te werpen op de comments van YouTube, blogs en artikelen over seizoen 2 en het is duidelijk naar welke personages het meeste wordt uitgekeken door de Grisha-fans. Het meest geanticipeerde personage is zonder twijfel Wylan Van Eck (List en leugens). Wylan is de zoon van een rijke zakenman en een van de protagonisten van De kraaien-duologie. Hij is nieuwsgierig en veel mensen zijn gek op hem door zijn goedaardigheid. Hoewel hij het liefste bezig is met muziek, maakt zijn scheikundige kennis hem tot een onmisbare explosieven-expert binnen de Droesem. Wylan is een LHBTQ+ personage.

Daarnaast zijn ook veel mensen benieuwd wie Nikolai Lantsov gaat spelen. De zelfverzekerde Nikolai is een jonge prins die een alterego ontwikkelt, genaamd Sturmhond. Vervolgens rekruteert hij een bemanning van huurlingen en soldaten om Ravka te helpen. Op Comic Con in Stuttgart heeft Ben Barnes (General Kirigan / De Duisterling) laten doorschemeren dat Nikolai waarschijnlijk al is gecast. Wie deze persoon is, houden ze nog geheim.

Naast deze twee personages wordt in seizoen 2 ook de tweeling Tamar en Tolya geïntroduceerd. De stoïcijnse, gespierde Tolya en zijn zus Tamar zijn beiden onderdeel van de Sturmhond-bemanning. Later sluiten ze zich aan bij de Soldat Sol, een Krijgsmacht die de Lichtheerser Alina beschermt. Tamar is super badass met tatoeages, dodelijke wapens (waaronder twee vlijmscherpe bijlen) en daarbij nog een LHBTQ+ personage.

Fancast

Hoewel de acteurs voor deze nieuwe personages nog niet bekend zijn, hebben tien van onze Shadow & Bone ambassadeurs (die-hard fans van de Grishaverse) een fancast samengesteld met acteurs die perfect zouden zijn voor deze rollen. Had jij één van deze acteurs ook in gedachten? Of zie jij liever iemand anders deze personages uitbeelden?

Eerste rij van boven naar beneden Max Barczak, Lucas Lynggaard Tønnesen, Louis Hynes, Thomas Brodie-Sangster, Leo Flanagan

Tweede rij van boven naar beneden Linda Louise Duan, Lana Condor, Naomi Scott, Lily Wang, Olivia Chan, Thaddea Graham, Na Young Leon, Jessica Henwick

Derde rij van boven naar beneden Ludi Lin, Ross Butler, Alex Landi, Ki Hong Lee, Booboo Stewart, Mena Massoud

Vierde rij van boven naar beneden Toby Regbo, Robert Wilde, Evan Roderick, Cole Sprouse, Harrison Osterfield, Sam Claflin, Timothee Chalamet

Zoals je ziet zijn er zeker een paar favorieten:

 • Wylan: Er is onder de ambassadeurs wel zes keer gekozen voor Max Barczak!
 • Tamar: Over Tamar zijn de meningen het meest verdeeld. Er is twee keer gekozen voor Lily Wang en Linda Louise Duan.
 • Tolya: Voor Tolya werd Ross Butler drie keer gekozen en de acteurs Ki Hong Lee en Booboo Stewart twee keer.
 • Nikolai: Voor de rol van Nikolai sprong de acteur Evan Roderick er maar liefst vier keer uit!

Voor meer informatie over de officiële cast, behind the scenes en filmdagen moeten we helaas wachten tot er meer bekend is. Een paar acteurs van Shadow & Bone zullen op 27 en 28 augustus aanwezig zijn op Paris’ Roster Con. Onder andere Ben Barnes (General Kirigan) en Freddy Carter (Kaz Brekker) zijn hierbij aanwezig. Fingers crossen dat daar meer informatie uit voort komt!

Ben Barnes liet in een interview met Access in ieder geval al weten dat seizoen 2 een explosief seizoen wordt vol spanning, vette special effects, bloederige gevechten, duistere geheimen en vriendschap! Wij hebben er nu al zin in! Jullie ook?

 

PS. Ken je de website van de Grishaverse al? Hier kun je onder andere een quiz doen: Welke kraai ben jij?