fbpx

Shadow and Bone seizoen twee komt eraan!

Als je ergens in de buurt van Vleuten een aantal mensen heel blij hebt horen gillen, dan waren wij dat. Seizoen twee van Shadow and Bone komt eraan!!!

We wisten al dat het filmen klaar is, maar nu weten we dan ook ein-de-lijk de releasedatum: 16 maart! Nog heel even geduld dus, maar dat geeft ons mooi de tijd om seizoen één voor de honderdste keer te kijken en om alle Grisha-boeken opnieuw te lezen.

Benieuwd waar dit tweede seizoen over gaat? Welke nieuwe personages we mogen verwelkomen en welke boeken we je écht aanraden nog even snel te lezen voor je de serie gaat kijken op Netflix? Lees dan gauw verder!

Het verhaal

Let op: lees dit stukje op eigen risico, er staan spoilers in van seizoen 1!

 

Seizoen twee pakt de draad op waar seizoen één met een mega cliffhanger stopte. De Duisterling overleefde niet alleen de Schaduwvlakte, hij is er zelfs nog sterker uitgekomen! Alina is gevlucht met Mal, net als de Kaz, Jesper, Inej en Nina. We weten nog niet précies wat er nu gaat gebeuren, maar door de boeken hebben we al wel een idee. Alina moet zien te overleven en haar identiteit als Lichtheerseres verborgen houden. Alleen is dat best lastig als haar krachten alsmaar sterker worden. Ze probeert uit handen te blijven van het Eerste en Tweede leger en is vastberaden te vechten tegen de duistere krachten die zich in het land verzamelen.

Dit seizoen krijgt opnieuw acht afleveringen van ongeveer een uur lang. We zijn heel benieuwd hoeveel van de boeken we gaan herkennen en welke rol de Kraaien gaan krijgen!

Benieuwd naar de eerste beelden? Bekijk hieronder alvast een sneak peek!

Nieuwe personages

In seizoen twee keren oude bekenden terug op het scherm. Alina, Mal, Kaz, Inej, Jasper, Nina, Matthias, de Duisterling en nog veel meer personages die we in ons hart gesloten hebben (of zijn gaan haten). Het nieuwe seizoen brengt ook vier nieuwe personages met zich mee! We hebben al even gespeculeerd over wie de rollen zouden gaan vervullen, maar nu weten we dan ook eindelijk wie het zijn geworden!

Wylan wordt gespeeld door Jack Wolfe. We zijn heel blij dat dit personage aan de serie wordt toegevoegd. Wylan Van Eck leerden we kennen in List en Leugens en is een grote favoriet onder de Grisha-fans. Wylan is de zoon van een rijke zakenman. Hoewel hij nieuwsgierig, muzikaal en goedaardig is, versterkt hij de Kraaien vooral door zijn kennis van scheikunde voor het maken van explosieven.

Patrick Gibson speelt Nikolai. Dit personage komt voor het eerst in het verhaal in Dreiging en Duisternis, deel twee van de Grisha-trilogie. Nikolai Lantsov is een jonge prins die het alterego Sturmhond ontwikkelt om samen met een bemanning van huurlingen en soldaten Ravka te helpen met de strijd tegen de Duisterling.

Tamar wordt vertolkt door Anna Leong Brophy. Zij is samen met haar tweelingbroer Tolya, die wordt gespeeld door Lewis Tan, deel van de bemanning van Sturmhond. Tamar is super badass met haar wapens en tatoeages en Tolya is wat stoïcijns en mega gespierd.

Zowel Wylan als Tamar zijn LHBTQ+ personages.

 

v.l.n.r Anna Leong Brophy (Tamar), Lewis Tan (Tolya), Patrick Gibson (Nikolai) en Jack Wolfe (Wylan)

Leestips

Heb je de boeken uit de Grishaverse nog niet gelezen? Gelukkig heb je nog genoeg tijd voor seizoen twee van de serie online komt! Dit seizoen is gebaseerd op boek twee uit de serie, Dreiging en Duisternis. Ook komen de personages uit List en Leugens aanbod. Onze tip is om vooral Schim en Schaduw, Dreiging en Duisternis en List en Leugens te lezen voordat je de serie gaat kijken. Uiteraard kun je daarna altijd nog verder lezen in deel drie van de trilogie Val en Verlossing en het vervolg van de Kraaien Kraai en Koninkrijk.

Heb je trouwens de andere boeken uit de Grishaverse al gezien? De verminkte koning en het vervolg Het oordeel van de wolf vertellen het verhaal van Nikolai en kun je het beste lezen na de andere boeken uit de serie. De taal der doornen is een boek vol sprookjes uit de serie en Boek der heiligen vertelt de verhalen van de heiligen uit de serie. Deze boeken kunnen op elk moment tussen de andere boeken in de reeks gelezen worden.

Wil jij meer weten over de Duisterling en hoe hij geworden is zoals die nu is? Lees dan ook zeker het nieuwste boek in de Grishaverse; De jongen uit het woud! In deze prachtige graphic novel die volledig in kleur is leer je de Duisterling nóg beter kennen.

 

PS: heb je onze speciale Grisha website al gezien? Op grishaverse.nl lees je alles over de boeken en de serie en doe je een leuke quiz!