fbpx

De cast voor Shadow & Bone is bekend!

Toen Leigh Bardugo aankondigde dat er een Netflix TV-serie komt van de Grisha-trilogie én De Kraaien-duologie waren we super enthousiast. Onze geliefde personages komen tot leven. YAY! Gisteren was het eindelijk zover. Een gedeelte van de cast voor de Netflix TV-serie Shadow & Bone is bekend! De casting is zelfs nóg beter dan we verwacht hadden. Eindelijk kunnen we stoppen met refreshen van de social media accounts van Leigh Bardugo of Eric Heisserer, de schrijver van Shadow & Bone, doodgooien met vragen als ‘is er al bekend wie [vul personage in] gaat spelen?’ en dan een standaard antwoord krijgen als ‘helaas mogen we nog geen uitspraken doen over de casting’.

NU HEBBEN WE EINDELIJK ANTWOORDEN!

Tot nu toe zijn er zes acteurs bekend gemaakt, en dit zijn ze…

 

 

Wie zijn de acteurs en de personages?

Ben Barnes

Ben Barnes is een Britse acteur en bekend van The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (2008), Westworld (2016) & The Punisher (2017). In Shadow & Bone zal hij de rol van generaal Kirigan op zich nemen, de commandant van een magische militaire elitekorps uit de Grisha-Verse. Wait what? Who? Leigh Bardugo heeft op social media bevestigd dat generaal Kirigan één van de vele namen van de Duisterling is!

De Duisterling is een extreem duister en manipulatief personage. Hij is machtsbelust en héél ambitieus. Hij wil bijvoorbeeld alle Grisha bevrijden van slavernij en onderdrukking. We kunnen niet wachten hoe Ben Barnes zich zal voorbereiden om een super duister personage te spelen.

Ben Barnes = De Duisterling

Freddy Carter

De Britse Freddy Carter is bekend van Wonder Woman (2017) en de TV-serie Pennyworth (2019). Hij zal in Shadow & Bone Kaz Brekker spelen. OMG! Wat een perfect gekozen acteur voor onze favoriete antiheld ‘Vuilehanden’!

Kaz Brekker is een personage uit De Kraaien-duologie en probeert te overleven in Ketterdam door aan het hoofd te staan van een ondergrondse bende, genaamd De Droesem. Kaz is kill en meedogenloos. Hij neemt elke baan aan die hij krijgt aangeboden. Het maakt niet uit hoe bloederig of verachtelijk de baan ook is. Daarom noemt iedereen hem ook ‘Vuilehanden’. Kaz is een leugenaar, een dief en zonder geweten, maar hij houdt zich aan elke deal die je met hem maakt.

Freddy Carter = Kaz Brekker

Jessie Mei Lin

Jessie Mei Lin is bekend van National Theatre Live: All About Eve (2019), Shortflix (2018) and Banged Up Abroad (2007). Zij gaat Alina Starkov spelen.

Alina is de hoofdpersoon van de Grisha-trilogie. Als haar beste vriend Mal zwaargewond raakt, ontwaakt er een mystieke kracht bij Alina. Deze nieuwe kracht van Alina kan de door oorlog getergde koninkrijk bevrijden. Alina krijgt vooral te maken met de vraag: Wie ben ik? De toekomst van Ravka ligt in haar handen, maar zal de groeiende duisternis in Alina roet in het eten gooien?

Jessie Mei Lin = Alina

Archie Renaux

Archie Renaux is bekend van onder andere Voyagers (2019) en Hanna (2019). Hij zal de rol van Malyen Orestsev op zich nemen, een personage uit de Grisha-trilogie.

Mal is de beste vriend en secret crush van Alina. Hij is een getalenteerde zoeker. Daarnaast is Mal heel loyaal en is vriendschap erg belangrijk voor hem. Soms kan hij erg koppig overkomen en als hij een doel heeft dan kan niets hem stoppen.

Archie Renaux = Mal

Amita Suman

Amita Suman is bekend van Doctor Who (2005) en Ackley Bridge (2017). Zij zal Inej Ghafa spelen, een personage uit De Kraaien-duologie. Inej is lid van De Droesem en ze doet voornamelijk spionage werk voor Kaz. Ze heeft in haar jeugd samen met haar familie opgetreden als acrobate. Inej heeft een gereserveerd karakter met een sterke mentaliteit. Daarnaast is ze niet bang om haar mening te geven of tegen Kaz in te gaan.

Amita Suman = Inej

Kit Young

Kit Young is bekend van Endeavour (2012) en zal Jesper Fahey spelen. Jesper is een gokker, een scherpschutter en lid van De Droesem. Hij is grappig, eigenwijs en sarcastisch, maar hij heeft ook een vriendelijke kant. Vaak heeft hij goede bedoelingen, maar dit wordt soms tenietgedaan door zijn loslippigheid.

Kit Young = Jesper

Dat zijn de zes acteurs en actrices die een rol hebben bemachtigd in Shadow & Bone. We kunnen niet wachten tot de rest van de cast bekend wordt gemaakt! Netflix heeft zichzelf overtroffen met de casting voor Shadow & Bone en nu kunnen we niet wachten om de serie te zien! Hoe tof is het om straks onze favoriete personages op TV te zien?!

Wat te doen in de tussentijd? Jullie kunnen bijvoorbeeld onze voorspellingen voor de cast bekijken en erachter komen of we gelijk hadden. Bekijk hier onze video! Ook kunnen jullie beginnen met het (her)lezen van de serie, want jullie hebben natuurlijk allang al de boeken van Leigh Bardugo in huis 😉 Zo niet, waar wacht je dan op! Dit is het ideale moment om te beginnen, dan kan je aan iedereen vertellen dat je de boeken al vèr voordat de TV-serie uitkwam hebt gelezen 🙂