fbpx

In deze volgorde lees je De Grisha

Leigh Bardugo schreef een aantal super sterke verhalen maar is vooral bekend van de Grisha-trilogie en De Kraaien-duologie. Inmiddels zijn miljoenen exemplaren en heel wat vertalingen verder. Netflix-serie Shadow & Bone is ondertussen ook een hit en het eerste seizoen is door fans enthousiast ontvangen. We maken graag wegwijs in de wereld van Grishaverse en vertellen je ook meteen welke edities er momenteel leverbaar zijn. Je kunt ook informatie vinden op de website over de Grishaverse.

Direct de boeken aanschaffen? Dat kan hier!

Wist je dat? Grisha de Russische verkleinvorm van de naam Gregory is. Het staat voor ”oplettend, waakzaam”. Leigh Bardugo hoopte dat deze naam de serie net iets meer dynamiek zou geven. Dat is naar ons idee prima gelukt!

Netflix-nieuws

De serie Shadow and Bone staat nu op Netflix. De serie is gebaseerd op de Grisha-trilogie en in het eerste seizoen ontmoet je Alina Starkov en volg je het verhaal van het eerste boek (Schim & Schaduw). Je maakt ook kennis met de personages uit De Kraaien-duologie, maar het verhaal van List & Leugens wordt hopelijk in een later seizoen verteld.  Seizoen twee staat sinds 16 maart 2023 ook op Netflix!

Lees snel verder om alles over de boeken te ontdekken!

(SPOILER WARNING)

De Grisha. Schim & Schaduw

Schim en Schaduw is het eerste deel van fantasytrilogie De Grisha.

Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker.

 

ISBN’S

Paperback: 9789463491525

E-book: 9789020632583

De Grisha. Dreiging & Duisternis

Dreiging en Duisternis is het tweede deel van De Grisha-trilogie.

Alina moet kiezen tussen haar land, haar macht en de liefde waarvan ze altijd dacht dat hij haar op het juiste pad zou houden.

 

ISBN’S

Paperback: 9789463491532

E-book: 9789020632538

De Grisha. Val & Verlossing

Val en Verlossing is het derde en laatste deel in de Grisha-trilogie.

Ravka is gevallen en de Duisterling regeert vanaf zijn schaduwtroon. De laatste hoop van het land is gevestigd op een krachteloze Lichtheerser, een uit de gratie gevallen spoorzoeker en de overblijfselen van een ooit zo sterk magisch leger.

 

ISBN’S

Paperback: 9789463491549

E-book: 9789020632972

List & Leugens

List en Leugens is het eerste deel uit De Kraaien duologie.

In Ketterdam is alles te koop, als je maar bereid bent om te betalen. Crimineel wonderkind Kaz Brekker weet hier alles van. Maar dan krijgt hij een  opdracht aangeboden. Gevaarlijk, maar met hele een goede buit. Hij gaat de uitdaging aan, emaar niet zonder associates:  Een op wraak beluste ex-gevangene, een gokverslaafde scherpschutter, een van huis weggelopen rijkeluiszoon,  een spion die als bijnaam ‘de Schim’ heeft en een Hartenwringer die haar magie vooral gebruikt om te overleven in de sloppenwijken. En dan is er Kaz zelf nog, een dief die gespecialiseerd is in onmogelijke ontsnappingen. Gaat het ze lukken?

 

ISBN’S

Paperback: 9789463492478

E-book: 9789020633030

Kraai & Koninkrijk

Kraai & Koninkrijk is het super spannende vervolg op List & Leugens

Kaz en zijn bende hebben een missie volbracht waarvan niemand dacht dat ze hem zouden overleven – ook zijzelf niet. Maar in plaats van de beloofde vette beloning te krijgen, worden de Kraaien dubbel verraden. Ze zullen opnieuw moeten vechten voor hun leven, en met de ontvoering van een belangrijk lid van de bende is dat zwaarder dan ooit.

 

ISBN’S

Paperback: 9789463492485

E-book: 9789020631982

De taal der doornen

Geïnspireerd door mythes, sprookjes en legenden uit de Grishaverse schreef Leigh Bardugo het boek De taal der doornen met maar liefst zes verschillende korte verhalen vol bedrog, wraak, zelfopoffering en liefde. Met awesome illustraties van de getalenteerde Sara Kipin.

Duik in een wereld van spookstadjes, donkere, hongerige wouden en pratende dieren, een wereld waar bij maanlicht duistere overeenkomsten worden gesloten. Lees over de zeemeermin die dodelijke stormen oproept en over een rivier die bereid is een door liefde verblinde jongen te helpen, maar alleen tegen een vreselijke prijs.

ISBN’S

Paperback: 9789463492089

 

 

De verminkte koning

Sommige geheimen zijn niet gemaakt om begraven te blijven — en sommige wonden zijn niet bedoeld om te helen. In De verminkte koning kom je een een personage tegen dat je al kent uit Ravka. 

Nikolai Lantsov is een jonge koning die Ravka een mooie toekomst probeert te geven. Na de burgeroorlog tegen de Duisterling moet Nikolai zijn best doen om de grenzen veilig te stellen en moet hij allianties maken tegen alle dreigingen die zijn land ondergaat. Maar Nikolai heeft een duistere kracht in zich, een kracht waardoor hij ’s nachts verandert in een monster dat hij niet kan bedwingen. Nikolai reist samen met Stormblazer Zoya door Ravka op zoek naar een oplossing voor het monster in zichzelf, maar is die er wel?

ISBN’S

Paperback: 9789463492911

E-book: 9789463490856

Het langverwachte slot van de Nikolai Lantsov-duologie!

Koning. Generaal. Spion. Ondanks de dreigende duisternis moeten Nikolai, Zoya en Nina samen een manier vinden om een toekomst in Ravka mogelijk te maken – of ze zullen hun natie ten onder zien gaan.

ISBN’S

Hardcover: 9789463492751

Paperback: 9789463493680

E-book: 9789463492768

Boek der heiligen

Al in Schim en schaduw gebruikt Alina het Boek der Heiligen als een leidraad bij haar queeste, om informatie op te zoeken over mythes rondom oude heiligen. En het boek blijft daarna in de hele serie terugkomen. Voor de Netflix-serie die in april wordt verwacht werd het echt boek gemaakt, dus nu kun je het boek zelf in handen houden en meelezen met de personages van je lievelingsserie.

De Nederlandse editie heeft niet alleen prachtige full colour-illustraties van Dan Zollinger en goudfolie op het omslag, wij lieten het omslag maken van rood (veganistisch) leer!

ISBN’S

Hardcover: 9789463492089

De Grishaverse staat op Netflix!

Het tweede seizoen van de Netflix-serie Shadow and Bone staat ondertussen online! Wij hebben de hele serie al in een ruk uitgekeken en zijn helemaal verslaafd.