fbpx

Het tweede deel van de Shadow & Bone-cast is bekend!

In oktober plaatsten wij al een bericht over de eerste zes acteurs die de rollen van De Duisterling, Kaz Brekker, Alina, Mal, Inej en Jesper zouden vertolken in de Netflix-serie Shadow & Bone (gebaseerd op de eerste vijf Grisha-boeken, waaronder Schim & Schaduw en List & Leugens). Gemist? Dan lees je de post hier. En nu komen we eindelijk met het verlossende woord over het tweede deel van de cast.

Hou je vast and be ready to fangirl!

Wie speelt wie?

Calahan Skogman

Calahan is een acteur en screenwriter uit Green Bay, Wisconsin. In de serie zal hij de rol van Matthias vertolken, een Fjerdanse heksenjager die tijdens zijn opvoeding een intense haat voor de Grisha ontwikkeld heeft.

Calahan Skogman = Matthias

Zoë Wanamaker

Zoë Wanamker, bekend van onder andere haar vertolking van Madame Hooch (!) in de Harry Potter-films, zal de rol van Baghra op zich nemen. Baghra is een meedogenloze leraar en trainer.

Zoë Wanamaker = Baghra

Kevin Eldon

De rol van de Apparat zal gespeeld worden door Kevin Eldon. Sommige van jullie zullen hem misschien wel kennen van zijn rol als Camello a.k.a. Goldcloak in Game of Thrones. De Apparat is een mysterieuze spirituele adviseur van de Ravka’s.

Kevin Eldon = De Apparat

Julian Kostov

Julian Kostov is voornamelijk bekend geworden met zijn rollen in Threadstone (2019) en A Discovery of Witches (2018). In de Shadow & Bone serie zal hij de rol van Fedyor vertolken, een vrijgevochten Hartenwringer en een loyale volger van Generaal Kirigan.

Julian Kostov = Fedyor

Luke Pasqualino

Luke is pas echt bekend geworden met zijn rol in de Britse serie Snatch (2017), maar daarvoor was een van zijn bekendere rollen die van Freddie in Skins (2009). Luke zal de rol van David spelen, een briljante Fabrikator.

Luke Pasqualino = David

Jasmine Blackborow

Jasmine Blackborow zal de rol van Marie op zich nemen, een Inferni die Alina de regels van het Kleine Paleis probeert bij te brengen. Jasmine is nog redelijk onbekend als actrice, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat zij de rol van Marie eer aan zal doen!

Jasmine Blackborow = Marie

Gabrielle Brooks

En ten slotte, Gabrielle Brooks die de rol van Stormblazer Nadia zal vertolken. Nadia en Alina sluiten een bijzondere vriendschap, ondanks aanhoudende protesten van Zoya.

Gabrielle Brooks = Nadia

Dat was het dan, de totale cast van Netflix serie Shadow & Bone. Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar wij kunnen niet wachten tot we de serie kunnen gaan binge-watchen!

Misschien lezen we eerst nog even een hoofdstukje lezen in Schim & Schaduw. Of twee, of drie, of vier…