fbpx

Deze boeken verschijnen in juni 2021

Wat een drukke planning hebben we deze maand! Er komen vier nieuwe boeken, een boxset, vijf herdrukken én een nieuwe catalogus aan! Ben jij je dit-wil-ik-deze-zomer-zeker-lezen-lijstje al aan het schrijven? Lees dan snel verder, want hier zijn een heleboel titels om hem mee aan te vullen!

Zestien

“Tegen mijn zestienjarige zelf zou ik willen zeggen: het komt goed.”

Aan de bar van een bruin café in Amsterdam-West raken Tatjana Almuli en Cathelijne Blok in gesprek over vroeger, toen ze zestien waren. Obsessieve puberliefdes, onzekerheid over fysieke veranderingen en goedbedoelde bemoeienissen van hun ouders. Zestien: met een been nog in de kindertijd, terwijl de vrijheid van het volwassen leven lonkt. 

Tatjana en Cathelijne interviewden zestien bekende Nederlanders met verschillende achtergronden. Hoe kijken zij terug op die tijd? Waar zijn ze trots op en wat zouden ze liever anders hebben gedaan? Hoe is het om op te groeien in een land waar men denkt dat de kansen en mogelijkheden voor het oprapen liggen? Een prachtig portret van jongeren in Nederland door de verschillende decennia heen.

Voor iedereen die binnenkort zestien zal worden, het nu is of ooit zestien is geweest. Zestien verschijnt op 9 juni en kan je hier alvast pre-orderen!

Gevalletje borderline

“Ik zit de hele dag in mijn hoofd, mijn brein is een soort filosofische fabriek zonder specialisatie, die nooit stopt met produceren.”

Borderline. We zeggen allemaal wel eens dat iemand het heeft (met name als vrouwen ergens emotioneel op reageren…) maar wat is het precies? Het syndroom lijkt vaag en niet helemaal eenduidig.

Gevalletje borderline is een emotioneel en aangrijpend boek over borderline en hoe het is om ermee te leven. In dit boek vertelt Kathelijn Hulshof openhartig en met humor over haar eigen ervaringen met de borderline persoonlijkheidsstoornis, zodat ‘gevalletje borderline’ hopelijk niet langer te pas en te onpas als scheldwoord wordt gebruikt, maar de stoornis eindelijk beter begrepen wordt. Een prachtig, eerlijk, rauw en aangrijpend boek over het ontstaan van deze stoornis, de diagnose, de verschillende therapieën die er zijn en welke invloed het heeft op je omgeving. Een boek voor iedereen die (in)direct met borderline te maken heeft.

Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe het is om met borderline te leven? Pre-order het boek hier.

Het oordeel van de wolf

‘Deze uitnodiging voelt als een val,’ zei ze.
‘Net als de meeste bruiloften.’

Leigh Bardugo flikt het gewoon weer. Ze heeft een boek geschreven dat je op het puntje van je stoel gaat zitten lezen. Zet je schrap voor het langverwachte slot van de Nikolai Lantsov-duologie!

Fjerda’s gigantische, goed uitgeruste leger maakt zich klaar om Ravka binnen te vallen en Nikolai Lantsov moet alles in de strijd gooien om dit gevecht te winnen.
Zoya Nazyalensky heeft al te veel verloren aan de oorlog. Ze zag haar mentor sterven en haar ergste vijand weer tot leven komen, en ze weigert nog een vriend te begraven.
Diep doorgedrongen in vijandelijk gebied probeert Nina Zenik met een valse identiteit het gezag in Fjerda te ondermijnen.

Koning. Generaal. Spion. Ondanks de dreigende duisternis moeten ze samen een manier vinden om een toekomst in Ravka mogelijk te maken – of ze zullen hun natie ten onder zien gaan.

Wil je Het oordeel van de wolf alvast pre-orderen? Ga dan hierheen en stuur ons ook zeker het bewijs, want dan krijg je een super gave pin. Alle info vind je in dit artikel.

Volwassen worden is optioneel (pocket editie)

Illustrator Marloes de Vries kan als geen ander de #struggles van het leven in een stripje vatten. Haar eerste boek Volwassen worden is optioneel was een instant succes en tackelt allerlei vreselijk herkenbare situaties. Een perfect cadeau voor iedereen die zelf volwassen dreigt te worden, of er met genoegen aan terugdenkt.

Dit grappige, eerlijke maar ook confronterende boek verschijnt op 22 juni in kleiner formaat en met een kleiner prijsje! Pre-orderen kan hier.

Touching Juliette-boxset

De boeken uit de Touching Juliette-serie van Tahereh Mafi staan wereldwijd bekend om hun prachtige covers en vele YA-fans hebben de boeken graag op hun plank staan. En naast eyecatchers in de kast zijn het natuurlijk ook steengoede verhalen.

Juliette dacht dat ze had gewonnen. Ze nam Sector 45 over, werd benoemd tot opperbevelhebber en heeft haar grote liefde aan haar zijde. Maar ze is nog steeds het meisje dat met één aanraking iemand kan doden – en alle wereldleiders houden haar zorgvuldig in de gaten. Juliette probeert zich te schikken in haar nieuwe rol terwijl haar gave krachtiger, gevaarlijker, dodelijker is dan ooit.

Maak met deze boxset je collectie compleet tegen een voordelige prijs. Bestel hem hier.

Deze maand komt er ook een herdruk van de paperback van Vrees me!

Er komen deze maand ook nog een heleboel herdrukken aan! Voor sommige boeken mogen we zelfs een feestje bouwen: