fbpx

Shadow & Bone aflevering 5

Hi! Ik ben Nathalie van @somanybooksnl. Ik ben vorig jaar begonnen in Schim en Schaduw, maar dit jaar pas de rest van de Grisha-trilogie en de Kraaien-duologie gelezen. Nu ben ik bezig in De verminkte koning en ik kan maar geen genoeg krijgen van de Grisha-wereld! Van Alina tot Mal tot Kaz, Inej en de rest (Hallo Nikolai!). Wat een heerlijke personages en wereld. Ik telde dagen af tot de show eindelijk op Netflix kwam! Na lang wachten was het dan zo ver. Tijd om aflevering vijf te bespreken.

Tijd om voor zichzelf te kiezen

In deze aflevering zien we dat Alina besluit om niet meer op Mal te wachten. Het is tijd om voor zichzelf te kiezen en door te gaan met haar leven. Het is de dag van Winter Fete, wat een hele grote dag voor haar is, want hier gaat zij haar krachten laten zien aan de meest belangrijke mensen. Ze gaat bewijzen dat zij echt de Lichtheerser is.

Ook volgen we natuurlijk Kaz, Jesper en Inej die op zoek zijn naar Alina om haar mee te nemen. Al lijkt dat toch lastiger dan ze in eerste instantie dachten. Mal weet zeker dat hij Morotzova’s hert heeft gevonden en staat er op om Generaal Kirigin te spreken en Alina te zien.

Hét moment

Ik denk dat iedereen hier wel op zat te wachten, of nou ja, de Darklina-fans dan 😉 Hét moment waarop Alina even een onderonsje heeft met Generaal Kirigan. Ze hebben een intiem moment samen waar Alina zichzelf open stelt naar Generaal Kirigan. Niet alleen Alina stelt zich kwetsbaar op, maar ook Kirigan lijkt zichzelf bloot te geven op het moment dat hij zegt dat zij veel voor hem betekent. En dan is daar eindelijk DE KUS! Aaaah! Ik zat hier wel even op het puntje van mijn stoel hoor! Of nou ja, ik hing half op het puntje van mijn bank dan. Wat een geweldige scène!

Sankta Alina

Na dé kus is het tijd om te laten zien wat Alina kan, ze moet laten zien dat zij de Lichtheerser is en de wereld kan redden. Wat de mensen dan te zien krijgen, daar staan ze versteld van. Al gauw wordt ze Sankta Alina genoemd. Nadat Alina heeft laten zien wat zij kan, komt ze uiteindelijk weer bij Generaal Kirigan terecht. Net als we denken dat ze een stapje verder gaan, wordt Kirigan weg geroepen en komt Baghra stiekem tevoorschijn.

Zij waarschuwt Alina dat Kirigan hele andere bedoelingen heeft dan zij denkt. Ze moet nu het paleis verlaten voor het te laat is. Snel slaat ze op de vlucht en besluit ze dat een kist op een koets een goede verstopplek is. Ze weet alleen niet dat Jesper dat ziet en dat het precies goed uit komt voor de kraaien. Zij hebben haar nu zonder moeite mee kunnen nemen om de miljoen Kruge binnen te halen.

Zoveel te zeggen

Ik ben zo enthousiast over de serie dat ik nog wel veel meer kan schrijven over hoe geweldig deze aflevering was, maar dan wordt het wel een hele lange blog. Wat vonden jullie van deze aflevering? En dan natuurlijk nog een belangrijke vraag: Team Mal of Team Duisterling? Volgende week kunnen jullie weer een nieuwe blog verwachten en praat Daphne jullie bij over aflevering 6.