fbpx

Deze boeken verschijnen in juli 2021

Deze maand verschijnen er weer een aantal nieuwe boeken. Waan je in Suriname met Geheimen van het tuinhuis of reis met Felicity mee naar Duitsland in de nieuwe Montague-kroniek. Dus zelfs als je niet op reis gaat deze zomer, kun je je onderdompelen in een nieuw avontuur!

Geheimen van het tuinhuis

Suriname, 1870. Zeven jaar na de afschaffing van de slavernij heerst er nog steeds veel ongelijkheid.

De zestienjarige Alexandra Belgrave groeit op in de kleurlingenelite. Doordat zij een witte voorouder heeft, is haar een leven van slavernij bespaard, maar toch krijgt zij niet dezelfde kansen als de mensen om haar heen. Zij zal bijvoorbeeld nooit studeren, hoe intelligent ze ook is, omdat ze een meisje is. Tijdens haar vakantie ontmoet ze Ernst Martzil, die in het geheim aan een machine bouwt en Alex wil hem gelijk helpen. De jonge uitvinder zit hier niet echt op te wachten, totdat hij merkt hoe slim en vindingrijk Alex is. Kunnen ze met deze nieuwe uitvinding hun eigen toekomst veranderen?

Rihana Jamaludin schreef dit boek voor iedereen die meer te weten wil komen over de Nederlands-Surinaamse koloniale geschiedenis.

Geheimen van het tuinhuis verschijnt op 13 juli. Je kan het boek hier alvast pre-orderen.

De expeditie van Felicity Montague

“Dus u bent vastbesloten om een vrouwelijke arts te worden? Nee meneer, ik ben vastbesloten om een arts te worden. Wat mij betreft is de kwestie van mijn sekse een bijkomstigheid, geen aanpassing.”

Het vervolg op De grand tour van Henry Montague gaat over Henry’s jongere zus Felicity. Haar twee doelen zijn: de smoorverliefde Schot ontwijken die haar ten huwelijk wil vragen én toegelaten worden tot de studie geneeskunde. Dat laatste blijkt nogal een uitdaging, want volgens het ziekenhuisbestuur kunnen vrouwen geen arts worden.

De enige dokter die haar misschien kan helpen staat toevallig op het punt te trouwen met Felicity’s jeugdvriendin Josephine. Het koppel woont in Duitsland, maar ze moet en zal dokter Platt spreken om haar toekomst veilig te stellen. Het enige probleem is dat ze geen geld heeft om de reis te maken.

Maar dan biedt een mysterieuze jonge vrouw aan de reis voor haar te betalen, als ze mee mag reizen als haar zogenaamde dienstmeid. Felicity vindt het een vreemd voorstel, maar ze gaat toch op het aanbod in. Dat is het begin van een levensgevaarlijke expeditie…

Je kunt het boek hier pre-orderen, dan ligt het 30 juli voor je klaar!

Een intens gelukkig gevoel

Na het succes van haar Touching Juliette-serie komt bestsellerauteur Tahereh Mafi met een nieuwe roman over liefde en eenzaamheid, hoe het is om op te groeien tussen twee culturen en het opeisen van je recht op geluk.

Dit deels autobiografische boek speelt zich af in de jaren na 9/11, wanneer Amerika Irak officieel de oorlog heeft verklaard en de verhouding tussen moslims en niet-moslims op scherp staat. Tahereh Mafi schrijft over Shadi en hoe zij leert over wat het betekent om moslim te zijn en hoe het is om als persoon aan te worden gekeken op een oorlog die de overheid heeft besloten te voeren. Shadi’s naam betekent vreugde, maar ze wordt achtervolgd door verdriet. Haar broer is dood, haar vader ligt op sterven, haar moeder stort in en haar beste vriendin verdwijnt op mysterieuze wijze uit haar leven. En daar bovenop heeft ze ook nog een gebroken hart. Shadi probeert door haar nieuwe leven te slaan zonder er veel van te zeggen. Totdat uiteindelijk alles verandert…

Tahereh Mafi schreef een prachtig liefdesverhaal over verwachtingen, identiteit, religie en geloven in jezelf.

Je kunt het boek hier pre-orderen.

Structuurjunkie academische planner 2021/2022

Yes, er komen ook weer nieuwe Structuurjunkie-planners aan. Voor het aankomende schooljaar hebben de planners pastelkleuren! De academische planner 21/22 is oranje en zoals gebruikelijk weer te bestellen in twee maten: klein en A4.

Deze planner heeft jaaroverzichten, maandoverzichten én weekoverzichten, maar ook bullet- en lijntjespagina’s achterin. Op elke pagina is ook nog genoeg ruimte om extra taken te noteren.

De planners verschijnen 15 juli en je kan ze hier (klein) en hier (A4) bestellen.

Planners per kalenderjaar en datumloze planners verschijnen in augustus, daarover meer in ons volgende artikel.

De Netflix-serie van Shadow and Bone maakt mensen natuurlijk hongerig naar meer, waardoor er weer wat herdrukken aankomen van:

  • Dreiging en duisternis (de 3e druk alweer, want mensen willen weten waar hoe het afloopt met onze geliefde personages)
  • List & leugens (ook een 3e druk, want wie kan er ooit genoeg krijgen van de Kraaien?)

En tot slot wordt het heet, heter, heetst, want we zitten óók alweer op de 3e druk van Damn horny. Ja, ja, dat boek dat jullie massaal inkochten waardoor de 1e druk bijna meteen was uitverkocht.