fbpx

Deze boeken verschijnen in april 2021

Autisme, liefde voor je lichaam, familie en schuldgevoel, daar gaan onze nieuwe boeken in april over. Én er zijn nieuwe structuurjunkie-producten!

Ik ben autastisch!

“Ik zou niet zonder mijn autisme kunnen, want ik ben ik. En ik ben autastisch.”

Dingen kunnen behoorlijk ingewikkeld zijn als je autisme hebt. Of als je iemand kent met autisme, maar helemaal niet goed begrijpt wat dat eigenlijk betekent. Op 2 april komt dit boek gelukkig om je te helpen! Het is voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar, die autisme hebben of er meer over willen weten.

We maken kennis met Bianca en haar vrienden Daan, Robin en Sam, die ons meer vertellen over hoe het voelt om autistisch te zijn. Daarnaast legt Bianca ook uit hoe autistische hersenen werken en staan er allemaal handige tips in.

Het boek is geschreven door Esther Walraven en Bianca Toeps, die ook Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit schreef. De illustraties van Roozeboos maken van het boek een prachtige kinderversie voor autistische kinderen en hun naasten. We noemen Ik ben autastisch! weliswaar de ‘kinderversie’, maar je vindt in het boek ook veel nieuwe verhalen, gebaseerd op de ervaringen van autistische kinderen.

Nieuwsgierig? Pre-order het boek hier!

Body Positive Power

“Geluk heeft niets met je kledingmaat te maken. We zijn goed genoeg zoals we zijn.”

Het is tijd dat we allemaal stoppen met het geloven in de leugens die ons zijn verteld over wat het betekent om mooi te zijn en leren dat we goed genoeg zijn zoals we zijn.

In Body Positive Power pleit Megan Jayne Crabbe voor een wereld waarin we elke lichaamsvorm waarderen en vieren. De hartverwarmende en inspirerende adviezen van deze Instagramcelebrity (@bodyposipanda op Instagram) zijn vanaf half april in midprice-editie en met nieuw foto-omslag beschikbaar!

Megan is een internationale body positive-goeroe met fans in alle hoeken van de wereld. Jarenlang vocht ze tegen eetstoornissen en gewichtsschommelingen voordat ze haar weg vond naar body positivity. Ze stopte met diëten, ontdekte een nieuw soort zelfvertrouwen, en verving al die oude gevoelens van schaamte voor haar lichaam door zelfacceptatie. Zo zei ze in een interview dat zelfverzekerd zijn over je lichaam een recht is voor iedereen – ongeacht je huidskleur, geslacht en leeftijd. We verdienen het allemaal om ons veilig, geliefd en gewaardeerd te voelen, niet gevreesd, gehaat en genegeerd.

Klaar om nóg meer van jezelf te houden? Pre-order het boek hier.

67 seconden: de graphic novel

“Niemand gelooft niks meer tegenwoordig,
maar ik zeg het je,
het is waar.”

Jason Reynolds‘ roman 67 seconden is nu een aangrijpende en hartverscheurende graphic novel, met indrukwekkend artwork van Danica Novgorodoff. Deze onvergetelijk meeslepende editie kan je vanaf 30 april in je (online) boekhandel vinden.

Het verhaal speelt zich af in zestig cruciale seconden, de tijd die een kind nodig heeft om te beslissen of hij al dan niet de man gaat vermoorden die zijn broer heeft vermoord.

De woorden van Reynolds schilderen hun eigen beelden in dit tragische maar aangrijpende verhaal en de graphics brengen het tot leven op een manier die perfect bij het verhaal aansluit. Novgorodoff’s aquarellen passen qua sfeer en vlotheid bij de tekst, en door gezichten bij personages te plaatsen, bewijzen ze daarmee hoe effectief en kunstig graphic novels kunnen zijn.

Wil je deze graphic novel van €18,99 alvast pre-orderen? Ga dan hierheen!

De Kraaien-duologie paperbacks

Je bent ze waarschijnlijk al eens tegengekomen op onze socials (we kunnen er niet over ophouden, zo enthousiast zijn we), maar de paperbacks van De Kraaien-duologie komen er nu écht aan!

De Grishaverse van Leigh Bardugo werd na de Grisha-trilogie uitgebreid met de Kraaien: een duologie die zich afspeelt in de rijke stad Ketterdam waar Kaz met een bende criminelen op een missie door het vijandige Fjerda gaat en dat terwijl ze moeten proberen elkaar niet te vermoorden.

Oh en wist je al dat er een Netflix-serie komt over deze boeken? Nee? Nou, dan kan je je nu nog snel voorbereiden, want op 23 april is het zover!

Pre-order de prachtige paperbacks (met folie op de cover) hier:

Herdruk The Lunar Chronicles

We kondigden vorige maand al aan dat er een (vierde!) herdruk kwam van Cinder, maar nu krijgen ook Scarlet en Cress een herdruk.

Marissa Meyer toverde in haar Lunar Chronicles-serie bekende sprookjes om tot een sci-fi-avontuur waarin cyborgs, androïdes en mensen de strijd aangaan over de heerschappij van de aarde en de maan.

Bestellen kan hier:

Structuurjunkie notitieblokjes

Er komen deze maand ook twee nieuwe notitieboekjes in de Structuurjunkie-lijn, ontwikkeld door Cynthia Schultz. Cynthia leerde overzicht houden door steeds beter te plannen. Inmiddels brengt ze al haar verzamelde kennis in praktijk met workshops, bedrijfssessies en haar eigen Structuurjunkie-productenlijn.

De notitieboekjes zijn 14 x 20 cm, hebben lijntjes en een leeslint en zijn zoals je van Cynthia gewend bent afgewerkt met folie op de kaft!

Wil je ook graag meer structuur in je dag creëren en je leven weer op orde brengen? In deze musthave voor Structuurjunkies kan je al je dagelijkse notities kwijt.

Pre-orderen kan je hier (grijs) en hier (roze).