fbpx

Jonge Jury Instagram take over!

Op 13, 15 en 20 april staat onze Instagram volledig in het teken van de Jonge Jury 2021, want dit jaar sleepten maar liefst drie van onze auteurs een nominatie in de wacht! Lisa van Campenhout, Rianne Robben en Carlie van Tongeren rekenen op jullie stem om die prijzen mee naar huis te brengen.

Natuurlijk kan jij ook meedoen aan deze take-over en je kan ook nog eens een fantastische prijs winnen. Benieuwd naar wat je moet doen? Lees dan snel verder!

Het zusje van

De Jonge Jury tipte dit jaar een van onze boeken! En dat betekent dat je op dit boek kan stemmen voor de Prijs van de Jonge Jury 2021! Klik hier om je stem uit te brengen.

Carlie van Tongeren schrijft als geen ander op een fijne en zelfs grappige manier over serieuze onderwerpen. In Het zusje van doet ze dat opnieuw. Dit boek gaat over Liv; een gewoon meisje op een gewone school waar ze gewoon gelukkig is. Maar als haar broer Alex een auto-ongeluk veroorzaakt, waardoor een schoolgenootje overlijdt, staat Liv opeens niet meer bekend als Liv, maar als Het zusje van. Het zusje van de dronken automobilist die de lieve, vrolijke Zoë heeft doodgereden.

Het zusje van was onze allereerste Blossom Books Shortie (en dat betekent dat het boek maar 10 euro kost)! Vandaag vullen we deze serie aan met een nieuwe shortie: De tweede stem van Elin Meijnen. Op 26 maart vieren we deze verschijning digitaal! Vanaf 16:30u gaat Carlie van Tongeren in gesprek met Elin Meijnen over het schrijfproces van hun shorties. Aanmelden kan nog en is volledig gratis!

Zomerburen

Voor de Jonge Jury Debuutprijs 2021 zijn er dit jaar niet een, maar wel twéé van onze boeken genomineerd!

 

Zomerburen van Rianne Robben speelt zich af op het Drenthse platteland. Als Olivia’s zomerplannen in duigen vallen, besluit ze om de zomer bij haar opa en oma in Drenthe door te brengen. Ze spreekt iedere dag af met buurmeisje Ilse. Haar zomer neemt een totaal andere wending als Olivia haar opeens met andere ogen bekijkt.

Rianne ziet het als haar persoonlijke missie om jongeren te helpen zich niet te laten leiden door onzekerheid. Ze schrijft dan ook op een heel eerlijke manier, met leerzame dialogen.

Bijna Echt

Bijna echt van Lisa van Campenhout gaat over Brenda. Haar plan voor het jaar is om te studeren in Amsterdam en een verpletterende eerste indruk maken, maar tijdens de introductieavond valt dit plan al meteen in duigen. Met een gestolen creditcard, rijbewijs, en €250 aan briefgeld checkt Brenda in in een luxe hotel. Een paar dagen later is ze Aurélie uit Parijs, een rijke erfgename met een fantastische kledingsmaak, bergen vrienden en een indrukwekkend aantal Instagramvolgers. Maar hoe lang gaat ze dit volhouden?

Alleen het omslag van Bijna echt schreeuwt al ‘hebben, hebben, hebben!’, en dan hebben we het nog niet eens over de synopsis, of de eerste zin.

 

Stemmen op een van deze steengoede debuten, kan via deze link.

Winactie

Iedereen die altijd al eens een kijkje in het leven van een auteur wilde, schrijf deze data maar alvast op:

Tijdens deze Instagram take-overs kunnen jullie natuurlijk je vragen stellen aan deze auteurs, dus hou daarvoor zeker onze stories in de gaten.

Aan de stemperiode koppelen we ook nog een kleine winactie: iedereen die stemt voor de Jonge Jury (en hiervan een bewijsje mailt naar marketing@blossombooks.nl) maakt kans op een boek naar keuze! Ga dus snel naar deze site om te stemmen, mail een screenshot door en wie weet ben jij wel de gelukkige winnaar!