fbpx

Nieuw: Blossom Books shorties

‘Als je bang bent voor honden, is de oplossing ook niet het aaien van een pitbull. Dan begin je met spelen met een puppy.’

– Jason Reynolds

Begin dit jaar presenteerden we een nieuw concept: de Blossom Books Shorties! Afgelopen augustus was het zover en rolde de eerste shortie Het zusje van van Carlie van Tongeren van de drukker. Deze serie wordt speciaal geschreven voor jongeren die moeite hebben met lezen en zich door dikke boeken laten ontmoedigen.

De Shorties wordt een serie met korte, toegankelijk geschreven novelles voor een hele fijne prijs. Daarnaast zullen de pagina’s wat ruimer gezet worden om een ‘vriendelijke’ bladspiegel te houden. En achterin de Shorties worden discussievragen toegevoegd om de leerling wat houvast te geven om over het boek na te denken.

 

Gratis lesbrieven

Naast dat we extra aan de leerling denken, doen we ook ons best voor de docent: speciaal voor de docenten van het VMBO laten we lesmateriaal ontwikkelen dat gratis van onze website te downloaden zal zijn, zodat u de boeken gemakkelijk kunt behandelen in de klas.

 

Het zusje van - Carlie van Tongeren

Liv is een gewoon meisje op een gewone school, waar ze gewoon gelukkig is. Tot haar broer Alex in het ziekenhuis belandt door een auto-ongeluk. Niet alleen is Alex zwaargewond, het meisje dat hij aanreed heeft het niet overleefd. Zoë heette ze, en ze zat bij Liv op school. 

Vanaf dat moment is Liv niet langer Liv, maar ‘het zusje van’. Van die dronken automobilist die de lieve, vrolijke Zoë heeft doodgereden. Ze wordt genegeerd, nagewezen en lastiggevallen. Alsof zij die avond achter het stuurt zat! En dan heeft ze ook Alex nog: hij blijft haar broer, maar moet ze voor hem opkomen na wat hij gedaan heeft? En wie komt er eigenijk voor haar op?

 

Deze allereerste Shortie werd geselecteerd voor de Jonge Jury Tiplijst! U kunt het bijpassende lesmateriaal gratis hier aanvragen.

De tweede stem - Elin Meijnen

De tweede stem van Elin Meijnen gaat over de onzekere Mette, die haar draai probeert te vinden op een nieuwe middelbare school. Als ze besluit zich aan te sluiten bij een musicalgroepje gaat het steeds beter. Iedereen is gek op haar zang (ze krijgt zelfs de hoofdrol) en ze mag de regisseur helpen met het begeleiden van jongeren toneelspelers.

Maar dan komt er ineens een nieuwe zangdocent, eentje die Mette nog kent van haar vorige school en die ze hoopte nooit meer tegen te komen. De zangdocent is zelfs een van de redenen geweest dat Mette heeft besloten van school te wisselen. Wat is er gebeurd? En kan Mette het verleden achter zich laten? 

 

De Tweede stem verschijnt in maart 2021.