Megan Jayne Crabbe
Foto: Becky Long

Megan Jayne Crabbe

Megan Jayne Crabbe is een schrijfster en activiste, met een grote liefde voor pasteltinten. Drie jaar geleden begon ze haar blog ‘Bodyposipanda’ over alles wat met body positivity te maken heeft. Wanneer ze niet de wereld van ‘BoPo’ aan het revolutioneren is kun je haar terugvinden in pyjama, omringd door haar honden.

 

Toen Megan vijf jaar oud was ontwikkelde ze problemen rondom haar zelfbeeld. Ze probeerde haar hele jeugd af te vallen omdat ze zichzelf niet ‘dun genoeg’ vond en werd op veertienjarige leeftijd gediagnosticeerd met anorexia. Het koste haar twee jaar aan ziekenhuisbezoeken en psychiatrische behandelingen om hiervan te herstellen. Na een periode van eindeloos diëten, binge-eating, afvallen en weer aankomen ontdekte ze de body positivity-beweging en begon, naar eigen zeggen, haar herstel pas echt.

 

In haar boek Body Positive Power pleit Megan voor een wereld waarin we op een andere manier naar onszelf kijken. Een wereld waar iedere lichaamsvorm wordt gevierd, bikini body diëten niet meer bestaan en vrouwen van hun lichaam houden.

Boeken door Megan Jayne Crabbe