fbpx

Shadow & Bone aflevering 7

Hey hoi! Mijn naam is Anouk van @booksneverdie en ook ik ben net als de andere Grisha-ambassadeurs groot fan van de (boeken)serie. Misschien een leuk weetje; ik ben de Grisha-boeken tegengekomen via mijn vader! Hij leest ook YA en raadde mij de boeken aan. Sindsdien heb ik met smart zitten wachten op de televisieserie en vind het dan ook erg leuk om nu voor jullie een recap te geven van aflevering 7 🙂.

Een jonge Duisterling

In aflevering 7 beginnen we met een jongere versie van De Duisterling en zien we welke gebeurtenissen ervoor gezorgd hebben dat hij de ‘Dark Heretic’ werd. Ik ben zelf groots fan van De Duisterling (ik heb een zwak voor slechteriken, oops) en vond het dan ook erg leuk om in deze aflevering wat meer Duisterling-context te krijgen.

De Kraaien in een lastige situatie

Vervolgens zien we de Kraaien in een nogal lastige situatie. Inej is gewond en hecht haar wond, Kaz wil terug naar Ketterdam, maar Inej ziet dit niet zitten en vreest om weer voor Heleen te moeten werken.

Morozova's gewei

Ondertussen zitten Mal en Alina in het bos, op zoek naar Morozova’s gewei. Ze zijn succesvol en vinden het hert, maar op precies dat moment heeft De Duisterling en zijn team het duo ook gevonden. Hij houdt Mal gevangen om invloed uit te kunnen oefenen op Alina om zodoende het gewei van het hert in eigen handen te kunnen krijgen.

Swoon-worthy Kanej

Er is een erg lief en swoon-worthy Kanej moment, wat ik persoonlijk echt geweldig vond! Kaz vertelt Inej dat ze gelijk had over Alina, maar dat hij nog altijd niet in heiligen gelooft.

“Kaz, if not Saints, what do you believe in?”

“Myself. And you. And Jesper. My Crows.”

En dan nog deze dialoog, je smelt toch helemaal?

“No Saint ever watched over me. Not like you have.”

Darklina

Er zijn ook zeker wat Darklina momenten in aflevering 7, maar deze zijn alles behalve romantisch. De twee personages staan lijnrecht tegenover elkaar, helemaal nu sinds De Duisterling de krachten van het gewei steelt van Alina en hierdoor nog krachtiger weet te worden.

Ik vond het zo gaaf om aflevering 7 te mogen beschrijven, want dit was zeker één van mijn favorieten. We zien de Kraaien in een lastige situatie, krijgen Kanej content, zien wat de magische krachten van het gewei kunnen doen en we zien Alina en De Duisterling tegenover elkaar staan; de twee machtigste Grisha van de wereld. Het had eerlijk gezegd niet beter gekund en was een mooie inleiding voor de finale!