fbpx

Organiseer je eigen Grishaverse-feest!

Vandaag geven we jullie wat tips & tricks voor het organiseren van je eigen Grishaverse-feestje! WOEHOE! Hoe tof is het om niet een traditioneel feest te organiseren, maar even he-le-maal los te gaan met je obsessie voor de Grishaverse van Leigh Bardugo? No judgement here. Wij doen lekker mee 😉 Lees snel verder voor dress-codetips, hoe je het beste de sfeer uit de Grishaverse kunt nabootsen en wat voor snacks je kunt aanbieden om je gasten volledig omver te blazen!

Dresscode: Grishaverse

Om een goed Grishaverse-feest te organiseren moet je een dresscode hebben. Het is natuurlijk het leukst als je gasten komen als hun favoriete Grishaverse-personage. Hoe cool is het om De Duisterling te zien kletsen met Nikolai Lantsov of Kaz Brekker die samen met Pekka Rollins een glaasje kvas achteroverslaat (dat gaat écht nooit gebeuren in de boeken)?! Laat iedereen ruim van tevoren weten dat je dresscode de Grishaverse van Leigh Bardugo is, dan kunnen ze op tijd beginnen met het creëren van de beste outfit!

Laat je vooral inspireren door het Pinterest-account van Leigh Bardugo. Leigh heeft op haar Pinterest-account verschillende mapjes aangemaakt per boek of per orde. Denk bijvoorbeeld aan veel zwart, goud, capes, veren, maskers of (nep)bont. Ieder karakter in de Grishaverse kleed zich anders, dus experimenteer vooral. Zwart, veren, leren handschoenen en een wandelstok laten meteen zien dat jij je hebt laten inspireren door Kaz Brekker. Voor één avond ben jij de leider van De Droesem!

Decoratie

Zonder decoraties is jouw feestje natuurlijk niet compleet. De Grishaverse is een duistere en magische plek. Daarom is het heel tof om je feestje dezelfde sfeer en uitstraling te geven. Deze items kun jij gebruiken om je locatie Grisha-proof te maken:

  • Hang donkere slingers op om een mysterieuze sfeer te creëren.
  • Vul lantaarns met LED-lichtjes. Deze zullen je locatie verlichten en zorgen voor een magische gloed.
  • Gebruik zwarte tafelkleden of confetti om het geheel af te maken.

Versnaperingen

Niet zo’n keukenprins(es)? Dan hebben wij een paar suggesties voor je die jou zullen helpen om toch nog een aantal lekkere hapjes en drankjes op je Grishaverse-feestje te hebben.

 

Cake-decoratie

Komen jouw baksels altijd zwartgeblakerd uit de oven? Geen nood! Je kunt altijd cake of cupcakes bij de bakker of supermarkt halen. Niemand zal het verschil merken. Kaz Brekker en zijn team hebben wel slechtere dingen gegeten in Ketterdam 😉 Voeg deze Grishaverse cupcake of cake ontwerpen toe ter decoratie op je zoetigheden om het compleet te maken.

 

Wafels

Een andere optie is: wafels! Iedereen houdt van wafels, vraag maar aan de Droesem. Wafels op een stokje, wafel ijssandwiches, wafels als decoratie op je cupcakes. Er zijn zoveel opties om wafels te verwerken op je Grishaverse-feestje! Nina zal dit zeker goedkeuren.

 

Drank

Het is geen feest zonder een signature drankje. Wij weten zeker dat iedereen zich thuis zal voelen in Ravka met ons White Ravkan drankje, een zoet en romig drankje geïnspireerd op het klassieke drankje de White Russian. Ons recept is non-alcoholisch. Dit recept is snel en makkelijk te maken en je gasten zullen zonder twijfel ontzettend onder de indruk zijn!

White Ravkan recept:

  • Vul een middelgroot glas met ijs
  • Schenk een shot niet-alcoholische, ongezoete koffiesiroop in het glas. Je kunt ook vanille-extract of zoetstoffen gebruiken, zoals agavesiroop of chocoladesiroop. Zo geef je je drankje meer kleur en smaak.
  • Voeg twee shotjes slagroom toe en roer alle ingrediënten door elkaar.
  • En drinken maar!

Het allerbelangrijkste is uiteindelijk natuurlijk…genieten! Met deze tips & tricks ben je he-le-maal klaar om je eigen te gekke Grishaverse-feest te organiseren. Laat het ons vooral weten als jij een feestje hebt georganiseerd. Vergeet niet om foto’s te maken en ons te taggen op Instagram, want we zijn heel benieuwd naar jullie creativiteit!

Oh, en wist je dat de Netflix TV-serie Shadow & Bone binnenkort komt? Wat?! Heb jij de Grisha-boeken nog niet gelezen?! Lees hier meer over de Grisha-trilogie en de Kraaien-duologie.