fbpx

GEZOCHT: Grisha-ambassadeurs

Hou jij van Leigh Bardugo’s Grishaverse? Heb je de boeken gelezen en herlezen? Ken je alle heiligen uit het Boek der heiligen en kan je niet wachten tot je de Netflix Original Serie Shadow & Bone kan gaan bingewatchen? Of heb je een stiekeme crush op de Duisterling? Dan zijn wij op zoek naar jou als ambassadeur! We zoeken voor 2021 tien enthousiaste ambassadeurs die de Grisha-trilogie en andere boeken uit de Grishaverse lezen, promoten en ons meehelpen de serie bij meer mensen onder de aandacht te brengen.

Hoi allemaal, ik ben Elien. Wie al wat langer fan is van Blossom Books herkent mij misschien nog wel als een van de eerste dertien ambassadeurs die het team in 2013 kwamen versterken.

Dat klinkt al héél lang geleden, maar ik kan me nog prima herinneren hoe ik stond te springen en krijsen in het oor van mijn zusje toen ik te horen kreeg dat ik (samen met mijn 12 mede-ambassadeurs natuurlijk) was uitgekozen uit meer dan 80 aanmeldingen. Mijn zusje herinnert het zich ook nog, ze heeft me namelijk al dat gillen nog steeds niet vergeven. Nu, acht jaar later, loop ik stage bij Blossom Books en mag ik aankondigen dat Blossom Books opnieuw ambassadeurs zoekt.

Ik kan jullie verzekeren dat het een ge-wel-dig jaar was met super veel toffe opdrachten en top secret inside info. Mijn hart sloeg elke keer weer een tel over als er een roze envelop op de mat plofte. En al zijn de enveloppen intussen niet meer roze, laat dat je vooral niet tegenhouden om Grisha-ambassadeur te worden. Hoe? Lees hieronder wat we van je verwachten.

Wat houdt Grisha-ambassadeur zijn in?

Als ambassadeur krijg je een aantal hele coole voorrechten:

 • Je krijgt van ons een officieel certificaat als bewijs (om boven je bed te hangen)
 • We geven je alle paperback Grisha-boeken cadeau, dat wil zeggen de Grisha-trilogie én de nieuwe paperbacks van De Kraaien-duologie.
 • Het oordeel van de wolf sturen we ook gratis naar je op zodra het verschijnt
 • Je krijgt exclusieve toegang tot alle aankomende content en Shadow and Bone-nieuws (als we het mogen delen, ben jij de eerste die we bellen)
 • Je zal een first look van de nieuwe cover van Het oordeel van de wolf krijgen en daarnaast mag je natuurlijk ook met ons meedenken voor de verdere promotie

Natuurlijk verwachten we ook dat je hiervoor iets terug doet. In ruil voor al deze privileges, voer jij dit jaar het Blossom Books-motto uit: spread the (Grisha) booklove! We verwachten dat je:

 • Recensies schrijft over de boeken die je gekregen hebt, maar natuurlijk ook over alle andere Grisha-boeken en die plaatst op allerlei boekensites zoals bol.com en hebban.nl
 • De Grishaverse-boeken promoot via sociale media als Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest, Youtube en Tiktok
 • De boeken promoot bij je vrienden en vriendinnen
 • Meehelpt aan top secret-acties

Maar natuurlijk kan je meer doen! Als je zelf creatief bent, dan heb je onze hulp vast niet nodig. Maar wat dacht je van:

 • Een winactie organiseren
 • Fanart maken en deze verspreiden via internet
 • Zorgen dat de (school)krant Leigh Bardugo‘s boeken gaat recenseren
 • Een van de Grishaverse-boeken gebruiken voor een boekbespreking op school

Serious business

Dit klinkt natuurlijk allemaal ongelofelijk tof. En believe me, dat is het ook! Maar we zijn echt op zoek naar mensen die deze taak serieus nemen en zich niet alleen aanmelden voor de gratis boeken en de extraatjes. Je hoeft geen populaire boekenblogger te zijn, of superveel volgers te hebben op Instagram, maar we verwachten wel dat als je eenmaal ambassadeur bent, je dit ook het hele jaar volhoudt. Je hoeft natuurlijk niet elke dag – zelfs niet elke week – iets te posten, maar we willen wel graag merken dat je je inzet!

Meld je aan!

En? Ben je er al helemaal klaar voor? Als jij nu ook staat te gillen en springen voor deze kans stuur dan meteen een mailtje naar marketing@blossombooks.nl en vertel waarom jij een van onze ambassadeurs moet worden. Doe dat voor 1 april, zodat we snel de ambassadeurs kunnen kiezen.

Wie weet ben jij wel onze nieuwe ambassadeur!