fbpx

Vloer de coronadepressie: challenge 1

Het is alweer bijna een jaar geleden dat Rutte de eerste lockdown aankondigde. Eerst deden we nog vol goede moed netjes wat er van ons gevraagd wordt, want dan zou het allemaal vast snel voorbij zijn. Inmiddels doen we nog steeds (mag ik hopen!) wat er van ons gevraagd wordt, maar de moed is ondertussen velen in de schoenen gezonken.

Om ervoor te zorgen dat alle auteurs en alle collega’s van Blossom Books positief kunnen blijven, hun creativiteit en wilskracht niet verliezen en vooral blijven genieten van het leven, heb ik een challenge bedacht: De Blossom Books Coronadepressie-kan-onze-kont-kussen-challenge.

Op social media hebben we zoveel leuke reacties gekregen van mensen die mee willen doen, dat ik heb besloten om de challenges ook online te zetten! Voortaan vinden jullie hier elke dinsdag een nieuwe challenge die je dan een week moet volhouden. Hopelijk helpt het ook jou om deze weer verlengde lockdown nog even vol te houden en de coronasomberte weg te bonjouren.

En als dan straks eindelijk weer alles normaal is, dan beloof ik dat we dat gaan vieren met heel veel leuke events en toffe internationale auteursbezoeken!

Heel veel succes en plezier!

Liefs, Myrthe

Week 1: Begin de dag met een dansje

‘Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach
Want wie vrolijk kijkt in de morgen, die lacht de hele dag.’

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dansen hartstikke goed voor je is. Niet alleen is het goed voor je lijf, maar je maakt tijdens het dansen serotonine aan en dit stofje zorgt voor een gevoel van sereniteit, innerlijke rust en tevredenheid. Daarnaast onderdrukt het ook emoties als angst, agressie en verdriet. Ook komt er endorfine vrij, en die zijn (naast dat het natuurlijke pijnstillers zijn) verantwoordelijk voor een geluksgevoel.

Challenge week 1:
Begin elke dag met een dansje! Dat hoeft natuurlijk niet meteen als je wakker bent, maar het kan ook onder de douche, voor de spiegel (pak die haarborstel er maar bij!) of voordat je je laptop opstart om te gaan werken.

Heb je inspiratie nodig? Onderstaande nummers geven mij een instant-blijheidsgevoel:

  • I’m Alive – Don Fardon
  • Pata Pata – Miriam Makeba
  • Why tell me why – Anita Meyer
  • Peanut Butter Jelly – Galantis

Protip: Doe je de challenge met meerdere vrienden? Het is leuk om op Spotify een gedeelde playlist te maken waar je samen nummers in kunt zetten waar je blij van wordt.

 

Succes!