fbpx

Een nieuwe redacteur?!

Lotte & Linda

Hi allemaal!

Jullie hebben het vast al ergens voorbij zien komen: ik ben Linda, Blossoms nieuwe redacteur! Vanaf nu ga ik in de gaten houden welke boeken uit het buitenland wij écht moeten gaan vertalen, lees en beoordeel ik manuscripten en kijk ik samen met de Nederlandse auteurs hoe we hun boek nog beter kunnen maken. In de jaren hiervoor heb ik dat bij Best of YA gedaan, dus ik weet wat jullie leuk vinden 😉

Ik ben geboren en getogen in Arnhem en sinds mijn studententijd woon ik in Utrecht. Daar heb ik Nederlandse taal en cultuur gestudeerd en daarna heb ik me gespecialiseerd in jeugdliteratuur. Wekelijks ben ik te vinden op het basketbalveld en achter mijn drumstel. In het weekend tref je me juichend in het stadion van Vitesse. Ik heb in mijn leven al heel wat concerten van Chef’Special en De Jeugd van Tegenwoordig bezocht, en in de zomer kun je me tegenkomen op reggaefestivals. Ik geniet erg van niks doen, op de bank kom ik de dag zonder problemen door. Maar als het mooi weer is, vind je me buiten. In de vakantie ga ik dan ook het liefst naar een zonovergoten strand waar ik de hele dag kan lezen.

Blossom Books bestaat tien jaar dit jaar! Voor mij het perfecte jaar om alle Blossom-boeken te lezen. Te beginnen met Het meisjesmanifest, dat ik lees als themaboek voor de maand maart. Ik moet bekennen dat ik hem al uit heb, want hoe kun je zo’n lekker boek nu in 31 stukjes verdelen? Ook Dit is hoe het ging en Grondvuur heb ik er maar snel bij gepakt, want die zijn natuurlijk genomineerd voor de debuutprijs van de Jonge Jury (psst… stemmen kan hier). Ik heb een zwak voor bijzondere omslagen, dus ik kan niet wachten tot Havenfall er is. En bij elke alinea van de Grisha vraag ik me af hoe ze dit in de Netflix-serie zullen neerzetten. (Ik vraag me ook af of het geen tijd wordt dat ik eindelijk Netflix neem nu ik daar ook De 100 en Tiny Pretty Things kan kijken…)

En er komt nog zo veel meer leuks aan! Ik heb heel veel zin om samen met Myrthe en Fleur en alle auteurs, vertalers, vormgevers en illustratoren aan al die mooie boeken te gaan werken.

Spread the booklove! 🙂