fbpx

Vloer de coronadepressie: challenge 3

Het is alweer bijna een jaar geleden dat Rutte de eerste lockdown aankondigde. Eerst deden we nog vol goede moed netjes wat er van ons gevraagd wordt, want dan zou het allemaal vast snel voorbij zijn. Inmiddels doen we nog steeds (mag ik hopen!) wat er van ons gevraagd wordt, maar de moed is ondertussen velen in de schoenen gezonken.

Om ervoor te zorgen dat alle auteurs en alle collega’s van Blossom Books positief kunnen blijven, hun creativiteit en wilskracht niet verliezen en vooral blijven genieten van het leven, heb ik een challenge bedacht: De Blossom Books Coronadepressie-kan-onze-kont-kussen-challenge.

Op social media hebben we zoveel leuke reacties gekregen van mensen die mee willen doen, dat ik heb besloten om de challenges ook online te zetten! Voortaan vinden jullie hier elke dinsdag een nieuwe challenge die je dan een week moet volhouden. Hopelijk helpt het ook jou om deze weer verlengde lockdown nog even vol te houden en de coronasomberte weg te bonjouren.

En als dan straks eindelijk weer alles normaal is, dan beloof ik dat we dat gaan vieren met heel veel leuke events en toffe internationale auteursbezoeken!

Heel veel succes en plezier!

Liefs, Myrthe

Week 3: Vier de vriendschap

“Van de mooiste dingen in het leven krijg je alleen maar meer als je ze weggeeft: vertrouwen, vriendschap, vrede.”
– Rutger Bregman

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mensen met betekenisvolle vriendschappen zich gelukkiger en gezonder voelen. Daarnaast kunnen vrienden ervoor zorgen dat je gevoel van stress verlaagt, wat weer je weerstand verhoogt.

Challenge week 3:
Arthur Japin schreef ooit “Het verschil tussen vriendschap en liefde is dat vriendschap afwezigheid verdraagt.” en dat is helemaal waar. Gelukkig maar, want anders zouden er door Corona misschien een hoop vriendschappen sneuvelen. Bij elkaar op bezoek gaan en mooie herinneringen maken, is ineens niet meer zo vanzelfsprekend.
Hoog tijd dus om onze vrienden te laten weten dat we ze nog niet vergeten zijn! Stuur daarom deze week elke dag een leuk berichtje (het mag ook een kaartje zijn) naar een vriend(in), bijvoorbeeld om te vertellen dat je de vriendschap waardeert of deel een herinnering waar jij elke keer blij van wordt. Ook al zien we onze vrienden misschien niet zo vaak als we zouden willen, uit het oog betekent natuurlijk nog niet uit het hart!

Zo kom niet alleen jij deze lockdown vrolijk door, maar je vriend(in) hopelijk ook!

Veel plezier deze week!

Liefs Myrthe

P.S. Sorry voor de vertraging! Ik beloof plechtig dat ze volgende keer weer gewoon op dinsdag online komen. Gelukkig is het makkelijk om deze challenge in te halen 🙂