fbpx

Vijfde deel in de serie hoofdzaken bekend!

Het begon allemaal met Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit van Bianca Toeps. Toen volgde Druks van Francien Regelink en recentelijk ook Gevalletje borderline van Kathelijn Hulshof. Inmiddels telt de serie al drie delen, en in september verwachten we titel nummer vier: in Een steekje los schrijft Iris ter Haar over hoe het is om een angststoornis te hebben.

Vandaag maken we de titel van deel 5 bekend. En we vertellen je natuurlijk wie dit deel gaat schrijven.

*tromgeroffel*

In het voorjaar van 2022 verschijnt Ga gewoon wat leuks doen van Aafke Romeijn!

Ga gewoon wat leuks doen

In Nederland krijgt 1 op de 5 volwassenen (18-64 jaar) ooit te maken met een depressie, dat is jaarlijks ruim 5%. Aafke Romeijn kampt al sinds haar 10e met zware depressies en in Ga gewoon wat leuks doen vertelt ze hier uitvoerig over. Aan de hand van de DSM-5 bespreekt ze het klinische gedeelte van de stoornis in combinatie met haar eigen verhalen. Daarnaast duikt ze de geschiedenis in om een beter beeld te krijgen van de ziekte, behandelt ze bekende vooroordelen en misverstanden rondom de stemmingsstoornis en geeft ze antwoord op veelgestelde vragen. Uiteraard vertelt ze ook waarom ‘gewoon wat leuks doen’ haar depressie niet op pauze zal zetten.

Ga gewoon wat leuks doen is voor iedereen die kampt met depressies en op zoek is naar herkenning en voor iedereen die iemand kent en die er meer over wil weten.