fbpx

Wat verschijnt er in december?

Maria Carey op de radio, pepernoten inslaan en leuke cadeautjes uitzoeken voor vrienden en familie; dat kan maar één ding betekenen. Het is bijna december! Voor deze feestelijke maand staan er drie langverwachte boeken op de planning, namelijk Het kleine-dingen-boek, Aristoteles en Dante duiken in de wateren van de wereld en het laatste deel van de Vervloekt trilogie; Een eed zo duivels.

Het kleine-dingen-boek van Bonnie Nottroth

”We zijn gewend om als we terugblikken op een jaar (bijvoorbeeld rond oud en nieuw), onze highlights van die periode te koppelen aan grote gebeurtenissen, zoals een reis, zwangerschap, nieuwe woning, huisdier of bruiloft. Maar wat nou als we onszelf aanleren meer stil te staan bij dingen die we altijd voor lief nemen en die we anders misschien snel zouden vergeten? ”

Bonnie Nottroth is bekend van haar YouTube-kanaal en Instagram-account ‘@BijBonnie’. Via haar vlogs laat ze zien wat haar bezighoudt. Van haar volgers krijgt ze vaak opmerkingen zoals; ‘Jij kunt altijd zo van kleine dingen genieten.’ Zo wordt Bonnie net zo gelukkig van een reis naar Vietnam als van een avondje in pyjama met een vriendin en haar katten.

Het kleine-dingen-boek staat vol met 240 vragen – 60 vragen per seizoen – variërend van ‘Welke feestoutfit draag je eigenlijk te weinig?’ tot ‘Waarover ging je laatste gesprek met een bejaarde?’. Door af en toe een vraag te beantwoorden sta je even stil bij een fijn moment dat anders misschien ongemerkt voorbij zou zijn gegaan. Extra leuk is dat je elke vraag drie jaar op rij kunt beantwoorden.

Het boek (hardcover) is voorzien van bladeren met goudfolie. Aan de binnenkant van het boek vind je toffe illustraties van Romy Palstra.

Ben jij of ken jij iemand die helemaal weg is van invulboeken? Of iemand die eigenlijk weleens wat meer stil zou kunnen staan bij de kleine, alledaagse dingen? Dan is dit een perfect kerst- of sinterklaascadeau!

Verschijningsdatum: 1 december
Bestel het boek hier!

Reserveren kan onder andere bij bol.com, Bruna, Libris, Bookspot en de Standaard Boekhandel

Aristoteles en Dante duiken in de wateren van de wereld van Benjamin Alire Sáenz

‘Ik vroeg me af of Dante en ik op een dag onze namen op de wereldkaart zouden mogen schrijven. Andere mensen krijgen iets waarmee ze kunnen schrijven – en als ze naar school gaan wordt ze geleerd hoe ze dat moeten gebruiken. Maar jongens zoals Dante en ik krijgen geen potloden, pennen of spuitbussen. Ze willen dat we lezen, maar ze willen niet dat we schrijven. Waarmee zullen wij onze namen schrijven? En waar op de kaart zouden we onze namen kunnen schrijven?’

Vijf jaar na verschijning in de VS publiceerden wij het prachtige liefdesverhaal Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum. Hoewel het emotionele boek in het buitenland enorm veel prijzen won en in vele landen een bestseller was, werden de Nederlandse rechten nooit verkocht. Maar omdat het maar bleef opduiken op sociale media, besloten we het alsnog te lezen – en we waren verliefd. Die liefde bleek universeel: ruim 10.000 Nederlandse lezers verloren hun hart aan de twee jongens.

Nu, bijna tien jaar nadat Ari & Dante in de VS verscheen, komt Benjamin Alire Sáenz met een vervolg; Aristoteles en Dante duiken in de wateren van de wereld. Het ontroerende verhaal gaat precies verder waar het geëindigd was, in de zomer van 1986, toen Ari & Dante ontdekten dat ze verliefd waren.

Eind december is het moment dat wij deze parel in onze handen mogen houden eindelijk hier! Yes! Als je de Nederlandse versie van dit boek pre-ordered krijg je ook nog eens een mooie, geïllustreerde boekenlegger erbij!

Verschijningsdatum: 21 december
Bestel het boek hier!

Een eed zo duivels van Brigid Kemmerer

‘Je hebt ooit tegen me gezegd dat juist op het moment dat de wereld het donkerst lijkt, de grootste kans op licht ontstaat.’

Grey heeft Rhen zestig dagen gegeven om de heerschappij over Sinteldaal uit handen te geven voordat hij Lia Mara zal helpen het met geweld in te nemen. Nu iedereen weet dat ze broers zijn, is het rijk verdeeld: sommigen blijven achter prins Rhen staan, anderen hopen op betere tijden met Grey aan de macht. Wat niemand weet is dat Rhen moet buigen voor de grillen van tovenares Lilith. Wat zal zij doen met Sinteldaal als Grey wint?

Ondertussen lukt het Lia Mara niet om het vertrouwen van het volk van Syhlvoorde te winnen. In tegenstelling tot haar moeder, kan ze niet met harde hand regeren. Tot onvrede van haar onderdanen. Terwijl Greys ultimatum steeds dichterbij komt, vraagt Lia Mara zich af of ze de koningin kan zijn die haar land nodig heeft.

In Een eed zo duivels van Brigid Kemmerer wordt loyaliteit op de proef gesteld, liefde staat onder druk en een gevaarlijke vijand keert terug in dit epische slot van de Vervloekt-trilogie!

Verschijningsdatum: 22 december
Bestel het boek hier!

Herdrukken

Verder komen er in december ook een paar herdrukken.

FAQ gender van Mandy Woelkens en Thorn de Vries.
We hebben onwijs veel positieve reacties gezien op Instagram en de verkoop is razendsnel gegaan. Van FAQ Gender komt daarom alweer een 2e druk!

Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit van Bianca Toeps en Druks van Francien Regelink
Deze twee boeken uit de Hoofdzakenserie krijgen allebei ook een herdruk. Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit alweer een 8e druk en Druks een 5e druk.

Wie zette mijn naaktfoto’s online? van Jantine Jongebloed
Ook dit boek gaat als een lopend vuurtje en krijgt alweer een tweede druk.