fbpx

Aristoteles & Dante wordt verfilmd!

Jaaa, je leest het goed: Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum wordt verfilmd! Super leuk! Lees in dit artikel meer over de film, acteurs en het vervolg op dit fantastische boek.

Aristoteles & Dante (beter bekend als Ari & Dante!) gaat over twee Mexicaanse jongens die op het eerste oog niks met elkaar gemeen lijken te hebben. Desondanks ontwikkelen ze naarmate ze meer tijd met elkaar doorbrengen een vriendschap die hun leven voorgoed verandert. Ari & Dante is geschreven door Benjamin Alire Sáenz en een echte bestseller onder onze lezers. Ook internationaal doet dit boek het extreem goed. Het is dan ook niet gek dat ervoor is gekozen om dit prachtige verhaal te verfilmen.

De verfilming

De film wordt geregisseerd door Aitch Alberto (@aitchalberto) en geproduceerd door Lin-Manuel Miranda (@Lin_Manuel). Lin-Manuel Miranda ken je misschien van de musicals Hamilton of In the Heights. Voor de meest recente updates en behind the scenes kun je hun berichten volgen op Instagram. Het filmen is pas 9 oktober begonnen, dus we zullen nog even moeten wachten voordat we Ari & Dante op onze schermen tot leven zien komen. Om jullie net zo enthousiast te maken als wij, hebben we in dit artikel wat fun facts over de film bij elkaar gesprokkeld.

De acteurs

Wie gaan onze favoriete personages uitbeelden!? Dat was lang een onbeantwoorde vraag, maar inmiddels zijn de acteurs eindelijk bekend gemaakt! Dante wordt gespeeld door de acteur Reese Gonzales (@reese.gonzales) en Aristoteles door Max Pelayo (@Amaxpelayo__)!

Max Pelayo is nog redelijk onbekend. Reese Gonzales heeft daarentegen al wat meer rollen weten te bemachtigen, onder andere in de serie The Birthday Boys en de films White Shoe en Lucid.

Andere noemenswaardige acteurs zijn Eva Longoria (Desperate Housewives), Eugenio Derbez (Not Included), Veronica Falcón (Queen of the South), Isabella Gomez (One Day at a Time), Luna Blaise (Manifest) en Kevin Alejandro (Lucifer).

Veel meer dan dit is er nog niet bekend over de film, maar via de socials van de acteurs en makers van de film komen de aankomende weken vast meer behind the scenes langs.

Actie Nederlandstalige editie

We hopen hiermee je Ari & Dante cravings wat te hebben vervuld. Need more? Naast de verfilming is er bij Blossom Books een deel twee in the making, namelijk: Aristoteles & Dante duiken in de wateren van de wereld! Hier is nog geen Nederlands omslag voor, maar die zal binnenkort aan jullie onthuld worden. Wij verwachten dat deze editie vanaf december in de boekhandels ligt.

Als je deze Nederlandstalige editie hier reserveert, ontvang je ook nog eens een mooie, geïllustreerde boekenlegger. Je kunt deze editie aanschaffen via de (online) winkels die rechts op de desbetreffende pagina vermeld worden.

Kijk jij ook zo uit naar de film? En wat vind je van de acteurs? Laat het ons weten via @blossombooks op Instagram.