fbpx

Deze boeken verschijnen in september

Op 1 september begint dit jaar de klimatologische herfst, wat een deftige manier is om te zeggen dat het langzaam maar zeker kouder en donkerder begint te worden. Heerlijk weer om een kop thee, warme chocolademelk of een glas wijn te pakken en onder een dekentje te kruipen met een goed boek! Regen of zonneschijn, met een boek kun je altijd vooruit. Lees snel verder wat er in september allemaal gaat verschijnen waardoor je de kille, duistere buitenwereld helemaal kunt vergeten. Tot in oktober!

Zolang de Citroenbomen bloeien is genomineerd!

Geweldig nieuws! Zolang de citroenbomen bloeiengeschreven door Zoulfa Katouh en vertaald door Merel Leene, is genomineerd voor het vertaalde Beste Boek voor Jongeren. Het Beste Boek voor Jongeren is onderdeel van de Boekenweek van Jongeren, die dit jaar plaatsvindt van 15 tot en met 24 september. Op 15 september wordt deze week afgetrapt met het evenement BoekTok-live in de Bibliotheek in Utrecht. Er zijn hier allerlei gave workshops en interviews, maar je kunt hier ook de winnaars van het Beste Boek voor Jongeren hun prijs zien ontvangen. Kom dus zeker kijken, je kunt er een gratis 3PAK meenemen voor thuis.

Het leuke-mensen-boek van Bonnie Nottroth

Tijd voor een confession: Stiekem blader ik nog wel eens door mijn oude vriendenboekjes, om te kijken wat iedereen wilde worden en wat ze zijn gaan doen. Spoiler: ik ben geen brandweerman geworden. Heb jij soms ook nostalgie naar je vriendenboekjes van de basisschool? Bonnie Nottroth heeft een oplossing: een vriendenboekje voor volwassenen! Een vriendenboekje dat gevuld kan worden met antwoorden op verrassende vragen: van je favoriete snack tot je fijnste herinnering. Het is kleur op snee en heeft een leeslint, dus waar wacht je nog op? Dit wil je toch hebben!

Verschijningsdatum: 12 september 2023
Bestel Het leuke-mensen-boek hier.

Lobbyen kun je leren

In het midden van de maand komt Lobbyen kun je leren uit. Heb jij altijd wel eens invloed willen uitoefenen op die stoffige oude mannen in pakken die de hele dag zitten te vergaderen over jouw leven? Heel veel mensen (en ook jongeren!) niet weten hoeveel invloed ze zelf kunnen uitoefenen op (lokale) besluiten. In Lobbyen kun je leren vertelt Mara alle ins en outs over hoe je invloed kunt hebben op de politiek, waar je moet beginnen en hoe je een goede lobby succesvol voorbereidt en uitvoert. Aan de hand van voorbeelden van succesvolle burgerlobby’s leer je stap voor stap een slim lobbyplan te maken waarmee jouw stem gehoord zal worden.

Verschijningsdatum: 19 september 2023
Pre-order Lobbyen kun je leren hier.

Deze autist ging naar Japan

Aan het einde van de maand verschijnt Deze autist ging naar Japan. Het is een inspirerend verhaal van een vrouw die op humoristische wijze vertelt oer een verhuizing naar de andere kant van de wereld – een plek waar sommige dingen voor mensen met autisme net iets beter werken. Behalve belastingzegels dan. En bankrekeningen. En faxen.

In dit boek vertelt Bianca Toeps geen levenswijsheden die zijn geleerd na een reis vol ‘zelfontdekking’ opgehangen aan een Japans woord, wat dan meer betekenis toegedicht krijgt in het Westen dan in Japan. De meeste Japanners zijn heel normaal.

Verschijningsdatum: 26 september 2023
Pre-order Deze autist ging naar Japan hier.

3PAK

Je denkt nu zeker ‘huh? Dit stond toch niet in de aanbieding?’ En dat klopt helemaal! Een leuke verrassing dus. 3PAK is het gratis geschenk van de Boekenweek van Jongeren. Met de bijdrage van Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen zal er voor het eerst non-fictie in 3PAK staan. Je haalt 3PAK tijdens de Boekenweek van Jongeren, van 15 t/m 24 september gratis op school, in de boekhandel en bibliotheek.

Herdrukken

In september verschijnen herdrukken van: