fbpx

Deze boeken verschijnen in oktober

Het is nu officieel herfst en dat betekent (voor ons) maar één ding: tijd voor dekentjes, lekkere drankjes en natuurlijk een goed nieuw boek om mee weg te kruipen. Ook deze maand verschijnen er bij ons een aantal nieuwe titels, van een speciaal verkiezingsgericht politiek pamflet om je politieke kennis mee op te krikken, tot een kookboek om je kookkunsten een boost te geven voor de wintermaanden, en de Nederlandse vertaling van een groot TikTok-succes! Voor iedereen iets om van te genieten en te leren nu het pompoenseizoen echt is begonnen.

Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen 2023

Aan het begin van de maand komt er een speciale editie van Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen, speciaal voor de Tweede Kamerverkiezingen die in november zullen plaatsvinden.

Waarom moet je niet zomaar stemmen waar je ouders op stemmen? Dat leggen Titia Hoogendoorn – bekend van haar podcast voor politiekn00bs Polititia – en Nienke Schuitemaker je graag uit. Van hoe het precies in zijn werk gaat als je het stembureau binnenloopt (ja, die stembus lijkt inderdaad op een kliko) tot hoe het politieke landschap van de laatste vier jaar eruitziet. Ze vertellen je waarom het belangrijk is om te stemmen, geven een korte basiscursus over de Nederlandse politiek, bespreken hoe je kiest op wie je stemt, verhelderen wat strategisch stemmen is en behandelen de belangrijkste politieke thema’s van de laatste jaren.

Voor iedereen die voor het eerst mag stemmen, voor het eerst bewust wil stemmen óf wie voor het eerst niet zomaar wil stemmen waar zijn/haar ouders op stemmen.

Verschijningsdatum: 03-10-2023
Bestel Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen 2023 hier.

Groenvoer

Na zijn bestellende kookboek Voer komt Tobias Camman nu met zijn nieuwe boek Groenvoer

Foodsnob Tobias Camman heeft een hekel aan vleesvervangers en gerechten waarbij groenten alleen worden gezien als bordvuller; geweldige, restaurantwaardige gerechten kunnen namelijk óók bereid worden zonder vlees. Met Groenvoer bewijst Tobias dat groenten de show kunnen stelen en verantwoordelijk kunnen zijn voor onevenaarbare smaakorgasmes. Zijn recepten zijn exclusief, uniek, extravagant en bovenal: geschikt om elke fervent vleeseter met smaak groenvoer te laten eten.

Verschijningsdatum: 17-10-2023
Bestel Groenvoer hier.

Girl in Pieces

Girl in Pieces is een hartverscheurend verhaal over een jonge vrouw die vecht voor een plek in een wereld die haar keer op keer laat vallen. De 17-jarige Charlie Davis worstelt met een verleden vol misbruik, eenzaamheid en verlies. De enige manier waarop ze hiermee kon omgaan is zelf- beschadiging, maar ze bezit voldoende hoop, moed en veerkracht om te geloven in een betere toekomst.

Glasgows schrijfstijl is poëtisch en doordringend, en ze behandelt de delicate thema’s als mentale gezondheid en trauma op een gevoelige en realistische manier. Deze indrukwekkende roman is dankzij TikTok zeven jaar na verschijning opnieuw in de bestsellerlijsten beland.

Girl in Pieces is een absolute must-read voor iedereen die op zoek is naar een ontroerend en inspirerend verhaal dat je nog lang zal bijblijven.

Verschijningsdatum: 31-10-2023
Bestel Girl in Pieces hier.