Foto: Roeltje van de Sande Bakhuyzen

Mandy Woelkens & Thorn de Vries

Mandy Woelkens is hoofdredacteur bij LINDA.meiden, presentator en podcast host. Thorn de Vries speelt het eerste non-binaire personage in een Nederlandse tv-serie en in de film Anne+.

Als queer stel krijgen ze ontzettend veel vragen over gender: ‘Blijkbaar heerst er nog veel onbegrip en onwetendheid rondom de thema’s gender, non-binair zijn en een queer relatie hebben. Dit boek is onze middelvinger naar het binaire denken, maar tegelijkertijd willen we de lezer vooral meegeven dat iedereen elkaar – en bovenal zichzelf – in hun waarde moet laten.’

Mandy en Thorn gebruiken hun eigen ervaringen om die Frequently Asked Questions (FAQ) te beantwoorden. Hoe weet je bijvoorbeeld of je non-binair bent? Wat moet je doen als je iemand misgendert? En welke voornaamwoorden gebruik je? Zeer geschikt als je iemand bent of kent die non-binair is en voor iedereen die er meer over wil weten om respectvol met non-binaire mensen om te kunnen gaan. Inmiddels is er ook een Engelse uitgave van Frequently Asked Questions (FAQ) verschenen.

Boeken door Mandy Woelkens & Thorn de Vries