fbpx

Onze Shorties-reeks: lees nu Het penthouse!

Eind april is onze nieuwste Shortie uitgebracht: Het penthouse! In de spannende thriller gaat June op zoek naar haar vriendin Roxy, die twee jaar geleden verdween. Men gaat ervan uit dat ze dood is, maar June heeft dat nooit geloofd. Ze is ervan overtuigd dat haar beste vriendin nog leeft. Als ze op een dag een mysterieus appje krijgt, stort ze zich halsoverkop in een wereld waarvan een extravagant penthouse nog maar het begin is.

Het penthouse is het 5e deel van onze Shortie-reeks. Deze Shortie-serie wordt speciaal geschreven voor mensen die moeite hebben met lezen en zich door dikke boeken laten ontmoedigen. Het zijn korte, toegankelijk geschreven novelles voor een hele fijne prijs. Daarnaast zullen de pagina’s wat ruimer gezet worden om een ‘vriendelijke’ bladspiegel te houden.

Vorige week woensdag hebben we voor de lancering van dit nieuwe boek een klein feestje gehouden. Hier werden ook de andere Shorties en auteurs in het zonnetje gezet! Lees gauw verder over deze avond.

Het penthouse-feestje

De avond begon met een raadsel. De bezoekers konden in zes ruimtes een raadsel oplossen, waar elk een letter uitkwam. Deze letters vormden samen de plek waar het feestje plaats zou vinden. Je kan het al raden… de zolder (het penthouse)! Hier stond Myrthe te wachten, met voor iedereen een drankje en wat hapjes.
Toen iedereen het raadsel had opgelost, gaf Myrthe een kleine speech. Hierin vertelde ze over hoe Het penthouse tot stand was gekomen en hoe leuk en fijn de gehele Shortie-reeks zich nu ontwikkelt. Daar mocht op geproost worden!

Ook Lotte Boot, de auteur van Het penthouse, gaf een kleine speech. Hierin vertelde ze onder andere hoe ze tot het idee van de Shortie is gekomen. Na haar speech was het tijd voor een gezellige borrel! Mocht je onze andere Shorties nog niet kennen, vertellen we hieronder graag wat over elk boek:

Het zusje van - Carlie van Tongeren

Het zusje van van Carlie van Tongeren was onze eerste Shortie. Dit verhaal gaat over Liv. Zij is niet langer Liv, zij is ‘het zusje van’… Van die dronken mobilist die de lieve, vrolijke Zoë heeft doodgereden. Ze wordt genegeerd, nagewezen en lastiggevallen. Alsof zij die avond achter het stuur zat. En dan heeft ze ook nog Alex: hij blijft haar broer, maar moet ze voor hem opkomen terwijl ze water met Zoë gebeurd is net zo erg vindt? En wie komt er eigenlijk voor haar op?

De tweede stem - Elin Meijnen

Onze tweede Shortie is De tweede stem van Elin Meijnen. Hierin probeert de onzekere Mette haar draai te vinden op een nieuwe middelbare school. Als ze besluit zich aan te sluiten bij een musicalgroepje gaat het steeds beter. Iedereen is gek op haar zang (ze krijgt zelfs de hoofdrol!) en ze mag de regisseur helpen met het begeleiden van jongere toneelspelers. Maar dan komt er ineens een nieuwe zangdocent, eentje die Mette nog kent van haar vorige school en die ze hoopte nooit meer tegen te komen. De zangdocent is zelf een van de redenen geweest dat Mette heeft besloten van school te wisselen. Wat is er gebeurd? En kan Mette het verleden achter zich laten?

Wees Lucie - Astrid Boonstoppel

Wees Lucie van Astrid Boonstoppel gaat over Lucie en haar moeder Hedwig. Ze woonden in een bruisende grote steden, in piepkleine dorpjes en zo ongeveer alles daartussenin. En nu kan Lucie ook Cressville aan dat veel te lange rijtje toevoegen. Wie haar vader is, weet Lucie niet en dat kan haar ook weinig schelen. Ze heeft haar moeder en dat is genoeg. Maar deze keer is alles anders. In Cressville ontmoet ze Jo, Fraser en Takeo, bij wie ze zich al gauw thuis voelt. Tegelijkertijd lijkt haar moeder iets voor Lucie achter te houden – en dat is niets voor haar. Wat is er met Hedwig aan de hand? En wat probeert ze te verbergen?

Grijs - Carlie van Tongeren

Grijs is een allesbehalve zwart-wit verhaal over consent. Carlie van Tongeren schrijft hierin over Chaja en Wes. Na een avond dansen en flirten tijdens het laatste strandfeestje van de zomer, lopen zij samen de duinen in. Beiden houden echter een ander gevoel over aan wat daar gebeurt. Wes is trots op zijn verovering, hoewel hij wel eens betere seks heeft gehad. Chaja had iets heel anders voor ogen toen ze meeliep en geeft zichzelf de schuld van dat ze Wes niet heeft gestopt. Wat is de impact van deze avond als ze elkaar weer zien op school?