fbpx

Deze boeken verschijnen in november

Oktober is voorbij gevlogen en november staat inmiddels alweer voor de deur. Daarmee komen wij ook dichter bij de publicatie van een aantal nieuwe boeken waar we heel veel zin in hebben! In deze aankomende boeken worden een paar belangrijke onderwerpen uitgelicht, waaronder sexting, non-binair zijn, paniekaanvallen, social media verslavingen en wat dat met iemand kan doen. En fun fact (wat wij ons nu pas realiseren) aankomende maand is bijna alles paars! 

Wie zette mijn naaktfoto's online van Jantine Jongebloed

”Sekseducatie is het belangrijkste begin van een nieuwe seksuele revolutie.”

Jantine Jongebloed is pas 16 als de foto’s die ze met haar ex-vriendje deelt plotseling op GeenStijl en in de schoolkrant belanden. Ze doet succesvol haar best om alles zo snel mogelijk weer te vergeten, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk te zijn.

Zeventien jaar later besluit Jantine toch op onderzoek uit te gaan en in Wie zette mijn naaktfoto’s online? deelt ze een verslag. Dit boek is geschreven als een spannende detective waarbij je meeleest hoe Jantine stukje bij beetje ontrafelt wie er verantwoordelijk was voor dit zedendelict. Samen achterhaal je wie de daders waren, waarom ze haar foto’s besloten te delen, maar ook wat Jantine eigen rol in dit verhaal was. Want ja, hoe reageer je als je privé foto’s open en bloot in de aula van je school hangen?

In februari 2021 verscheen dit verhaal in de Volkskrant, en voor dit boek bewerkte Jantine haar verhaal speciaal voor jongeren. Ze hoopt seksualiteit en sexting bespreekbaar te maken thuis, met elkaar en vooral op school. (Inclusief reflecterende vragen & tips over sexting)

Wie zette mijn naaktfoto’s online verschijnt 4 november!

FAQ Gender van Mandy Woelkens & Thorn de Vries

‘We hopen in dit boek de gender-FAQ for once and for all te beantwoorden en de gendergrijze wolken te doen vervagen. Voor ons is het namelijk heel helder; nu jij nog.’

Als queer stel krijgen Mandy Woelkens en Thorn de Vries veel vragen over gender, zowel via social media als in het echt. Vragen van ouders die zien dat hun kind ermee worstelt, bedrijven die inclusiever willen zijn of mensen die zelf hun genderidentiteit ontdekken. In FAQ Gender gebruiken Mandy en Thorn dan ook hun eigen ervaringen om deze Frequently Asked Questions (FAQ) over gender, non-binair zijn en seksualiteit te beantwoorden. Hoe weet je bijvoorbeeld of je non-binair bent? Wat moet je doen als je iemand misgendert? En welke voornaamwoorden gebruik je? Ook de minder respectvolle vragen die Mandy en Thorn weleens om de oren geslingerd krijgen, worden beantwoord zodat ze die nooit maar dan ook nooit meer hoeven te beantwoorden.

Het boek begint met een voorwoord van Splinter Chabot (schrijver van het boek Confettiregen) en is vervolgens opgedeeld in drie delen. In deel 1 leer je Thorn beter kennen, in deel 2 is Mandy aan het woord en in deel 3 beantwoorden ze gezamenlijk nog meer vragen.

Ben jij non-binair, ken je iemand die dat is of iemand die er volgens jou wel wat meer over zou kunnen leren? Dan kan je dit leerzame boek in de boekhandel vinden vanaf 11 november.

Het is hier helemaal niet perfect van Carlie van Tongeren

‘#watgebeurtermetme? #waaromtrilik? #travellingisfun #datisduseenleugen #zeulenmeteen­backpackisgewoonkut #ikwilnaarhuis #lovemylife #hatemylife #posten #ikmoetposten #waarom­reageertniemand? #adem #meeradem #likeslikeslikes #hartjeshartjeshartjes #refreshrefreshre­fresh’

Yara is geslaagd voor het gymnasium! Nu heeft ze nog twee Grote Doelen, namelijk alleen op reis gaan naar Indonesië om daar de wereld te verbeteren met vrijwilligerswerk én een succesvolle Instagram en reisblog op te zetten. #droomleven!

Yara creëert inderdaad de perfecte Instagram feed, maar wat haar volgers niet zien is dat haar reis lang niet zo perfect loopt als ze laat lijken. Ze krijgt last van paniekaanvallen en de perfectie van haar Instagramfeed brokkelt af. Dan ontmoet ze Ro, die in tegenstelling tot haar juist helemaal geen doel heeft. Kunnen ze elkaar weer een beetje op weg helpen?

Het is hier helemaal (niet) perfect van Carlie van Tongeren komt uit op 17 november.

 

Trots en Vooroordeel van Lisette Jonkman

‘Meneer Darcy is één en al beleefdheid,’ zei Elizabeth met een licht sarcastisch glimlachje.’

Eindelijk kunnen wij Trots en vooroordeel (Pride and Prejudice) toevoegen aan onze wereldklassiekers reeks! Dit boek is het zesde deel van de wereldklassiekers serie en op briljante wijze hertaald door Lisette Jonkman.

Het verhaal gaat over Elizabeth Bennet. Zij heeft totaal geen interesse in de verwaande en arrogante meneer Darcy, die sinds kort in Netherfield verblijft. Maar als ze hem wat langer kent, moet ze haar eerste indruk bijstellen. Net als onze andere wereldklassiekers wordt dit boek voorzien van een hardcover linnen omslag met folieopdruk, zwart-wit-illustraties en geïllustreerde beginkapitalen. Ook vind je weer allemaal extra informatie over het boek én Jane Austen.

Dit boek verschijnt 26 november.

Herdrukken

Als laatst hebben wij nog wat herdrukken op de planning staan in november.

• Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum
Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum van Benjamin Alire Sáenz krijgt een 5e druk! Deze zouden wij eigenlijk uitbrengen in oktober, maar in verband met de papierschaarste is dat helaas pas 19 november geworden.Vier weken daarna verschijnt ook het Nederlandse vervolg Aristoteles & Dante duiken in de wateren van de wereld in de boekhandel; kun je mooi in één keer doorlezen dus!

• Een steekje los
In november komt er ook alweer een 2e herdruk van Een steekje los van Iris ter Haar. Heb jij hem al gelezen?

• Schaduw me & onthul me omkeerpaperback
Vanaf eind november hebben wij ook de Schaduw me & onthul me omkeerpaperback van Tahereh Mafi weer op voorraad! In deze editie zijn de twee korte novelles gebundeld tot één boek.