fbpx

(her)ontdek onze wereldklassiekers

Literatuur saai of moeilijk? Dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Oude verhalen verstoffen soms. Daar brengen wij maar al te graag verandering in. Ken je klassiekers! Hertaald, maar dicht op het origineel. Het verhaal blijft hetzelfde, maar leest wat makkelijker weg.

Alle Wereldklassiekers worden uitgegeven in een mooie linnen omslag met folieopdruk en leeslint. Sophie Pluim verzorgde, iedere keer weer de prachtige illustraties op het omslag,  maar ook diverse zwart-witillustraties, een gekleurde illustratie voor de schutbladen en geïllustreerde beginkapitalen.

Romeo & Julia

De perfecte klassieker om mee te beginnen is natuurlijk Romeo & Julia. Een verboden liefde met een tragische afloop: perfecte ingrediënten voor een meeslepend verhaal, zelfs als het al honderden jaren oud is. Tiny Fisscher bleef dicht bij het oorspronkelijke verhaal maar herschreef het toneelstuk naar een verhaal in proza, en dat maakt het een pareltje om te (her)lezen.

Frankenstein

Frankenstein is de tweede klassieker die we aan onze serie toevoegden. Bij Frankenstein denken veel mensen aan een groot, groen monster. Maar Mary Shelley schreef in 1816 een heel ander verhaal op. Over de ambitieuze wetenschapper Victor Frankenstein, die een levend wezen wist te creëren (die helemaal niet groen was). Bewerker Maria Postema friste het hier en daar wat op maar behield de raamwerkvertelling (zo heet dat: een verhaal in een verhaal). Frankenstein is een ijzersterk verhaal over wanhoop (wist jij dat?).

Het vreemde verhaal van Dr. Jekyll & de heer Hyde

En dan de derde klassieker: Het vreemde verhaal van Dr. Jekyll & de heer Hydeaangedragen door auteur en vertaler Bies van Ede. In dit verhaal neemt dokter Utterson je mee in het vreemde verhaal van zijn goede vriend dokter Jekyll. De gerespecteerde arts is goed in wat hij doet, maar heeft ook een duistere kant. Wanneer hij een drankje ontdekt waardoor hij zijn goede én kwade kant van elkaar kan scheiden, heeft dat gevolgen die hij nooit had kunnen overzien. Badum tssjj…

De goddelijke komedie: de hel

Nog niet verschenen, maar al wel aan het leeslijstje toe te voegen: De goddelijke komedie: de hel. Dit is  een verslag van de reis door een van de drie rijken van het hiernamaals en geldt als één van de hoogtepunten uit de (Italiaanse) literatuur. Lies Lavrijsen is as we speak bezig met het bewerken van de poëtische tekst uit de veertiende eeuw tot een prettig leesbaar verhaal. Met hier en daar voetnoten én extra toelichting bij de personages (maar zonder dat schoolboekgevoel, beloofd!).

Check deze awesome preview!

Vanaf het begin hadden we al vertrouwen in het project, maar we hadden stiekem niet durven dromen dat het zo goed ontvangen zou worden. We zijn als uitgeverij dan ook supertrots op het succes van deze serie! Zo stonden de drie verschenen titels allemaal in de Top 100 Best verkochte YA-titels van 2019 (cijfers via GFK). Het wachten is nu op deel vier, dat in september 2020 verschijnt. En als we de eerste schets van Sophie Pluim mogen geloven, dan gaat ook Dantes goddelijke komedie: De hel een boek worden om trots op te zijn!