fbpx

Verder praten over ‘Girl in Pieces’

Wil je je mentaal voorbereiden op het lezen van Girl in Pieces of juist wat vragen en opdrachten krijgen tijdens of na het lezen? Speciaal voor lezers van Girl in Pieces delen we een ‘discussion guide’ met je. Met prikkelende vragen en gespreksstarters.

Girl in Pieces met elkaar lezen

Boeken en verhalen doen iets met je. Dat is natuurlijk ook de reden dat Myrthe ervoor kiest om een boek uit te geven en de wereld in te slepen. Omdat het andere lezers ook kan raken, bijvoorbeeld voor ze naar bed gaan, in de trein, op hun lounge-stoel of tijdens de lunchpauze op kantoor, waar dan ook. Voor sommigen is het prettig om alleen met een boek te zijn, om even volledig in het verhaal gezogen te worden. Ook bij dat soort boeken is het soms prettig om erover te kunnen praten: voorafgaand aan het lezen, tijdens of juist nadát je het boek hebt dichtgeklapt. Alleen al om te horen hoe anderen het hebben ervaren of om de inhoud te ventileren. Net als wanneer je samen met vrienden naar de bioscoop bent geweest en je het in het café erna nog uren hebt over die ene overprikkelende, stomende of intense scène.

Girl in Pieces is zo’n boek.

Een boek waar wij als uitgeverij van tevoren een trigger warming voor online zetten. Het is een verhaal dat hard kan binnenkomen en waar de tissues voor klaargelegd kunnen worden, met een personage die er zelf niet zonder kleerscheuren vanaf komt.

Vooraf alvast wat informatie

Alvast wat informatie voor je gaat lezen: De 17-jarige Charlie Davis worstelt met een verleden vol misbruik, eenzaamheid en verlies. De enige manier waarop ze hiermee kon omgaan is zelfbeschadiging, maar ze bezit voldoende hoop, moed en veerkracht om te geloven in een betere toekomst. En dat biedt hoop. Auteur Katheen Glasgow – en daarmee ook de vertaler Karin Pijl – omschrijft de pijn en toestand van de hoofdpersonage met prangende woorden. Indringend, alsof je zelf midden in de scène toekijkt.

Wil je vooraf alvast wat tips en vragen hebben om je voor bereiden op het verhaal. Dan download je die voorbereidende vragen hier.

Voor lees-, of boekenclubs, boekverslagen of besprekingen in de klas.

Wil jij met je leesclub of met je klas Girl in Pieces gaan lezen? Dan is er speciaal voor deze lezers een lesbrief oftewel een ‘discussion guide’ opgesteld. Met vragen om met elkaar, met vrienden of met je leesclub dieper in het verhaal te gaan, nog dieper dan je misschien al zat.

Meld je via deze knop aan voor de discussion guide. Dan sturen we je deze per mail toe!

 

Nog niet in huis? Bestel 'Girl in Pieces' hier