fbpx

Wil je daar een liedje bij?

Soms heb je een ingeving en loopt die met je weg. Zo komt het ook dat je nu dit blogartikel leest! Een liedje deed ons denken aan de titel van één van onze boeken waardoor we gingen nadenken welke boeken er eigenlijk nog meer met liedjes gematcht zou kunnen worden?

Zie hier het resultaat! Welke andere liedjes kan jij nog meer linken aan onze boeken?

God Bless America x2

Deze is misschien wat voor de hand liggend maar het liedje God Bless America van Lana Del Rey past natuurlijk exact met de titel van ons boek God Bless America van Sander Meij. In God bless America deelt Sander Meij het onthutsende relaas over de twee jaar die hij in VS doorbracht, vol smeuïge anekdotes en keiharde cijfers.

Als jij straks hier bent

Voor dit thema zijn talloze nummers te vinden maar twee die er voor nu gelijk uitsprongen zijn Als jij straks hier bent van Shary-An en Kinderwens van Goldband. Je voelt waarschijnlijk al aankomen welke titel hierbij past: And now what? Ouderschap! Dit zijn een invulboek en een kaartenset voor iedereen die zich op een fijne manier goed wil voorbereiden op het ouderschap.

Sexy

Met een titel als Niet bepaald sexy van Milou Munsters voelt het wat vreemd om een liedje over sexy zijn te delen maar dit liedje gaat (volgens ons) over hoe jij jezelf voelt! Dat liedje is Ik voel me sexy als ik dans van Nielson. In een wereld waarin soms álles om seks lijkt te draaien, verbaasde het Milou Munsters hoe weinig daar op een normale manier over wordt gesproken.

 

Gevalletje Borderline

Er zijn tal van nummers met deze titel, maar het nummer van Merol is degene die we graag willen delen! Borderline matchen we dan ook aan Gevalletje Borderline van Kathelijn Hulshof. Borderline. We zeggen allemaal weleens dat iemand het heeft (met name als vrouwen ergens emotioneel op reageren…) maar wat ís het precies? In dit boek legt Kathelijn Hulshof in klare, rake zinnen uit wat het precies is en hoe het ontstaat.

Kapot

En om deze lijst compleet te maken eindigen we met het laatst uitgebrachte boek van 2023 Kapot van Louisa Reid. Hij stond al eerder in dit lijstje en daarmee sluiten we de lijst (voor nu) af – Kapot van Nielson die hij zong bij Beste Zangers 2022!

 

Welke liedjes en titels kan jij nog meer matchen?