fbpx

Van Dickens tot Zorro – de Wereldklassiekers als podcast!

We hebben er een nieuwe podcastbaby bij! Myrthe heeft de afgelopen periode veel tijd gestoken in een podcastserie rondom De Wereldklassiekers en de eerste aflevering staat nu online. Dus, naast dat je de hele serie met de prachtig mooie linnen omslagen en illustraties van Sophie Pluim kunt lezen, kun je er nu ook experts, vertalers en onze eigen uitgeefster over horen praten. Op de fiets, in bad, tijdens je lunchpauze of als je gaat slapen; wanneer jij ook maar graag naar podcasts luistert.

In de serie luister je naar het leven van de verschillende oorspronkelijke auteurs, duikt Myrthe met experts in de vertalingen (of soms zijn het eigenlijk meer bewerkingen), worden er fragmenten voorgelezen én natuurlijk wordt de meest prangende vraag beantwoord: Waarom is dit boek een klassieker geworden?

Aflevering 1: Charles Dickens, kerstmis en de Muppets
Alle Wereldklassiekers komen uiteindelijk aan bod, maar Dickens’ kerstverhaal is eerst aan de beurt! In de eerste podcastaflevering gaat Myrthe in gesprek met vertaler Merel Leene en historicus Rosanne Schot over het kerstverhaal van Charles Dickens en hoor je allemaal interessante feitjes. Wist je bijvoorbeeld dat A Christmas Carol dat Dickens in 1843 schreef in drie dagen was uitverkocht door zijn slimme marketing? Of wist je dat Merel Leene op een van onze kantoorborrels gevraagd is om het bekende werk te vertalen? En wist je dat Myrthe dit verhaal van Dickens heeft leren kennen via de Muppets en dat haar Kerst niet compleet is als ze die verfilming niet heeft gezien?

 

 

Helaas is de verkoop van Dickens kerstverhaal in uitvoering van Merel Leene zo goed gegaan en is deze dus net uitverkocht, maar gelukkig ligt hij bij Libris nog in een aantal winkels! Bij de groene pinnetjes op het kaartje, is het boek nog in de winkel beschikbaar bij je favoriete Libris boekhandel (en die kun je ook online bestellen). Wij zullen ervoor zorgen dat hij volgend jaar met Kerst in ieder geval weer leverbaar is!

 

De rest van de podcastserie (en de boeken die hierbij horen)

Elke drie weken zal er een podcastaflevering online komen, en dit is vooralsnog de planning:

3 januari: Frankenstein van Mary Shelley, vertaald door Maria Postema
24 januari: Trots en vooroordeel van Jane Austen, vertaald door Lisette Jonkman
14 februari: Zorro. De vloek van Capistrano van Johnston McCulley, vertaald door Kevin Hassing
6 maart: Het vreemde verhaal van Dr. Jekyll & de heer Hyde van Robert Louis Stevenson, vertaald door Bies van Ede
27 maart: Sophie Pluim vertelt over het illustreren van de serie
17 April:  Romeo & Julia van William Shakespeare, verteld door Tiny Fisscher

***

De wereldklassiekers podcast is een Blossom Books podcast, gemaakt in samenwerking met Spraakmaker Media en onder redactie van Mojdeh Feili. Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door subsidie van Stichting Wij eisen kinderboeken. Meer luisteren of te weten komen? Houd deze pagina goed in de gaten. Of abonneer je via je favoriete podcastapp.

***