fbpx

Pride in 2024 nog steeds nodig! – 5 boekentips

In deze maand vieren wij de liefde én de vrijheid om lief te hebben wie je wil!

We horen wel eens negatieve geluiden rondom PRIDE: Is dat nog wel nodig? Ben jij ook zo klaar met dat hele LHBTQ+ gebeuren? Gebeuren? Tja dit doet ons wel echt pijn. Want het is nog steeds nodig. Er is nog te weinig representatie in de boeken- en filmwereld voor de queer-community. En te weinig draagvlak.

Gelukkig zijn er de boeken van onder andere Mackenzi Lee, Jandy Nelson, Becky Albertelli en Marie Lotte & Nydia die voor nog veel meer representatie zorgen!

Hieronder vind je onze tips, maar je kunt ook op deze pagina kijken, waar we mooie PRIDE-titels hebben gebundeld.

En waar kunnen we beter mee starten dan met Als de wereld wankelt, hét nieuwe boek van Jandy Nelson.

Heel kort over waar het boek over gaat? Dat KAN NIET. Dit boek is écht niet in een paar regels samen te vatten.
Wat we je kunnen vertellen is dat het gaat over liefde, geheimen en betovering. Het gaat over roerige tijden in het leven van de Amerikaanse familie Fall. Als er op een dag een raadselachtig meisje met regenbooghaar op de stoep staat, wordt de wereld van de kinderen Dizzy, Miles, Wynton en hun moeder op de kop gezet.
Voordat er ook maar iemand achterkomt wie deze engel, deze heilige, dit meisje is, slaat de catastrofe toe bij de familie.
Als de wereld wankelt zit vol roadtrips, rivaliteit en familievloeken. Maar ook vol liefdesverhalen binnen liefdesverhalen binnen liefdesverhalen. Vreugde en verdriet die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Het is het sprankelende verhaal over het gecompliceerde verleden en heden van een familie.

Als we verklappen waarom dit verhaal zich in deze tiplijst voorkomt, geven we een spoiler van Als de wereld wankelt weg, en dat zullen we niet doen.

‘Ik weet niet of dit nieuwe boek van Jandy Nelson mijn all time favorite Ik geef je de zon van de troon gaat stoten, maar het zou zomaar kunnen.’ – Aldus Myrthe Spiteri

Pre-order dit boek nu en heb hem als eerste in huis!

Dan zetten we de trend maar meteen door met Ik geef je de zon.

We kunnen het natuurlijk niet over LHBTQ+-boeken hebben zonder Ik geef je de zon van Jandy Nelson te noemen. Dit boek gaat over heel veel onderwerpen – rouw, familie, kunst, bijgeloof – en ook over homoseksualiteit. In prachtige prosa worden de gevoelens van de twee hoofdpersonages, Jude en Noah, beschreven. Een echte aanrader!

Aristoteles en Dante is een coming of age-boek dat ieder van ons recht in ons hart heeft geraakt. Met personages waar wij allemaal onszelf wel een klein beetje in zien. Een boek vol herkenbare frustraties en liefdesperikelen. Kort over het verhaal:

Aristoteles is een eenzame, boze tiener die misschien wel iets te veel over de wereld nadenkt. Dante is een eigenwijze betweter die het liefst de hele dag zonder schoenen rondloopt. Als ze elkaar bij het zwembad tegenkomen, lijken ze niets met elkaar gemeen te hebben -behalve het feit dat ze allebei vernoemd zijn naar oude filosofen. Toch ontwikkelt er iets tussen hen – iets wat hun leven zal veranderen.

Deze al gelezen en zoek je meer? Bekijk hier alle boeken van auteur Benjamin Alire Sàenz!

Zoek jij een tijdsbesteding voordat de serie Bridgerton haar weg vervolgd op Netflix? De Montague Kronieken zijn een perfecte afleiding voor de pauze van de bekende kostuumdrama.

Maak in de 18e eeuw kennis met de Britse elitefamilie Montague: Henry, Felicity en Adrian. Lees in de Kronieken alles over de wereld van de Montagues. Het is een serie die barst van avontuur, romantiek en humor. Duik in de perikelen van twee verliefde jongemannen en

Op Goodreads wordt de reeks omschreven als:

“Entirely adorable, utterly awkward and incredibly hilarious.”

Teen Vogue omschreef onder andere het eerste deel als:

“.. hét historische queer YA-boek waarvan je niet wist dat je het nodig had in je leven.”

En wij sluiten ons hier volledig bij aan.

We konden niet kiezen, zoals je ziet. Het lieftallige auteursduo Marie Lotte Hagen en Lydia van Voorthuizen schreven inmiddels 8 (!) boeken bij ons. Hun bekende podcast Damn, Honey ontvangt al duizenden luisteraars en de boeken van deze ‘honeys’ zijn ook al door meer dan 40.000 lezers gelezen (en geluisterd) via Storytel, Nextory, Kobo, of andere streamingplatforms waar je hun boeken kunt vinden.