fbpx

deze boeken zijn perfect voor Pride Month!

Juni is van start gegaan en dat betekent dat Pride Month ook officieel begonnen is! In 1969 vonden in deze maand de Stonewall-riots plaats. Deze rellen hebben veel betekend voor de rechten van de LHBTQ+ community. In deze maand vieren wij de liefde maar ook de vrijheid om lief te hebben wie je wil!

Wij hebben een aantal leuke leestips met goede LHBTQ+-representatie voor je op een rij gezet. HAPPY PRIDE!

Zomerburen

We beginnen met een boek van eigen bodem: Zomerburen van Rianne Robben! Dit boek gaat over Olivia, die nadat haar vriendje Niels het uitmaakt, de zomervakantie doorbrengt bij haar opa en oma in Drenthe. Daar komt ze haar buurmeisje van vroeger tegen, Ilse… en ontstaan er gevoelens die ze niet aan zag komen.

Zomerburen gaat over biseksualiteit, maar bevat daarnaast ook heel veel andere LHBTQ+-personages!

De Montague-kronieken

De grand tour van Henry Montague gaat over Monty, die een gentleman zou moeten zijn – maar in plaats daarvan houdt hij zich bezig met gokken, drank en seks. Als Monty met zijn beste vriend Percy vertrekt op een grand tour door Europa, zorgt een actie van Monty ervoor dat hun reis al snel in een spannende klopjacht veranderd. En daarnaast worstelt Monty ook met zijn gevoelens voor Percy…Monty valt op iedereen ongeacht geslacht, en is echt een queer-icon. Je leest meer over hun liefdesverhaal in de novelle De hartstocht van Monty en Percy.

En gelukkig blijft het hier niet bij. Benieuwd naar het verhaal over Henry’s zus Felicity, die ook niet bepaald heteroseksueel is? Lees dan De expeditie van Felicity Montague.

Als klap op de vuurpijl komt volgende maand het laatste deel van deze geweldige serie uit; De queeste van Adrian Montague, de jongste telg uit de familie. Nu valt dit helaas buiten Pride Month, maar wat ons betreft verdient elke maand Pride!

FAQ Gender

Als queer stel krijgen Mandy Woelkens en Thorn de Vries ontzettend veel vragen over gender: van ouders die zien dat hun kind ermee worstelt, van media die graag de juiste persoonlijke voornaamwoorden willen gebruiken maar twijfelen hoe het hoort, van bedrijven die inclusiever willen zijn, van mensen die een naaste hebben die non-binair of zoekende is en van mensen die zelf hun genderidentiteit ontdekken.

In FAQ Gender gebruiken Mandy en Thorn hun eigen ervaringen om deze Frequently Asked Questions (FAQ) te beantwoorden. Hoe weet je bijvoorbeeld of je non-binair bent? Wat moet je doen als je iemand misgendert? En welke voornaamwoorden gebruik je? Zeer geschikt als je iemand bent of kent die non-binair is en voor iedereen die er meer over wil weten om respectvol met non-binaire mensen om te kunnen gaan.

Zo moet het zijn

Schrijversduo Becky Albertalli (Love, Simon) en Adam Silvera zijn terug met het vervolg op Wat als dit het is.

!SPOILER ALERT! Als je het eerste boek nog niet hebt gelezen, sla deze synopsis dan over!

Zoals we in het eerste boek konden lezen, overkomt de liefde je soms onverwachts. Na een heftige romance scheiden aan het einde van Wat als dit het is de wegen van Arthur en Ben… ook wij waren even verbijsterd.

In Zo moet het zijn pakken we na een aantal jaar de draad weer op met deze karakters, waar staan ze nu in het leven? Wat is er in de tussentijd gebeurd? Wie hebben ze ontmoet?

Zo heeft Ben inmiddels zijn eerste jaar op de universiteit erop zitten, maar heeft hij meer dan ooit het gevoel dat hij in een sleur zit. Het enige lichtpuntje is Mario, die hem geregeld Spaanse les geeft en nog vaker zoent, maar waarom blijft hij aldoor denken aan iemand uit het verleden?

Arthur is voor het eerst in twee jaar terug in New York, klaar om de theaterwereld te bestormen. Natuurlijk baalt hij ervan dat hij zijn vriendje Mikey nu moet missen, maar hij is ervan overtuigd dat hun relatie sterk genoeg is. Maar wat als hij Ben en zijn nieuwe aantrekkelijke vriendje tegen het lijf loopt?

Eerste liefdes zijn speciaal, maar het is veel te laat voor wat als… Toch?

QUEER BABY

Als de samenleving hetero zijn als de norm ziet, kan het ontdekken van je eigen genderidentiteit en seksualiteit soms knap lastig voelen. Marie Lotte en Nydia, bekend van feministisch platform DAMN HONEY zijn daar klaar mee en willen jou helpen om je eigen keuzes te kunnen maken en je daarbij niet te laten leiden door de verwachtingen van de maatschappij. Queer ervaringen zijn net zo echt en net zo waardevol als de ervaringen van cis-hetero’s.

In QUEER BABY geven ze een inleiding in het queer leven, komen allerlei verschillende queer personen aan het woord én geven ze jou tips en trucs om je eigen fantastische, zelfverzekerde queer leven te gaan leiden.